Wikipedia:Kandidater til fremragende lister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Genvej:
WP:KFL

Overvejelser inden nominering[redigér wikikode]

Stem om...
Anbefalede emner
Fremragende lister
Fremragende artikler
Gode artikler
Lovende artikler
Ugens artikel
Månedens fokus
Andre afstemninger
Kandidater til Fremragende lister på Wikipedia.

En nomineret liste skal opfylde kriterierne for fremragende lister. En fremragende liste skal opfylde følgende:

 • er udstyret med en fyldig velskrevet intro, der følger stilmanualen.
 • afgrænset naturligt af sig selv.
 • skrevet med parametre ud for hvert listet punkt.
 • i stand til at sortere sig selv, hvor det er relevant, ved brugerinput, for eksempel ved brug af class="wikitable sortable".
 • skrevet, så den følger stilmanualen som enhver anden artikel.
 • udstyret med verificerbare kilder.
 • neutral i sit synspunkt.
 • være stabil og ikke genstand for redigeringskrige.
 • er wikificeret på en måde, der ikke efterlader forståelsesvanskeligheder i form af mangel på links eller manglende vigtige og uddybende forklaringer i artikler, som er relevante for at drage information fra den pågældende liste.
 • har været evalueret

Tænk også over følgende:

 • Kan de samme informationer fås (eller forklares) nemmere andetsteds på nettet?
 • Har flere brugere præget listen? Eller har en ihærdig skribent forfattet hele listen? - Det første er at foretrække (men ikke et krav).
 • Er der løse ender i listen eller mangler den nogle emner?

Hvordan nominerer man lister?[redigér wikikode]

Fremragende liste-værktøj

Alle registrerede brugere kan nominere en liste (og kun registrerede brugere). For at nominere en liste til at blive en fremragende liste skal du følge disse fire trin: (erstat sidenavn med navnet på den side du nominerer)

I. Annoncer nominering Indsæt selv skabelonen {{milepæle}} på artiklens diskussionsside eller tryk på knappen nedenfor og følg den simple instruks.

II. Opret afstemningsside For at oprette en afstemningsside til listens nominering skal du skrive listens navn efter skråstregen i feltet herunder, og trykke "Foreslå ny liste". Følg instruktionerne.

III. Tilføj en linje til siden med nomineringer. Følg   dette link   og tilføj denne linje under dem, som allerede er der:
{{FL forslag|sidenavn}}
IV. Så er du færdig! Du har nomineret en liste til at blive fremragende.Symbol star gold.svg

Hvis du ikke forstår det kan du bare spørge om hjælp.

Afstemninger for vedtagede lister bliver flyttet til de vedtagne forslag, og afstemninger for afslåede artikler bliver flyttet til de afslåede forslag.

Når artiklen er nomineret[redigér wikikode]

 • Det er muligt at deltage i afstemningen med følgende stemmer
  • Symbol support vote.svg Støtter – bruges hvis kandidaten ønskes vedtaget
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke – bruges hvis kandidaten ønskes afslået og skal altid ledsages af relevante og begrundede kritikpunkter
  • Symbol neutral vote.svg Neutral – bruges hvis kandidaten hverken ønskes vedtaget eller afslået og skal altid ledsages af begrundelse
 • Mindst 6 registrerede brugere skal deltage i afstemningen. Af de ikke-neutrale stemmer skal 90% være {{støtter}}, et minimum af 5 {{støtter}} er dog påkrævet.
 • Kritikpunkter skal anføres så præcist som muligt (gerne ledsaget af indsættelsen af skabelonen {{støtter ikke}}, og hvert kritikpunkt diskuteres og afklares for sig.
 • Nomineringsperioden varer som udgangspunkt 14 dage. Er der efter denne periode uafklarede kritikpunkter eller for få støtter, kan perioden forlænges med 7 dage. Er der efter disse 7 dage stadig uafklarede kritikpunkter, afslås nomineringen.
 • Alle kan konkludere på afstemningen ud fra de angivne støtter, når afstemningsperioden er udløbet.
 • Hvis en kandidat bliver afslået, skal der gå mindst en måned før den evt. bliver nomineret igen. Indvendinger fra en tidligere nominering, som stadig er aktuelle, skal rettes på linje med nye indvendinger.


Kandidater og kommentarer[redigér wikikode]

Husk at skrive hvornår afstemningen afgøres (dags dato + 14 dage)
Hold venligst alle kommentarer under ====Kommentarer====

Vejle Boldklub sæson 2017-18[redigér wikikode]

Afgøres 13. 20. juni 2018

Stemmer[redigér wikikode]

Kommentarer[redigér wikikode]

Jeg har igennem hele sæsonen løbende opdateret siden, efter hver spillet kamp. Efter sæsonens afslutning har jeg været listen igennem og ryddet op og tilføjet ekstra referencer. Jeg har ligeledes haft den til evaluering hvor @Tøndemageren: var så venlig at komme med diverse kommentarer, som jeg har forsøgt at lytte til og indarbejde i listen. Der var ikke umiddelbart flere kommentarer, udover at vi ikke er helt enige i hvordan oversigten over førsteholdstruppen skal præsenteres, og da jeg derudover har været igennem listen med kriterier for fremrangende lister, uden at føle der manglede noget, så tænker jeg godt at jeg kunne prøve at nominere listen. Jeg synes desuden at det kunne være fedt at få en liste som denne gennemarbejdet så den kunne blive vedtaget, så vi har en "rettesnor" til lignende lister i fremtiden. Jeg har allerede oprettet tilsvarende for den kommende sæson, og tænker det er nemmest at holde en god standard, hvis der er et fremragende eksempel som man kan hente inspiration fra. --Chrallle (diskussion) 30. maj 2018, 09:18 (CEST)

Jeg mener stadig, at listen over førsteholdstruppen, skal ligne de resterende lignende artikler, før jeg kan stemme for. Ellers rigtigt fint arbejde. Bemærk desuden at Brøndby IF sæson 2017-18 pt. også er nomineret til LA. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. maj 2018, 10:06 (CEST)
En anden forbedringskommentar, er at du kan tage kontakt til JonasBRcommons, og høre om han vil lave en bedre udgave af Vejles trøjer fra den seneste sæson. Han virker til at klare forespørgsler også, så det er helt sikkert en mulighed :) mvh Tøndemageren (diskussion) 30. maj 2018, 11:02 (CEST)
Tak for tippet @Tøndemageren: der var kort proces for ham må man sige, og synes det ser godt ud Yes check.svg Gjort --Chrallle (diskussion) 5. jun 2018, 08:43 (CEST)
Før der tages endelig stilling til artiklen, så mener jeg, at vi sammen skal afklare om denne type artikel er en liste eller artikel. Det vil være mærkeligt at vedtage denne som FL, hvis Brøndby IF sæson 2017-18 er LA. Det er måske en mere generel ting, som skal tages på Landsbybrønden. Mvh. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2018, 11:53 (CEST)
Det tænker jeg er en god idé Toxophilus. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. maj 2018, 12:23 (CEST)
Indlæg oprettet, diskussion; sæt igang :-). Mvh. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2018, 13:24 (CEST)
 • Ligesom Bruger:Tøndemageren mener jeg, at spillerlisten skal ligne de andre. Det skaber konsistens blandt artiklerne. Jeg mener ydermere, at man kunne lave et optaktsafsnit (evt. som underafsnit til 'Højdepunkter fra sæsonen', som så skal have en anden titel), inden selve gennemgangen af sæsonen. Her ville ind- og udkommende transfers være relevant at skrive om, eventuelle priser på spillerne og ikke mindst også trænerskiftet. Også inklusiv sommertræningskampe, hvornår havde holdet første træning osv. Det er alt sammen relevant information, som bør være i et afsnit, og det bør være med, før jeg kan stemme for FL. Mvh --Morten1997 (diskussion) 4. jun 2018, 22:52 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Afvist som følge af for få stemmer. Jeg foreslår at gennominere artiklen når der er kommet en konklusion på denne diskussion. Mvh. Toxophilus (diskussion) 29. jun 2018, 08:03 (CEST)