Snave (Assens Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Snave
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Assens Kommune
Sogn Dreslette Sogn
Postnr. 5683 Haarby
Demografi
Snave by 224[1] (2019)
Kommunen 41.212[1] (2019)
 - Areal 512,00 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.assens.dk
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Snave. (Se også artikler, som begynder med Snave)

Snave er en lille landsby på det vestlige Fyn med 224 indbyggere (2019)[1], beliggende i Dreslette Sogn. Den befinder sig i Assens Kommune og hører til Region Syddanmark. Der findes også en anden men dog mindre by ved navnet Snave, dog på Hindsholm.

Under udgravning af en ca. 45 meter lang langdysse fandt man spor af ardpløjning, dateret til bronzealderens begyndelse, omkring 1800 f.Kr.

Om Snave[redigér | redigér wikikode]

I Snave by findes en skole, og enkelte seværdigheder: gammelt bageri, gammelt mejeri og et forsamlingshus fra 1800-tallet. Dreslette Kirke er især kendt for den røde farve, samt det lidt særprægede tårn. Tårnet er bygget af Niels Ryberg og kan have haft flere funktioner, bl.a. som sømærke for de søfarende i Lillebælt og Helnæsbugten og som observatorium. Der er udsigt over de førnævnte steder fra kirketårnet. På Sjælland i Køng Sogn findes en kirke med stort set samme udseende.

Skolen i Snave, Dreslette skole, er en landsbyskole som i snart mange år har haft status som fællesinstitution med både SFO og børnehave under de samme fysiske rammer og med fælles ledelse/bestyrelse. Denne form blev etableret med særlig tilladelse fra Undervisningsministeret og regnedes for nytænkning ved beslutningen.

Snave er også kendt som stedet, hvor en mobiltelefon-reklame (Sonofon) fra tv med rollepersonen Polle udspiller sig. Denne reklame udvidedes og ændredes senere til en egentlig spillefilm, Polle Fiction, fra (2002).

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Assens våbenStub
Denne artikel om geografi i Assens Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi