Villy Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Villy Christensen
Villy Christensen og fru Hanne Christensen. Foto fra Skt. Petersborg i Rusland.
Personlig information
Født 16. april 1930 Rediger på Wikidata
Død 27. december 2019 (89 år) Rediger på Wikidata
Politisk parti Socialdemokratiet Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Teolog, psykolog, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Villy Christensen (født 16. april 1930, død 27. december 2019[1]) var en dansk, socialdemokratisk politiker, skoledirektør, cand.theol. og cand.psych.[2]

Villy Cristensen er født og opvokset på et husmandssted i Humlum Sogn. Han havde sin skolegang i Struer, efterfulgt af lærereksamen fra Nørre Nissum Seminarium i 1951. Efter otte år med lærerjob og et studieophold i USA blev han cand.theol. i 1956 og cand.psych. i 1959, efterfulgt af syv år som seminarieadjunkt i Nørre Nissum. I 1966 blev Villy Christensen skoledirektør i Frederikshavn.

Han blev i 1970 valgt til byrådet i Frederikshavn[3] for Socialdemokratiet og straks valgt til byens borgmester, en post han bestred frem til 1985, hvor han valgte ikke at genopstille. I stedet valgtes han til medlem af amtsrådet for Nordjyllands Amt i perioden 1986-1998.

Villy Christensen har gennem årene bestridt en lang række tillidsposter, blandt andet som medlem af flere menighedsråd, af Religionslærerforeningens bestyrelse, af hovedbestyrelsen for KFUM-Spejderne i Danmark, af bestyrelsen for Kristeligt Dagblad, Frederikshavns Avis og Nordjyske Stiftstidende, formand for Teknisk Skoleforening, Kommuneforeningen for Nordjyllands Amt samt Naturplanlægningsselskabet i den midt- og nordjyske region.

Som pensionist vendte Villy Christensen tilbage til sin hjemegn i Vestjylland sammen med sin hustru Hanne. De boede i Nørlem ved Lemvig. De har fire børn og ti børnebørn. Villy Christensen havde også som pensionist været aktiv i det lokale kirkelige, kulturelle og politiske liv, blandt andet som medlem af Lemvig Provstiudvalg og formand for Lemvig Ældreråd[4].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Anderson, Mick Knive (28. december 2019). "Tidligere borgmester Villy Christensen er død". TV2 Nord. Hentet 16. januar 2020.
  2. ^ Omtale af Villy Christensen i Kristeligt Dagblad
  3. ^ Notat fra Stadsarkivet i Frederikshavn med opgørelse af personlige stemmetal m.m. (Webside ikke længere tilgængelig)
  4. ^ "Hæderspris for arbejdet med Ældrerådene" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 4. marts 2016. Hentet 12. marts 2014.