Morten Staugaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Morten Staugaard
Personlig information
Født 18. december 1967 (56 år)
Middelfart, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Christiane Gjellerup Koch (g. 1997)
Beskæftigelse Skuespiller, dubber

Morten Staugaard (født 18. december 1967 i Middelfart) er en dansk skuespiller.

Staugaard er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1993.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Staugaard har optrådt på de store scener i Københavnsområdet og er blandt andet kendt for sin karakteristiske dybe stemme. Hans figurer er ofte farlige og usympatiske. Efter skuespilleruddannelsen kom han i scenetjeneste på Les Miserables på Østre gasværk teater og efterfølgende fastansat på Ålborg teater (1995-2000), hvor han blev tildelt flere hovedroller.

Han har medvirket i flere musicals såsom: The Phantom of the opera (Fantomet), Les Misérables (Javert), Mary Poppins, allesammen på Det ny teater.

Han har spillet Feste i Helligtrekongersaften af Shakespeare, Tartuffe i Tartuffe af Moliére, Cyrano i Cyrano af Sebastian/Enevold, Gregers Werle i Vildanden af Henrik Ibsen, Mark Cohen i Rent af Jonathan Larson, Wilhelm i The Black Rider af Waits/Borroughs, Anckarström i Gustav III af August Strindberg, Roger i Grease af Jacobs/Casey. Bobby i Company af Sondheim, Lord Goring i Den Ideelle Ægtemand af Oscar Wilde og Oberon/Theseus i En skærsommernatsdrøm af Shakespeare

Morten Staugaard har været nomineret til to Reumerter for bedste birolle i At dø eller ikke at dø (Østre gasværk teater) og Jesus christ superstar som Pontius Pilatus (Østre gasværk teater) Herudover har han medvirket i fire opsætninger, der har vundet årets Reumert for bedste stykke. På Betty Nansen Teatret har han medvirket i Et drømmespil, Djævlene, Woyzeck, Den store Bastian, Demokrati, Bliktrommen.

Morten Staugaard har været fastansat på Det Kongelige Teater siden 2014

Han har lagt stemme til en række tegnefilm, bl.a. Prinsen af Egypten (1998), Atlantis: Det forsvundne rige (2001), Lilo & Stitch (2002) og Lilo & Stitch 2 (2005) Grusomme mig, Sådan træner du din drage 2, Kong fu panda, Kung Fu Panda 2, Eventyret om Despero, Frost, Junglebogen,

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Han er gift med skuespilleren Christiane Gjellerup Koch, de har sønnen Tobias Staugaard, og en datter, Signe Staugaard.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Morten Staugaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.