Spring til indhold

Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Blokering af Kristo1410

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg vil godt appellere end blokering på 1 måned af Bruger:Kristo1410 som er foretaget af Bruger:Brandsen i dag. Det drejer sig om en redigering i listen Folketingsmedlemmer valgt i 2022 som påstår at Niels Flemming Hansen er udtrådt af Folketinget den 9. juni 2024 og afløst af Frederik Bloch Münster. Redigeringen er med kilde, men bygger på den misforståelse at valgte medlemmer af Europa-Parlamentet tiltræder med virkning fra valgdatoen, som er tilfældet for Folketingsmedlemmer, og at Niels Flemming Hansen derfor allerede har forladt Folketinget. Det rigtige er at han vil tiltræde sit embede som MEP til juli (hvis valget godkendes, hvilket ikke er sket endnu, men må anses som en formalitet), og derfor først kan forventes at udtræde af Folketinget til den tid.

Sagsforløb:

  1. Kristo1410 laver sin redigering med kommentaren "Niels Flemming Hansen er valgt til EP"
  2. Jeg tilbagestiller den med kommentaren "For tidligt, ikek sket endnu"
  3. Kristo1410 tilbagestiller min tilbagestining uden en begrundelse
  4. Jeg tilbagestiller igen med kommentaren "Stop venligst med at indsætte forkerte oplysninger. Niels Flemming Hansen er fortsat mf, og Frederik Bloch Münster bliver først mf når det er indstillet af Udvalget til Valgs Prøvelser og godkendt af Folketinget - Se også https://www.ft.dk/medlemmer/mf/n/niels-flemming-hansen"
  5. Brandsen blokerer Kristo1410 en måned med kommentaren "Gentagen indsættelse af forkerte oplysninger på Folketingsmedlemmer valgt i 2022"

Sagen er diskuteret på Brugerdiskussion:Kristo1410#Blokering. Det er en faktuel forkert oplysning at Niels Flemming Hansen udtrådte af Folketinget 9. juni, men den er utvivlsomt lavet i god tro. Derfor finder jeg en måneds blokering for en førstegangsforseelse hvor fejlen kun drejer om en forkert datering af en oplysning som ikke sket endnu, men som forventes at ske om ca. 2 uger, for ude af proportioner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jun. 2024, 16:59 (CEST)[svar]

Det har lige krydset min bemærkning på Krsto1410's diskussionsside. Jeg mener blokeringen bør ophæves, jf. mine kommentarer på diskussionssiden. --Pugilist (diskussion) 17. jun. 2024, 17:00 (CEST)[svar]
Redigeringerne bygger enten på en misforståelse om, hvornår de valgte medlemmer tiltræder, eller ukendskab til dawikis praksis med, at vi ikke udnævner folk til en post, inden den er tiltrådt. Det handler ikke om at indsætte oplysninger, som man ved er usande, og som vil forblive at være usande, og det er dermed ikke hærværk, hvorfor en blokering på en måned er i overkanten. Vedkommende har ej heller en problematisk historik. Man kunne have skrevet en forklaring på vedkommendes brugerdiskusision, og hvis den var blevet ignoreret, kunne man evt. have blokerert vedkommende med et kvarter som udløbstid med en henvisning til at læse sin diskussionsside - det nederste punkt på MediaWiki:Ipbreason-dropdown. Lad os bare ophæve blokeringen igen. Det virker som om, at budskabet er forstået.
- Sarrus (db) d. 17. jun. 2024, 17:30 (CEST)[svar]
Enig med Pugilist og Sarrus - Nico (diskussion) 17. jun. 2024, 18:54 (CEST)[svar]
Enig med Nico, Pugilist og Sarrus. --Jørgen (diskussion) 17. jun. 2024, 20:13 (CEST)[svar]

Jeg har baseret på tilkendegivelserne tilladt mig at ophæve blokeringen. Der er næppe risiko for at redigeringskrigen genoptages. -Pugilist (diskussion) 17. jun. 2024, 22:08 (CEST)[svar]