VTS Storebælt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vessel Traffic Service Storebælt
Storebaeltsbroen - evening.JPG
Aktiv 4. januar 2006
Land Danmark Danmark
Værn Søværnet
Myndighedsniveau Ansvar IV
Overordnet myndighed Marinestaben
Størrelse 25 mand
Del af Forsvaret
Placering Flådestation Korsør, Korsør
Hjemmeside VTS Storebælt hjemmeside

VTS Storebælt (Vessel Traffic Service Storebælt, engelsk: Great Belt VTS) er et sikkerhedssystem der blev etableret i 1993 for at sikre anlægsarbejdet af Storebæltsbroen mod påsejling. I 1998 da broen var færdigkonstrueret blev ordningen permanent.

Den fysiske placering for VTS Storebælts kontrolcenter er på Flådestation Korsør og er bemandet af en overordnet chef samt 24 mand på seks vagthold hver bestående af tre operatører og en vagtholdsleder. Alle ansatte i kontrolcenteret er civilt ansatte med skibsførerbevis mens systemets to afviserfartøjer af VTS-klassen er bemandet af seks militært ansatte fra Søværnet. Disse to fartøjer skal i tilfælde af et skib har en kollisionskurs mod broen sejle ud og komme i kontakt med skibet og få det på ret kurs. Grundet de forbedrede overvågningssystemer besluttede Storebæltsforbindelsen at ophæve aftalen med Søværnet om brug afviserfartøjerne fra udgangen af marts måned 2011.[1]

VTS Storebælt overvåger havområdet omkring Storebæltsbroen og sikrer at alle skibe der kommer ind i området følger de korrekte sejlruter for således at undgå en kollision med broen. Dette havområde er sidenhen blevet udvidet for således også at dække området omkring Hatter Barn for at formindske risikoen for grundstødningen i dette område. Når skibe sejler ind i området er de forpligtet til at kalde Storebælt VTS og forklare deres forventede sejlplan igennem Hatter Barn og under storebæltsbroen, dybgang og hvorvidt de transporterer farligt gods. Dette gøres nord for broen på civil VHF-kanal 74 og syd for broen på civil VHF-kanal 11. Ved passage af broen er der en fartgrænse på 20 knob.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

MarineSpire
Denne artikel om sømilitære emner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Militær