Judy Gringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Judy Gringer
Født 23. januar 1941 (75 år)
København
Nationalitet Danmark Dansker
Beskæftigelse Skuespiller

Judy Gringer (født 23. januar 1941 i København) er en dansk skuespillerinde. Hun har været med i over 50 film og optrådt på scenen såvel på Det Kongelige Teater som i revyer.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Judy Gringer begyndte som balletbarn på Det Kongelige Teater, men balletdanser blev hun ikke. I stedet hentede Stig Lommer hende i 1957 ind som danser og året efter som skuespiller i ABC-revyen. I de følgende mange år spillede hun primært komedier og revyer og ofte i rollen som sexbombe. Især sketchen Babs og Nutte (1958), som hun spillede med Dirch Passer, er blevet folkeeje.

Også de fleste af hendes film, hvor hun i de fleste tilfælde spillede biroller, var komedier, men med såvel udstråling som udseende kunne hun ofte stjæle billedet fra hovedrolleindehaverne. Endelig havde hun nogle roller i tv-film i 1970'erne.

Hun boede i fem år sammen med Dirch Passer og senere med filminstruktøren Knud Leif Thomsen. I 1985 forlod hun Danmark og rejste til New York, hvor hun boede i flere perioder indtil 1991 og levede af forefaldende job.

Efter mange års filmpause fik Judy Gringer et comeback med en større rolle i Til højre ved den gule hund. Hun har ikke haft teaterroller siden 1984.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Judy Gringer kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.