Forskel mellem versioner af "Venus (planet)"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
m (Gendannelse til seneste version ved Pugilist, fjerner ændringer fra 2.109.175.2 (diskussion | bidrag))
 
== Udforskning af Venus ==
Inden [[rumalderen]] troede man, at Venus gemte et miljø lignende det på [[Jorden]] under sin skydækkede overflade. Men det endte naturligvis i en stor skuffelse, da man omsider fik sendt sonder til Venus, der målte og undersøgte miljøet. Det lykkedes sågar efter en masse forsøg at få to sonder, [[Venera-programmet|Venera 9]] og Venera 10 til at lande på den faste overflade, fotografere den og sende billeder hjem til Jorden pr. radio.heh
I modsætning til andre jordlignende planeter, gemmer Venus sin overflade under et slør af skyer. Skyerne er ca. 50 km over overfladen og består af svovlsyre. De reflekterer lyset på samme måde som sne gør, hvilket bevirker at Venus er så klar at kigge på, set udefra. Atmosfæren under skyerne er normalt klar, men observatører på Jorden kan kun se de hvide skyer. Et berømt fænomen i Venus's atmosfære er "aske-lyset", hvor den ubelyste del af Venus kan stige i lysstyrke en måned eller to før og efter nedre konjunktion.
Konjunktion er når to himmellegemer ser ud som om de ligger tæt på hinanden, når man ser dem fra Jorden. For Merkur og Venus der ligger mellem Solen og Jordens bane, betyder konjunktion dog også hvor disse befinder sig i forhold til henholdsvis Jorden og Solen.
Anonym bruger

Navigationsmenu