Wikipedia:Sletningsforslag/Kætte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Den nyoprettede kætte er reelt bare en (unødvendig) henvisning til Kat, og skulle begrebet findes, hører det vist nærmest hjemme i Wiktionary.

Naturligvis ikke. Vi taler om en ny artikel med seriøst indhold. Rmir2 (diskussion) 13. apr 2018, 23:13 (CEST)

(redigeringskonflikt)

  • Slet - Det burde normalt være helt ukontroversielt blot at ændre til en redirect til Kat, da artiklen i dag blot er en henvisning. Problemet er imidlertid, at jeg kan ikke finde noget kilder for, at "kætte" er et nutidigt ord på rigsdansk for en hunkat. Artiklen Kat antyder nærmest, at det er et meget gammelt ord, der ikke anvedes i dag, og Ordbog over det danske sprog har en anden betydning af ordet. Gammeldansk ordbog anfører, at ordet er uddødt. Vi skal ikke have opslag om uddøde ord, eller om ord, der betyder noget andet, hvorfor den ultrakorte artikel/ordbogsopslag bør slettes. Husk også at ændre linket i Kat. --Pugilist (diskussion) 13. apr 2018, 09:40 (CEST)
  • Slet - Først og fremmest er det et ordbogsopslag, og så er det iøvrigt en forældet betydning af ordet, som overhovedet ikke benyttes i nudansk. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 09:42 (CEST)
  • Slet - Ingen af de to betydninger synes at være i brug i dag, og berettiger derfor efter min mening hverken en artikel eller en viderestilling. NisJørgensen (diskussion) 13. apr 2018, 10:03 (CEST)
  •  Kommentar - Man skal være varsom med at erklære ord for "forældede". Bygd var også "forældet", indtil det pludselig blev et modeord blandt forskere men delvist med en ny betydning. Men mange ord og udtryk ligger som "ord-aflejringer" forskellige steder i sproget, selv om de fleste mennesker ikke kender den oprindelige betydning længere. Det er nok de færreste der kender ordet "hammel", selv om vi trækker på samme hammel i wikiprojektet. Og derfor bør dansk wikipedia også være et hjælperedskab for folk med interesse i etymologi, der af Lars Henriksen rammende er blevet karakteriseret som "sprogets arkæologi" (i Skalk 1992 Nr. 4 s. 18). Derfor: behold. Rmir2 (diskussion) 13. apr 2018, 11:37 (CEST)
  • Slet - Jep, wiktionary. Og måske den korteste artikel jeg endnu har set. --Honymand (diskussion) 13. apr 2018, 20:58 (CEST)
Konklusion:
Nico har slettet artiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. apr 2018, 09:01 (CEST)
  •  Kommentar Ups, jeg havde overset at der var en slettediskussion ( en uheldig konsekvens af at skjule kategoridishussionerne - så skules også diskussioner i skabeloner, såsom slette diskussioner. Jeg mener dog ikke der er noget problem i hurtigslet af en enkelt betydning fra en lang liste i et underafsnit i en artikel, som ikke har andet indhold end en henvisning. Man kunne overveje en redirect, men personligt mener jeg ikke den er relevant, så skulle det være en flertydig. - Nico (diskussion) 14. apr 2018, 10:25 (CEST)