Diskussion:Radikale Venstre: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Jeg vil gerne bede mig frabedt at Venstre og Socialdemokratiets artikler bliver overplastret med kilometerlange uinteressante lister ...
Rmir2 (diskussion | bidrag)
Linje 67: Linje 67:
::Det kan have relevans på to måder: hvis man i stedet for en liste skriver det ind i partiets historie for at illustrere partiets indflydelse gennem tiden. For det andet i artiklerne om de enkelte regeringer. Som liste kan det have opslagsværdi for den, der ønsker at kontrollere en bestemt minister på et bestemt tidspunkt. [[Bruger:Rmir2|Rmir2]] ([[Brugerdiskussion:Rmir2|diskussion]]) 5. nov 2017, 07:59 (CET)
::Det kan have relevans på to måder: hvis man i stedet for en liste skriver det ind i partiets historie for at illustrere partiets indflydelse gennem tiden. For det andet i artiklerne om de enkelte regeringer. Som liste kan det have opslagsværdi for den, der ønsker at kontrollere en bestemt minister på et bestemt tidspunkt. [[Bruger:Rmir2|Rmir2]] ([[Brugerdiskussion:Rmir2|diskussion]]) 5. nov 2017, 07:59 (CET)
:::Jeg vil gerne bede mig frabedt at Venstre og Socialdemokratiets artikler bliver overplastret med kilometerlange uinteressante lister. Det kan være fint for små partier, der kun har været i regering i størrelsesordenen én gang. --[[Bruger:Madglad|Madglad]] ([[Brugerdiskussion:Madglad|diskussion]]) 5. nov 2017, 08:04 (CET)
:::Jeg vil gerne bede mig frabedt at Venstre og Socialdemokratiets artikler bliver overplastret med kilometerlange uinteressante lister. Det kan være fint for små partier, der kun har været i regering i størrelsesordenen én gang. --[[Bruger:Madglad|Madglad]] ([[Brugerdiskussion:Madglad|diskussion]]) 5. nov 2017, 08:04 (CET)
::::Det er hamrende ligegyldigt, hvad du vil have dig frabedt. Wikipedia er et alment praktisk opslagsværk, som skal indeholde alle oplysninger, som folk kan forventes at ville søge på. Det er helt rimeligt, at nogen vil vide, hvem der fx var forsvarsminister eller undervisningsminister i 1960. Og sådanne oplysninger har samme relevans, hvadenten der er tale om et større eller mindre parti. [[Bruger:Rmir2|Rmir2]] ([[Brugerdiskussion:Rmir2|diskussion]]) 5. nov 2017, 08:26 (CET)

Versionen fra 5. nov. 2017, 09:26

2005-diskussion

Artiklen er et polemisk indlæg, som ikke har plads i en encyklopædi.

Kemp.

Fuldstændig enig! Jeg stemmer for en hurtig sletning af afsnittet omkring historie. Mvh Malene Thyssen 21. maj 2005 kl. 14:44 (CEST)

Hej. Jeg har sendt et indlæg på nntp://dk.politik - så må vi se om der er nogen politiske aktive... Ingen radikale vil lade dette stå? mvh --Glenn 21. maj 2005 kl. 14:55 (CEST)

Selvom jeg ikke er radikal, vil jeg ikke lade det stå. Det må væk, til der fremkommer en utendentiøs beskrivelse af partiets historie. --Sir48 (Thyge) 21. maj 2005 kl. 15:00 (CEST)
Har fjernet afsnittet - uanset politisk ståsted er indholdet under lavmålet vh. Nico 21. maj 2005 kl. 15:42 (CEST)

Burde 83.72.32.131 ikke snart blokeres? *EDIT* Okay, det er så sket nu. Procrastinator 22. maj 2005 kl. 14:18 (CEST)

Det var 82.211.228.142 --Sir48 (Thyge) 22. maj 2005 kl. 14:28 (CEST)

---

Navneskift?

Jeg har flyttet artiklen fra Det Radikale Venstre til Radikale Venstre, men jeg kan ved nærmere eftertanke ikke helt gennemskue om dette er korrekt. Hvad siger folk? --Anjoe (Anders) 9. jun 2005 kl. 11:13 (CEST)

Både Indenrigsministeriet og partiet selv omtaler sig som "Det Radikale Venstre". Jeg synes den bør flyttes tilbage. --Martin 11. jun 2005 kl. 22:22 (CEST)
Dertil kommer, at partiet ofte forkortes DrV. --Twid 13. sep 2005 kl. 12:24 (CEST)

---

Infoboks?

Hej - hvordan redigerer man infoboksens streger til at stå med blåt eller lyseblåt? Og hvordan fjerner man "studenterfløj"?

Billedadvarsel

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Margrethe_Vestager.jpg: Per [[Commons:Deletion requests/Template:Www.folketinget.dk]];

-- CommonsTicker 22. nov 2007, 19:15 (CET)

2015-diskussion

Artiklen glimrer ved sit fravær af en beskrivelse af patiets partiprogram. Det vigtigste der er at vide om et part. Altså hvad er partiets hensigter, program og ideologi (Skrev Foto (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der er nu en del beskrivelse: "Socialliberalisme" og "Centrum til Centrum-venstre" i infoboksen, partiets internationale organisationer sammesteds, i introen "socialliberalt", i historieafsnittet et større stykke:
Citat Udgangspunktet for Det Radikale Venstre var en konsekvent antimilitarisme, lige og almindelig valgret, forbedring af husmændenes og de dårligst stillede byboeres vilkår og bedre uddannelse til alle. Det liberale fokus på frihedsrettigheder skulle bevares, men staten måtte påtage sig et ansvar som socialt sikkerhedsnet og skabe muligheder for de mindrebemidlede.

Den radikale filosofi taler for at varetage hele samfundets interesser i stedet for at være talerør for bestemte samfundsgrupper som for eksempel arbejdere eller erhvervslivet. Det Radikale Venstre har historisk gået ind for decentralisering med henblik på at styrke borgernes mulighed for at deltage i den demokratiske proces. Partiets holdning til EF/EU var i begyndelsen splittet, men i dag er partiet et af de mest EU-venlige i Folketinget; dog findes der EU-kritiske grupper internt i partiet.

Citat
Om der så også skal være et afsnit om ideologi, programmer og resolutioner? Tja, det kan man jo tilføje. Jeg ville nok mene at det var vigtigere at få opdateret med situationen efter seneste folketingsvalg, men de to udelukker ikke hinanden. --Palnatoke (diskussion) 15. aug 2015, 08:16 (CEST)

Den såkaldte "ABE-Regering"

Trods mine 68 år har jeg ikke tidligere hørt denne betegnelse. Jeg mener, at regeringen H.C. Hansen (2) / Viggo Kampmann (1) 28. maj 1957 - 21. feb. 1960 dengang og siden altid er blevet omtalt som: Trekantregeringen.

Er et afsnit, der opremser alle tidligere fagministre, relevant?

Det virker lidt overdrevent på mig, at denne artikel opremser samtlige radikale, der har været fagministre siden partiets begyndelse, i et særligt afsnit. Det er ikke tilfældet for artiklerne om Folketingets andre traditionelle regeringsbærende partier, og det kunne også blive nogle meget uoverskuelige afsnit. Jeg synes, det er naturligt, at artiklerne om Folketingets partier har nogenlunde samme opbygning og detaljeringsgrad. Jeg vil derfor foreslå, at afsnittet slettes. Økonom (diskussion) 4. nov 2017, 20:05 (CET)

Det er ikke relevant i en egentlig artikel, men kan vel lægges i en listeartikel? --Madglad (diskussion) 4. nov 2017, 20:46 (CET)
Det kan have relevans på to måder: hvis man i stedet for en liste skriver det ind i partiets historie for at illustrere partiets indflydelse gennem tiden. For det andet i artiklerne om de enkelte regeringer. Som liste kan det have opslagsværdi for den, der ønsker at kontrollere en bestemt minister på et bestemt tidspunkt. Rmir2 (diskussion) 5. nov 2017, 07:59 (CET)
Jeg vil gerne bede mig frabedt at Venstre og Socialdemokratiets artikler bliver overplastret med kilometerlange uinteressante lister. Det kan være fint for små partier, der kun har været i regering i størrelsesordenen én gang. --Madglad (diskussion) 5. nov 2017, 08:04 (CET)
Det er hamrende ligegyldigt, hvad du vil have dig frabedt. Wikipedia er et alment praktisk opslagsværk, som skal indeholde alle oplysninger, som folk kan forventes at ville søge på. Det er helt rimeligt, at nogen vil vide, hvem der fx var forsvarsminister eller undervisningsminister i 1960. Og sådanne oplysninger har samme relevans, hvadenten der er tale om et større eller mindre parti. Rmir2 (diskussion) 5. nov 2017, 08:26 (CET)