Michael Hviid Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michael Hviid Jacobsen
Født 13. maj 1971 (50 år) Rediger på Wikidata
Næstved, Danmark Rediger på Wikidata
Bopæl Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Holstebro Gymnasium og HF,
Aalborg Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Professor, sociolog, videnskabsmand Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Aalborg Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Hviid Jacobsen (født 13. maj 1971 i Næstved) er en dansk professor i sociologi.[1] Han har siden 1997 været ansat på Aalborg Universitet, hvor han fra 2009 har fungeret som professor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Han er en hyppig foredragsholder og optræder ofte i medierne som ekspert inden for en lang række områder, herunder særligt i relation til dødskultur[2] og kriminalitetsforhold.[3]

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Michael Hviid Jacobsen er uddannet som samfundssproglig student fra Holstebro Gymnasium i 1992, hvorefter han påbegyndte sin videregående uddannelse på Aalborg Universitet i samfundsfag og administration. Han blev bachelor i 1995, kandidat i 1998 og modtog ph.d.-graden i 2004. Han har desuden været ansat som adjunkt og lektor i sociologi på Aalborg Universitet. Michael Hviid Jacobsen har i en længere årrække været studieleder for Sociologiuddannelsen ved Aalborg Universitet. Her har han desuden været initiativtager til oprettelsen af Kandidatuddannelsen i Kriminologi 2011 samt været ansvarlig for udviklingen af Masteruddannelsen i Humanistisk Palliation.

Forskning[redigér | rediger kildetekst]

Michael Hviid Jacobsens forskning beskæftiger sig med mange forskellige teoretiske og empiriske problemstillinger og omhandler bl.a.: samfundsteori, dødens sociologi, kriminalitet, socialpsykologi, følelser, etik, etnografi og kvalitative metoder, metaforer og poetisk sociologi samt utopier. Han har som forfatter, redaktør og medredaktør nu udgivet mere end 60 bøger på dansk og engelsk (se uddrag af listen over udgivne bøger nedenfor), og bogen What Use Is Sociology? (skrevet med Zygmunt Bauman og Keith Tester, 2013) er nu oversat til mere end ti sprog. Han har desuden udgivet en lang række videnskabelige artikler og bogkapitler. Michael Hviid Jacobsen har fungeret som redaktør ved en række videnskabelige tidsskrifter, herunder Sociologiske Arbejdspapirer, Dansk Sociologi[4] og Acta Sociologica, ligesom han er redaktør for bogserier ved bl.a. Hans Reitzels Forlag og Syddansk Universitetsforlag.

Hædersbevisninger[redigér | rediger kildetekst]

Michael Hviid Jacobsen har bl.a. modtaget Helsefondens Unge Forskningspris i 2007 for sin forskning i døden.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]