Moules marinières

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Moules marinières
Moules Mariniere (15561322241).jpg
Alternative navne Moules à la marinière
Type Hovedret
Oprindelsesland Frankrig
Associeret nationalt køkken Det franske køkken
Tilberedningstid 15 minutter til 30 minutter
Serveringstemperatur Varm
Hovedingredienser Blåmuslinger, skalotteløg, persille, peber, smør og hvidvin
Variationer Moules-frites
Lignende retter Moules à la charentaise

Moules marinières eller moules à la marinière (fransk for "muslinger i marinière") er blåmuslinger tilberedt i marinière-sauce, der består af skalotteløg og hvidvin. De serveres ofte med pommes frites som retten moules-frites, der stammer fra Belgien og det nordlige Frankrig.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Det var efter sigende en irer ved navn Patrick Walton, der efter et forlis i L'Aiguillon-sur-Mer i Vendée i 1235, der betød, at han bosatte sig i området, opfandt en metode til at opdrætte muslinger på nedsunkne træpæle, det såkaldte bouchot-muslingebrug. I det nærliggende departement Charente mener man imidlertid at have opfundet en teknik kaldet bouchau (en slags ventil) allerede i det 10. århundrede, og at Charente-blusen la marinière, har givet navn til en regional tilberedning af muslingerne, hvor hakkede skalotteløg vendes i smør og overhældes med hvidvin.[1]

Ingredienser[redigér | redigér wikikode]

Til en klassisk moules marinières bruges foruden friske blåmuslinger hakkede skalotteløg, hakket persille, stødt peber, hvidløg, smør eller olivenolie og hvidvin.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Girard-Lagorce, Sylvie (1995), "Les moules mariniéres", Grandes et petites histoires de la gourmandise française. Traditions et recettes. 
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den fransksprogede Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]