Motorring 4

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Motorring 4
O4
Basisdata
Samlet længde: 15 km
Region: Hovedstaden
Årsdøgnstrafik[1]: 38.000-65.200 (2008)
Kort
Motorring 4s forløb

Motorring 4 (O4) er en motorringvej, der går fra Ishøj til Ballerup, den følger Ringvej 4 som går videre til Kongens Lyngby.

Motorvejen sammenbinder motorvejene Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen og Frederikssundmotorvejen.

I november 2003 blev et fletal i Folketinget enige om en trafikpakke, der indebar, at der skulle iværksættes udarbejdelse af beslutningsgrundlag for udbygning af motorvejen fra 4 til 6 spor.[1] I juli 2009 lå en væsentlig del af beslutningsgrundlaget for en anlægslov færdig for en ca. 4 km lang strækning mellem Motorvejskryds Taastrup og forbindelsesanlægget mellem Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen.[2] Udvidelsen forventes at kunne gennemføres på omkring 5 år, hvoraf de sidste 3 er anlægsarbejde.[3] Motorvejen blev anlagt med en ekstra bred midterrabat med træer, som skulle binde skovlandskabet sammen på tværs af motorvejen. Derfor kan udvidelsen foretages ved udbygning med spor i den eksisterende midterrabat.[4]

Etaper[redigér | rediger kildetekst]

Motorvejsetaper
Fra Frakørsel Til Frakørsel Vejbaner Kilometer Åbningsår Bemærkninger
Køge Bugt Motorvejen Motorvejskryds Ishøj Roskildevej 5 4 1974 Motorvejskryds Ishøj og Motorvejskryds Vallensbæk blev færdigbygget i forbindelse med åbningen. Motorvejen mellem motorvejskrydsene åbnes med vestsiden først og senere østsiden.
Roskildevej 5 Taastrup Motorvejskryds Taastrup 4 1977 Motorvejskryds Taastrup blev færdigbygget i forbindelse med åbningen.
Taastrup Motorvejskryds Taastrup Ledøjevej/Vestskovvej 4 5 1977 Udbygget med et 3. nordgående spor i 1994.[5] VVM-rapport for udbygning til 6 spor udarbejdet.
Ledøjevej/Vestskovvej 4 Frederikssundmotorvejen 3 4 1977 VVM-rapport for udbygning til 6 spor udarbejdet.
Frederikssundmotorvejen 3 Ballerup Boulevard 1 4 1977

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.