Forskel mellem versioner af "Sejlbare floder"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 7 år siden
m
WPCleaner v1.30 - Overskrift starter med tre "=" (Fixed using WP:WPCW)
m (Datomaerker kilde mangler-skabeloner)
m (WPCleaner v1.30 - Overskrift starter med tre "=" (Fixed using WP:WPCW))
Strømforholdene skal være af en karakter som gør det muligt, at besejle den sikkert.
 
=== Guadalquivir= ==
Er den næstlængste flod i [[Spanien]] og den længste i [[Andalusien]].
[[Andalusien]] er en region i det sydligste [[Spanien]].
Der er en ældgammel by, ved navn [[Tartessos]], som burde ligge ved Quadalquivirs udmunding, men man har ikke fundet stedets beliggenhed endnu.
 
=== Thames/Themsen= ==
Flodens længde er 346 km og fylder 150 tusinde [[kvadratmeter]].
Thames er den længste flod i [[England]], men kun den næste største i [[Storbritannien]].
Flodens ”helbred” har det lige p.t godt, men før i tiden var den meget forurenet.
 
=== Glomma= ==
Glomma er en [[norsk]] flod, med sine 617 km lang er den norges absolut største flod. Den har sine kilder i [[Tydalsfjellene]] og løber gennem [[Østerdalen]] ud i [[Oslofjorden]] ved [[Fredrikstad]]. Glomma har vandtilførsel fra 11 større vandløb fra vest og 4 elve fra øst. Nedbørsområdet dækker 13 % af Norges samlede areal.
Der er rig mulighed for at fange en del fisk, især [[Ørred]] og [[Stalling]] fisk, samt campe og sejle.
Glomma danner Nordeuropas vandrigeste [[vandfald]].
 
=== Rhinen= ==
Navnet Rhinen kommer af oldkeltisk Renos, der betyder ”den som flyder”. Rhinen er et af de længste floder, som udspringer sig fra de schweiziske Alper, ned til den hollandske Nordsøkyst. Med sine 1320 km lange flod og et afvandingsområde på 244.400km², er Rhinen Europas tredje længste flod efter floderne [[Volga]] og [[Danou]]. Men økonomisk set, er den mere betydningsfuld end nogle anden flod i Europa. Ikke nok med den har en stor betydning for økonomien i [[Europa]], er den os et af verdens vigtigste trafikkorriderede floder. Der løber flere kilometer jernbaner, motorveje og olierørledninger med Rhinen. Men floden er os et stort forbindelsesled, fra Nordsøen til Mellemeuropa samt via det tilsluttede kanalnet også til [[middelhavet]]. Der bliver transporteret stykgods og containere hver dag, med store skibe, som der kører til hele Europa. Rhinen har også meget historie bag sig, som både er dannet politisk og kulturelt. Med Cæsars erobringer i [[Gallerkrigen]] kom Rhinen til at danne grænse mellem [[Romerriget]] og det frie [[Germanien]]. Til at bevogte floden, blev der sat flere forskellige legionslejre og kasteller, som faktisk var med til at udvikle de store byer som [[Basel]], [[Mainz]], [[Köln]], Strasbourg og masser andre. Helt frem til 2. Verdenskrig har store magter kæmpet om at besidde den magtfulde flod, som er en af de vigtigste handelsveje i Europa. Frankrig har således påstået, at det var en historisk hævd på floden. Men floden er dog også rigtig forurenet, og man har prøvet at udbygge forskellige maskiner, og måder til at rense den, men alt er mislykkedes, og i dag står den stadig forurenet, hvilket den har været flere årtier.
 
=== Marne= ==
Det er en biflod til floden [[Seinen]] der løber gennem [[Paris]] i [[Frankrig]]. Marne-floden er ca. 520 km lang, og har en afvandingsområde på ca. 12.800 km².
Floden er sejlbar på de nederste 180 km fra udløbet i [[Seinen]] ved [[Charenton]] i [[Paris]] til [[Épernay]]; herfra bliver flodtrafikken ført i kanal til Vitry-le-François, hvor kanalen deler sig i Marne-Rhin-Kanalen og Marne-Saône-Kanalen. Marne var især frem til midten af 1900tallet et vigtigt led i den franske flod- og kanal trafik. Den er især kendt for [[Slaget ved Marne]], som fandt sted 1914 og var et af de første store slag under [[1. verdenskrig]].

Navigationsmenu