René Redzepi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
René Redzepi på restaurant Zaldiaran (Vitoria).

Rene Redzepi (født 1977 i København) er daglig køkkenchef og medejer i restauranten Noma, der fra 2007[1] har to stjerner i Michelin-guiden og blev kåret til verdens 3. bedste restaurant i 2009,[2][3] og verdens bedste i 2010, 2011[4], 2012 og 2014.

Redzepi er uddannet kok fra restaurant Pierre André i København og har arbejdet på Kong Hans Kælder, El Bulli (Spanien) og The French Laundry (USA). Rene Redzepi er en af Skandinaviens mest anerkendte kokke, bl.a. på grund af sit arbejde med det nordiske køkken. Han er ambassadør for Nordisk Ministerråds program Ny Nordisk Mad[5]. Ny Nordisk Mad er et nordisk samarbejde, der skal synliggøre værdien af nordisk madkultur og nordiske råvarer. Restaurant Noma og Rene Redzepi blev i 2008 portræteret i DR1 dokumentaren Noma på Kogepunktet, hvor den barske tone i køkkenet vakte stor opsigt og debat.

Rene Redzepis efternavn er albansk, da han er søn af en albansk far fra Makedonien og dansk mor.

I 2012 kom han på Time Magazines liste over den 100 mest indflydelsesrige personer i verden.[6] Den 26. marts 2012 var han på forsiden at tre regionale udgaver af Time Magazine med titlen Locavore hero.[7]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]