Motorring 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel beskriver en fremtidig begivenhed
Denne artikel eller sektion handler om planlagt eller forventet fremtidig begivenhed.
Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres dramatisk når begivenheden nærmer sig og mere information bliver tilgængelig.
Motorring 5
Basisdata
Samlet længde: 70 km
Region: Sjælland, Hovedstaden
Årsdøgnstrafik[1]: 20.000-40.000 (2030)

Motorring 5 er en foreslået ringmotorvej omkring København. Den forventes at blive ca. 70 km lang og vil gå fra Køge til Helsingør. Motorvejen skal være med til at lede den tunge trafik uden om København. Så der bliver mere plads på de eksisterende motorveje som Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen, Motorring 3, Frederikssundmotorvejen, Hillerødmotorvejen, og Helsingørmotorvejen.

Motorvejen forventes at udgå fra Køge Bugt Motorvejen E47/E55/E20 og føres derefter vest om Greve og ind i Tværvej, der skal udvides fra en motortrafikvej til en motorvej. Motorvejen passerer derefter Holbækmotorvejen, primærrute 21, og føres derefter vest om Sengeløse og passerer Frederikssundmotorvejen, primærrute 17, Hillerødmotorvejen, primærrute 16 og Isterødvejen, primærrute 19.

Motorvejen udmunder i Helsingørmotorvejen syd for Helsingør.

På grund af modstand mod linjeføringen i Nordsjælland, foreslog fem borgmestre[hvem?]Vestegnen at forkorte Motorring 5 så den kun gik fra Køge til Frederikssundvej. Borgmestrene vil godt have første del af motorvejen, så den vil kunne aflaste de andre store motorveje i Storkøbenhavn, samt få transit-trafikken uden om byen.[1] [2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Erlitz, Peter (6. april 2016). "Borgmestre til kamp for Ring 5". Sjællandske. Hentet 9. april 2016. 
  2. ^ "Vejdirektoratet anbefaler ny motorvej til Køge". Sjællandske. 6. juli 2016. Hentet 6. juli 2016. 
TrafikStub
Denne trafikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.