Morten Staugaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Morten Staugaard
Personlig information
Født 18. december 1967 (51 år)
Middelfart, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Christiane Gjellerup Koch (g. 1997)
Beskæftigelse Skuespiller, dubber

Morten Staugaard (født 18. december 1967 i Middelfart) er en dansk skuespiller.

Staugaard er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1993.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Staugaard har spillet på stort set alle store scener i Københavnsområdet, og er blandt andet kendt for sin meget karakteristiske dybe stemme. Hans figurer er ofte farlige og usympatiske. Efter skuespilleruddannelsen scenetjeneste på Les Miserables på Østre gasværk teater og derefter fastansættelse på Ålborg teater fra (1995-2000) hvori størstedelen af roller der blev ham tildelt, var hovedroller.

Staugaard har blandt andet medvirket i en lang række musicals såsom : The Phantom of the opera (Fantomet), Les Misérables (Javert), Mary Poppins, allesammen på Det ny teater.

Han har blandt andet spillet Feste i Helligtrekongersaften af Shakespeare, Tartuffe i Tartuffe af Moliére, Cyrano i Cyrano af Sebastian/Enevold, Gregers Werle i Vildanden af Henrik Ibsen, Mark Cohen i Rent, af Jonathan Larson, Wilhelm i The Black Rider af Waits/Borroughs, Anckarström i Gustav III af August Strindberg, Roger i Grease af Jacobs/Casey. Bobby i Company af Sondheim, Lord Goring i Den Ideelle Ægtemand af Oscar Wilde, og Oberon/Theseus i En skærsommernatsdrøm af Shakespeare

Morten Staugaard har været nomineret til to Reumert for bedste birolle i At dø eller ikke at dø (Østre gasværk teater) og Jesus christ superstar som Pontius Pilatus (Østre gasværk teater) Udover det har Staugaard været med i 4 opsætninger der har vundet årets Reumert for bedste stykke. På Betty Nansen Teatret har han medvirket i Et drømmespil, Djævlene, Woyzeck, Den store Bastian, Demokrati, Bliktrommen.

Morten Staugaard har været fastansat på Det Kongelige Teater siden 2014

Han er blandt andet kendt for at have lagt stemme til et utal af tegnefilm, bl.a. Prinsen af Egypten (1998), Atlantis: Det forsvundne rige (2001), Lilo & Stitch (2002) og Lilo & Stitch 2 (2005) Grusomme mig, Sådan træner du din drage 2, Kong fu panda, Kung fu Panda 2, Eventyret om Despero, Frost, Junglebogen,

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Han er gift med skuespilleren Christiane Gjellerup Koch, de har sønnen Tobias Staugaard, og en datter, Signe Staugaard.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Morten Staugaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.