Saw V

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Saw V
Overblik
Originaltitel Saw V
Dansk titel Saw V
Genre Gyser
Instrueret af David Hackl
Manuskript af Patrick Melton
Marcus Dunstan
Medvirkende Tobin Bell
Shawnee Smith
Costas Mandylor
Scott Patterson
Betsy Russell
Mark Rolston
Julie Benz
Carlo Rota
Meagan Good
Fotografering David Armstrong
Klip Kevin Greutert
Musik af Charlie Clouser
Produceret af Gregg Hoffman
Mark Burg
Oren Koules
Distributør Lionsgate
Udgivelsesdato 31. oktober 2008 Danmark
24. oktober 2008 USA
Længde 92 min.[1]
Oprindelsesland USA
Canada
Sprog Engelsk
Budget 10,8 million $
Efterfulgte Saw IV
Fortsættes i Saw VI
DVD 03.03.2009
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Saw Vs hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Saw V er en canadisk-amerikansk horrorfilm fra 2008,[2] instrueret af David Hackl og skrevet af Patrick Melton og Marcus Dunstan med Tobin Bell, Costas Mandylor og Scott Patterson i hovedrollerne. Filmen er den femte i Saw-serien, og havde premiere den 23. oktober 2008 i Australien og 24. oktober i Nordamerika.

David Hackl, der var produktionsdesigner på Saw II, III og IV, og med-instruktørSaw III og IV fik sin debut som instruktør med Saw V.[3] Patrick Melton og Marcus Dunstan, forfattere af de tidligere film, vendte tilbage for at skrive filmen. Charlie Clouser, der har komponeret filmmusikken til alle tidligere Saw film, vendte også tilbage til at komponere til denne film. Saw skaberne, James Wan og Leigh Whannell fungerede som executive producere.

Filmen fokuserer primært på de begivenheder, der førte op til at Detektiv Mark Hoffman blev lærling af Jigsaw Killer, samt hans bestræbelser på at forhindre andre i at lære sin hemmelighed.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Seth Baxter (Joris Jarsky), en dømt morder løsladt fra fængslet efter fem år, vågner op lænket til et skrivebord under et et skarp svingende pendul. En besked på en videokassette meddeler ham, at han skal knuse sine hænder (ved at indsætte dem i to presser og trykke på en knap) for at forhindre pendulet fra skære ham i to stykker. Selv om han gør dette, bliver han dræbt af pendulet, hvilket indikerer, at fælden ikke er bygget af Jigsaw (Tobin Bell).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ SAW V rated 18 by the BBFC
  2. ^ "BFI Film & TV Database - Saw V". British Film Institute. Arkiveret fra originalen 4. august 2011. Hentet 19. september 2011.
  3. ^ SAW V and SAW VI Director Already Signed! Arkiveret 5. december 2007 hos Wayback Machine, Bloody Disgusting. Retrieved 2007-December 4.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film