Vinnie Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Vinnie Jones

Vinnie Jones, egenligt Vincent Peter Jones, (født 5. januar 1965 i Watford, England) er en walisisk tidligere fodboldspiller og nu skuespiller.

Jones var om nogen manden, der gav Wimbledon F.C. tilnavnet The Crazy Gang, da han var kendt som en hårdtslående spiller. I 1986 kom han første gang til Wimbledon fra den lavere rangerende klub Wealdstone F.C., og i 1988 var han med til at hive klubbens eneste FA Cup-sejr i hus. Han spillede 3 år for klubben og rykkede i 1989 til Leeds United efter et kort ophold der, gik turen via Sheffield United og Chelsea F.C., inden han igen tørnede ud for Wimbledon F.C.. I sine i alt 9 år hos The Dons spillede han 254 kampe for klubben. I løbet af sin karriere optrådte han også på det walisiske landshold. Han var kendt for sin benhårde fight, og nådesløse spillestil.

I 1998 blev han for en kort bemærkning spillende manager hos Queens Park Rangers, men besluttede i 1999 at stoppe karrieren.

Efter sit karrierestop valgte Jones vejen som skuespiller i Hollywood, hvilket han har gjort med mere succes, end han blev spået til. Han har medvirket i film som Snatch, Eurotrip, Swordfish og She's the Man. I 2005 spillede han Juggernaut i X-Men: The Last Stand.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]