Wikipedia:Landsbybrønden/Manglende interesse for fokusmåned

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Manglende interesse for fokusmåned[redigér wikikode]

Der ser ikke ud til længere at være interesse for fokusmåneder. Der kan gå måneder imellem stemmer på Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse og afstemningen om temaet for oktober 2020 er ikke opgjort endnu. Kun 4 deltagere deltog i temaet for september 2020 med i alt 7 artikler. Er det ikke på tide at nedlægge fokusmånederne? Eller hvis nogen ønsker at fortsætte, at undlade at annoncere dem i sitenotice? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. okt 2020, 11:44 (CEST)

Det er helt rigtigt, at det har været noget sløvt med udvælgelsen af fokusmåneden i den seneste tid, samt at september måned fokus var noget af en fiasko. Det varierer dog meget synes jeg. Det er mit indtryk, at de fokusmåneder, der har størst succes har været de emner, hvor opgaven enten har været nogle små rettelser i en overskuelig liste af artikler (se f.eks. juli 2019 hvor forældreløse artikler og blindgydesider var i fokus) eller hvor der igen er en overskuelig liste over artikler som kan oprettes, f.eks. med oversætteles fra engelsk (se f.eks. marts 2020 om nordisk mytologi. Jeg har ikke lavet en tilbundsgående analyse, om det nu også er rigtigt, men hvis man fokuserede på lignende emner ville deltagelsen måske bliver større. Mvh. Toxophilus (diskussion) 4. okt 2020, 13:18 (CEST)
Enig med Toxophilus måske kunne et emne som Wikipedia:Mest ønskede artikler bruges? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. okt 2020, 17:00 (CEST)
Hvis der er nogen, der kan generere en ordentlig Wikipedia:Mest ønskede artikler kunne det da være en fin idé. Jeg tvivler på at nogen kan finde de 550 artikler artikler, som listen påstår henviser til Danskefilmstemmer.dk. Der er formodentligt et lille encifret antal artikler. Mon jo, fin idé, men lad os få en korrekt liste først. --Madglad (diskussion) 4. okt 2020, 19:12 (CEST)
Linkene til Danskefilmstemmer.dk kommer fra skabelonen {{Filmperson}}, så det er ikke rigtigt når der på Wikipedia:Mest ønskede artikler står at henvisninger som kommer fra skabeloner er udeladt. Jeg tror at listen kun kan laves korrekt ved at parse wikikoden for alle artikler. Men ønskede artikler kan vel ikke være månedens fokus hver måned, og fokus for oktober er stadig ikke afgjort. Det tyder ikke på interesse. Man kunne også nøjes med kun at have fokusmåneder en gang imellem i stedet for hver måned. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. okt 2020, 19:33 (CEST)
Jeg tænker, at fokusmånederne har to formål: Dels kan de inspirere nogle, der gerne vil lave aktiviteter på dawp, men mangler inspiration til, hvilke konkrete artikler de kan tage sig af; og dels skaber de team spirit ved at give en følelse af at være fælles med andre wikipedianere om et fælles projekt. Det vigende deltagerantal er måske et symptom på, at der i det hele er en tendens til færre aktive wikipedianere efterhånden. Jeg tænker, at det er det mere fundamentale problem her. Det er nok en god ide at tænke i, at emnerne gerne skal være overskuelige og nemme at gå til, som Toxophilus og Villy er inde på; men ellers bør man vel ikke afskaffe eller skære ned på projektet, så længe der er nogle aktive, der gerne vil opretholde det, som det tyder på her? Økonom (diskussion) 4. okt 2020, 20:04 (CEST)
Uanset hvad der sker med "Mest skabelonede artikler" artikler kan man vel konkludere at der ikke er valgt en fokusmåned for oktober og at meddelelsen "I september 2020 fokuserer vi på forbedring af de 100 mest besøgte artikler i 2019" skal fjernes fra "sitenotice"? --Madglad (diskussion) 4. okt 2020, 20:08 (CEST)
Jeg har fjernet tekst om fokus for september fra sitenotice. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. okt 2020, 20:13 (CEST)
En periode med ret uforsonlige konflikter mellem meget aktive brugere ser stort set ud til at være afsluttet. Men med det resultat, at nogle meget aktive brugere er stoppet eller har skruet ned for blusset. Det har også medført, at konkurrencer er gået døde, så desværre er turen nok kommet til fokusmånederne. Det kan måske genoplive dem, hvis listerne, der følger udvælgelsen, er mere fokuserede og enkle at håndtere. Selv fokuserer jeg i øjeblikket på John F. Kennedy, så vi forhåbentlig på 60 års dagen for hans sejr i præsidentvalget 1960 har en biografi, der nogenlund når rundt om hans løbebane.--Ramloser (diskussion) 16. okt 2020, 22:23 (CEST)
Ja, hvis der stilles forslag til og vedtages emner hvor der kan laves fokuserede og enkle lister, og hvis nogen så laver disse lister. Status nu er at valget for oktober 2020 nu opgjort, men der er stadig ingen som har lavet en projektside for resultatet. Valget for november 2020 er afsluttet for 6 dage siden men ikke opgjort. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2020, 22:39 (CEST)