Kirsten Normann Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Kirsten Normann Andersen
Født 28. april 1962Rediger på Wikidata
Politisk parti Folkebevægelsen mod EURediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse FagforeningspersonRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kirsten Normann Andersen (født 28. april 1962 i Aarhus) er en dansk politiker, der siden august 2016 har repræsenteret Socialistisk Folkeparti i Folketinget, hvor hun som suppleant afløste Jonas Dahl, der fik arbejde som hospitalsdirektør i Randers. [1][2] Kirsten er ældreordfører, boligordfører, handicapordfører, indfødsretsordfører, kommunalordfører og sundhedsordfører. Hun er desuden medlem af udvalgene; Indfødsretsudvalget, Ligestillingsudvalget, Social-, Indenrigs- og Børneudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Transport- Bygnings- og Boligudvalget og Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Historik[redigér | redigér wikikode]

Kirsten Normann Andersen var sektornæstformand for FOA i Århus fra 1996 til 2003 og formand for FOA – Fag og Arbejdes Aarhus afdeling i perioden 2003-2016.

Fra 9. august 2016 har Kirsten været folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti i Østjyllands Storkreds. Fra 2014-2016 var Kirsten kandidat i Skanderborgkredsen og fra 2016 kandidat for Århus Østkreds. Kirsten Normann Andersen var ved Europa-Parlamentsvalget 2004 opstillet for Folkebevægelsen mod EU[3].

Kirsten er uddannet sygehjælper på Frederiksberg i 1985, og hun arbejdede siden som sygehjælper fra 1986.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]