Forskel mellem versioner af "Aarhus Festuge"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 10 år siden
flytter til "Aarhus"-kategori
m (Enkelt rettelse)
(flytter til "Aarhus"-kategori)
 
==Historie==
Festugen blev første gang afholdt [[4. september|4.]]–[[12. september]] [[1965]], efter at [[Inge Ehlers]], medlem af [[ÅrhusAarhus Byråd]] for [[De Konservative]], [[5. marts]] [[1964]] på et byrådsmøde havde fremlagt et forslag om en årlig kulturuge og fået opbakning fra [[borgmester]] [[Bernhardt Jensen]] ([[Socialdemokratiet]]). De første 14 festuger blev der reklameret for med en [[plakat]] tegnet af [[Carl Johan Westberg]], hvor kun baggrundsfarven skiftede fra år til år.
 
I [[1969]] blev [[Rued Langgaard]]s ''Sfærernes Musik'' opført for første gang i [[Danmark]] af [[Aarhus Byorkester]] og [[Per Dreier]] i [[Rundhøjhallen]] i [[Holme]] under festugen. Begivenheden blev transmitteret i [[Danmarks Radio]].
 
==Ledelse==
[[Protektor]]en for Århus Festuge er [[Dronning Margrethe II]], og den til enhver tid siddende [[borgmester]] i [[ÅrhusAarhus]] er formand for festugens bestyrelse.
 
Århus Festuges direktør er musiker og filminstruktør [[Jens Folmer Jepsen]], der tiltrådte i november 2006. Han afløste [[Martin Lumbye]], der sad på posten fra 2003 til 2006. Tidligere ledere af festugen tæller bl.a. [[Trevor Davies]], [[Lars Seeberg]] og [[Dieter Jaenicke]].
{{Danske Festivaler}}
 
[[Kategori:ÅrhusAarhus|Festuge]]
[[Kategori:Festivaler]]
 
12.096

redigeringer

Navigationsmenu