Spring til indhold

Paul Potts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Paul Potts i Pavillon Theatre i Rhyl, Wales (2008)

Paul Potts (født 13. oktober 1970 i Bristol, England) er en britisk operasanger som vandt første sæson af tv-serien Britain's Got Talent i 2007 ved at synge arier.

Paul Potts voksede op i Fishponds, en forstad til Bristol. Faderen var buschauffør og moderen kassedame. Han har to brødre og en søster og gik i Mary-Redcliffe-School i Bristol. Potts studerede filosofi ved University College Marjon i Plymouth, hvor han blev Bachelor of Arts. Potts har siden 2003 været gift med Julie-Ann.

Allerede i skoletiden fik han interesse for sang. Han sang blandt andet i Chester Park Junior Schools kor og i ti år i forskellige kirkekor i Bristol.

Da han vandt konkurrencen, solgte han mobiltelefoner; men derefter indspillede han en plade. Fra 1999 til 2003 medvirkede Paul Potts ved amatøropera-produktioner, men pga. sygdom og et uheld på cykel standsede det.

Selv om Paul Potts i tv-serien bliver fremstillet som amatørsanger, har han taget sangtimer i Bristol, optrådt med Royal Philharmonic Orchestra og fået undervisning i Italien. I Bathoperaen sang han Don Basilio (i Figaros bryllup), Don Ottavio (i Don Giovanni) og titelrollen i Verdis Don Carlos. Han sang opera offentligt første gang på en karaokebar i 1999. Han har siddet i byrådet i Bristol.

Den 5. september 2007 gav han koncert på Rådhuspladsen i København.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Susan Boyle

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Album[redigér | rediger kildetekst]

Singler[redigér | rediger kildetekst]


StorbritannienSpire
Denne biografi om en brite er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi