Rune Tolsgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rune Tolsgaard
Født 6. januar 1977 (47 år)
Skive Kommune, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, manuskriptforfatter, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Rune Tolsgaard (født 6. januar 1977 i Skive) er en dansk autodidakt komiker, manuskriptforfatter, instruktør og konceptudvikler. Han brød igennem med satireprogrammet Drengene fra Angora (2004) sammen med Esben Pretzmann og Simon Kvamm.[1]

Rune Tolsgaard er opvokset i landsbyen Vile i det nordlige Salling, nord for Skive. Han kom ind på Filmhøjskolen i Ebeltoft og læste derefter kortvarigt teatervidenskab på Københavns Universitet.

Han har medvirket i en række forskellige DR-programmer, bl.a. Børneradio, Danmark sjoveste barn, Chris og chokoladefabrikken, Ruben - drengen der kan tale med ting, Rockerne, Drengene fra Angora, Teatret ved Ringvejen, Trio van Gogh og Angora By Night. Rune Tolsgaard har tidligere spillet trommer i det nu forhenværende Aarhus-baserede band Cinnamon Sigh, der turnerede med rockgruppen Nephew i slutningen af 90'erne. Han har desuden medvirket i tv-reklamer for Viasat og L'EASY. Med Pretzmann udgav han i 2003 CD'en Svedbanken.

I 2012 slog han sig sammen med Esben Pretzmann og dannede duoen Tolsgaard og Pretzmann, og optrådte til Zulu Comedy Galla samme år. De turnerede i efteråret og i december var de værter for det problemfyldte GAFFA-Prisen 2012 prisshow. De udgav deres debutalbum i foråret 2013 med sange fra deres turne.

Siden 2015 har Rune holdt sig uden for rampelyset indtil han i rollen som den ukuelige sportsdirektør Henning Primdahl pludselig dukkede op på skærmen til et stort sportsshow i starten af 2023 for at lykønske Jonas Vingegaard med Tour de France-sejren. Rune bor nu i Los Angeles i USA sammen med sin kone, Rikke.[2]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

2012)

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Woman dater Rune Tolsgaard". Woman. 25. februar 2008. Hentet 1. maj 2011.
  2. ^ https://www.skivefolkeblad.dk/artikel/bf0df518-e0bd-49ef-bc64-c88419b7230c/

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi