Paul Potts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Paul Potts i Pavillon Theatre i Rhyl, Wales (2008)

Paul Potts (født 13. oktober 1970 i Bristol, England) er en sanger, der i 2007 vandt den første sæson af tv-serien Britain's Got Talent ved at synge operaarier. Paul Potts er ikke operasanger, selvom der er mange der tror han er uddannet til det.

Paul Potts voksede op i Fishponds, en forstad til Bristol. Faderen var buschauffør og moderen kassedame. Han har to brødre og en søster og gik i Mary-Redcliffe-School i Bristol. Potts studerede filosofi ved University College Marjon, Plymouth, hvor han blev Bachelor of Arts. Potts har siden 2003 været gift med Julie-Ann.

Allerede i skoletiden fik han interesse for sang, sang blandt andet i Chester Park Junior Schools kor og ti år i forskellige kirkekor i Bristol.

Da han vandt konkurrencen, var han mobiltelefonsælger; men efter han havde vundet, blev han engageret til at indspille en plade. Fra 1999 til 2003 havde Paul Potts medvirket ved amatøropera-produktioner, men pga. sygdom og et uheld på cykel var han stoppet med denne aktivitet.

Selv om Paul Potts i tv-serien bliver fremstillet som en amatørsanger, har han taget sangtimer hos Gilbert and Sullivan i Bristol, optrådt med Royal Philharmonic Orchestra og fået undervisning i Italien. I Bathoperaen har han sunget Don Basilio (i Figaros bryllup), Don Ottavio (i Don Giovanni) og titelrollen i Verdis Don Carlos. Han sang opera for et publikum for første gang på en karaokebar i 1999.

Den 5. september 2007 gav han koncert på Rådhuspladsen i København.


Se også[redigér | redigér wikikode]

Susan Boyle

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Album[redigér | redigér wikikode]

Singler[redigér | redigér wikikode]


Storbritannien Stub
Denne biografi om en brite er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi