Sergeant Cane: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: fix links
m Tilføjede Kategori:Musikgrupper fra 1978 ved hjælp af Hotcat
Linje 51: Linje 51:


[[Kategori:Popgrupper fra Danmark]]
[[Kategori:Popgrupper fra Danmark]]
[[Kategori:Musikgrupper fra 1978]]

Versionen fra 11. aug. 2015, 17:54

Denne artikel omhandler en dansk popgruppe. Opslagsordet har også en anden betydning, se Cane (tv-serie).
Cane
Genre Pop
Aktive år 1978 - 1981
Pladeselskab EMI
Medlemmer Henrik Grandt Jakobsen (sang)
Troels Mikaelsen (guitar og sang)
Knud-Erik Thrane (keyboard og sang)
Lars Viberg (trommer)
Leif Kjøgs Hansen (bas og sang)
Tidligere medlemmer Flemming Møller
Ole Skou
Påvirket af The Beatles
McKinleys
Beach Boys

Cane, oprindeligt Sergeant Cane, var en dansk popgruppe fra Nordjylland, som eksisterede mellem 1978 og 1981. Gruppen vandt i 1980 ungdomsbladet Ung Nu's tredje udgave af DM i Popmusik

Cane blev dannet i 1978 af Henrik Grandt Jakobsen (trommer og sang), Troels Mikaelsen (guitar og sang), Knud-Erik Thrane (keyboard og sang) og Flemming Møller (bas og sang). Gruppen turnerede flittig, og optrådte i diskoteker og spillesteder i hele Danmark. Bl.a. spillede Cane i JomfruburetStrøget i København.

DM i pop 1980

Efter en tid med skiftende konstellationer vandt gruppen i 1980 ungdomsbladet Ung Nus konkurrence DM i Popmusik med sangen "Drømmen" med musik og tekst af Leif Kjøgs Hansen og Preben Wolff. Cane bestod da foruden Henrik Grandt Jakobsen, Troels Mikaelsen og Knud-Erik Thrane af Lars Viberg (trommer) og Leif Kjøgs Hansen (bas og sang).

Ung nu skrev efterfølgende: "Efter først at have vundet lokalopgøret i Havndal tromlede poporkesteret CANE fra Frederikshavn videre mod sejren i den store finale ...", og fortsatte: "Med et forrygende show og et sikkert greb om det musikalske var det den nordjyske gruppe, der scorede de fleste point hos den nedsatte dommerjury ..." [1]

Cane udsendte i 1981 "Drømmen" som single med "Varm nu", med musik og tekst af Henrik Grandt Jakobsen, som b-side. Pladen blev indspillet i Puk Recording Studios ved Randers, og opnåede placering i Jørn Hjortings program Danskpoppen i Danmarks Radio.

Cane opløstes i slutningen af 1981.

Solokarrierer

Efter opløsningen i 1981 har Knud-Erik Thrane, der er bror til trommeslageren Klaus Thrane, bl.a. akkompagneret dansktop-sangerinden Tina Siel ved koncert- og tv-optrædener, ligesom han har medvirket på flere pladeinspilninger.

Henrik Grandt Jakobsen grundlagde pladestudiet Bivox i Frederikshavn, og har efterfølgende grundlagt studiet Lyddokken også i Frederikshavn, hvor bl.a. FS Orlonn har indspillet, og fungerer som producer. Senere har han etableret selskabet Nordton Music. Privat er Henrik Grandt Jakobsen gift med forfatteren Susanne Grandt Jakobsen.

Troels Mikaelsen færdiggjorde en uddannelse som lærer, og er i dag skoleleder på Ulvkærskolen i Hirtshals. Sideløbende hermed har han i en årrække spillet guitar i bandet Slowhand, ligesom han freelancer i det mindre kendte band Vision.

Indtil sin død i 2008 havde Leif Kjøgs Hansen medvirket i flere orkestersammenhænge, og var meget brugt som producer og studiemusiker. Bl.a. ved Puk Recording Studios i Randers. Han har indspillet album sammen bl.a. Niels Hausgaard, Phil Barrett fra The Bootles og med popgruppen Ritz. Senest spillede han i bandet Cocoon. Som trommeslager har Lars Viberg medvirket som studiemusiker i flere sammenhænge, og er i dag trommeslager i bandet Party Patrol. Han arbejder sideløbende som fotograf og grafisk designer og underviser i trommespil ved Music Academy i Aarhus – ligesom han er en anerkendt fluebinder og fluefisker.

Sammen med håndboldspillerne Alexandra og Lina Möller fra Frederikshavns damehåndboldhold, FOX Team Nord, stod Knud-Erik Thrane og Leif Kjøgs Hansen i 2007 bag den slagsang, FOX Team Nord indspillede i Lyddokken med Tina Siel som sangerinde i anledning af holdets oprykning til Toms Ligaen samme år.

Referencer

  1. ^ Ung Nu, nr 8/80, 1980 (artikel i Ung Nu om DM i popmusik 1980)

Eksterne henvisninger