Brugerdiskussion:Frits063

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Frits063!! Flag af det Forenede Kongeriget. Welcome message in English
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedia blev påbegyndt med den engelske udgave af Larry Sanger og Jimmy Wales den 15. januar 2001. Den danske udgave blev påbegyndt den 1. februar 2002 og indeholder lige nu 299.732 artikler. De tre bærende principper på Wikipedia, der tilsammen definerer dens niche på World Wide Web er:
  1. Den er, eller sigter på at blive, primært en encyklopædi.
  2. Den er en wiki, det vil sige den kan redigeres af hvem som helst.
  3. Den er med åbent indhold under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer kan siges at være baseret på 'Wikipedias fem søjler, der definerer Wikipedias karakter:
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssiderne.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Få hjælp
Har du et spørgsmål? Så stil det i Landsbybrønden eller i nybegynderforumet. Du kan også besøge os på vores hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man helst bør undgå
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Følg konventionerne & Notabilitet
Praktiske hjælpemidler for at starte en side.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
Respektér ophavsretten – kopiér aldrig noget direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det (send tilladelsen til info-da@wikimedia.org).

Denne side er din personlige Diskussionsside, stedet hvor du får beskeder fra andre Wikipedianere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Alle brugere har en diskussionsside. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med fire tilder. Det gøre man ved brug af: ~~~~. Et klik på signérknappen (se billedet) har den sammen effekt: dine indlæg bliver på denne måde automatisk signéret med dit brugernavn og tidspunktet, hvor du afsluttede dit indlæg. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen, Pacx 29. jul 2011, 00:24 (CEST)

) test

Læs venligst Wikipedia:Stilmanual – din seneste redigering af Lidl er fyldt med fejl. --Pelle Hansen 10. feb 2013, 19:04 (CET) Tænker du på en special ?? Frits063 (diskussion) 11. feb 2013, 19:10 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Johan U (diskussion) 14. feb 2013, 20:59 (CET)

Sammenskriv[rediger kildetekst]

Hejsa, jeg fjernede din redigering her da den ikke giver en artikel som den skal sammenskrives med. Du er velkommen til at indsætte den igen, dog med et andet navn også ;) Du skal bare skrive {{Sammenskrives|navn på artikel den skal sammenskrives med}}. Hvis du har spørgsmål, så bare skriv :) --Simeondahl (diskussion) 25. feb 2013, 19:11 (CET)

Ingen problem :) --Simeondahl (diskussion) 25. feb 2013, 19:23 (CET)

Hej, denne her redigeringer er ikke helt god. Det er imod regnerene at slette på den måde. Ingen skade sket, men husk det :) --Simeondahl (diskussion) 25. feb 2013, 19:38 (CET)

  • det jeg lavet var sådan set bare at flytte det fra SVGZ til SVG. Frits063 (diskussion) 25. feb 2013, 19:40 (CET)
Jeg har nu omdigeret siden. Hvis du vil flytte en side, så brug din "flyt"-knap eller en #REDIRECT [[anden artikel]] :) --Simeondahl (diskussion) 25. feb 2013, 19:43 (CET)

Nye artikler[rediger kildetekst]

Hej. Når du opretter nye artikler, så husk at starte nye afsnit med store bogstaver. --Pelle Hansen 27. feb 2013, 22:23 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 20. mar 2013, 16:47 (CET)
  • OK

Kan være en god ide at ændre nogle ting i din stavning fx. skal navnet på et afsnit starte med stort. Og så istedet for bruge navnet på siden du linker til, ikke hjemmesiden. Prøv selv at se hvad jeg evt. har rettet. Vh. --Trade (diskussion) 20. maj 2013, 22:58 (CEST) det tag bare så lang tid, at skrive sådan en stil.Frits063 (diskussion) 20. maj 2013, 23:01 (CEST)[svar]

Hvad mener du med den stil? --Trade (diskussion) 20. maj 2013, 23:29 (CEST)[svar]

som i Stil (skriftlig fremstilling)Frits063 (diskussion) 20. maj 2013, 23:31 (CEST)[svar]

Forstår ikke hvorfor det skulle tage så lang tid, jeg gjorde det på 5 minutter. Måske det betyder du skulle bruge lidt mere tid på hver artikel før du springer videre til den næste? Vh. --Trade (diskussion) 20. maj 2013, 23:33 (CEST)[svar]
du har nok ret, jeg skal prøvFrits063 (diskussion) 20. maj 2013, 23:35 (CEST)[svar]

Jeg er nysgerrig efter at vide, hvor du har læst om folkesagnet Laust, en artikel som du har oprettet. Philaweb 2. jun 2013, 23:35 (CEST)

jeg har hørt om det, ved godt at det er lidt en svag kilde, men har selv taget billedet af gravsten, synes det er et ret godt bevis Frits063 (diskussion) 2. jun 2013, 23:45 (CEST)
Nogle vil muligvis påstå, at kilden ikke alene er svag, men det kan være noget du selv har fundet på. Laust kan jo også have været en eller andens hund eller kat der ligger begravet. Jeg tror desværre ikke, at artiklen har den helt store encyklopædiske relevans. Men, kunne du finde noget på skrift om Laust, så gør det naturligvis artiklen mere troværdig. Philaweb 2. jun 2013, 23:50 (CEST)
synes bare det er noget naturlig, når det er en folksagn/myte. Men vil prøv at få fandt i noget med mere hold i omkring Laust. Frits063 (diskussion) 2. jun 2013, 23:56 (CEST)

Janus Dissing Rathke[rediger kildetekst]

Skriv kun own work hvis du har taget billedet, ikke hvis du har stjålet det fra en hjemmeside[1]. Er der andre billeder du har skrevet own work i og hvor du ikke selv har lavet/taget det? Hvis ja hvilke billeder og hjemmesider? Vh. --Trade (diskussion) 3. jun 2013, 16:58 (CEST)

Undrer mig også hvordna du selv kan have lavet så gammelt et foto http://commons.wikimedia.org/wiki/File:D%C3%B8lly.PNG? --Trade (diskussion) 3. jun 2013, 17:00 (CEST)
har prøvet at rettet op på det nu, Frits063 (diskussion) 3. jun 2013, 20:44 (CEST)
Før at du gør sådan så læs bundne af siden. Her står der ALLER MEDIA A/S © 2009 - WWW.ALLER.DK, mens billedets ejer skriver © SF Film. Alle hjemmesider er som standard copyrighted og skal blive væk fra wiki medmindre der specifikt står andet. Ved gamle billeder skal de være fra før 1946. Det er dog kutyme også at tjekke teksten udner billedet og kreditere ejeren og fotografen, ikke kun hvor man fandt det. Har ændret licensne til den man bruger til fotos fra før 1946 (ikke malerier). Tager du billederne selv har du lov til at bruge eget arbejde-teksten. Vh. --Trade (diskussion) 3. jun 2013, 20:47 (CEST)

Velkomster[rediger kildetekst]

Hej Frits. Det er fint, at du indsætter velkomster, men vær veligst opmærksom på, at {{Velkommen gul}} ikke bør bruges, da den er blevet erstattet af {{Velkommen}}. Mvh. Cgtdk (diskussionbidrag) 8. jul 2013, 06:44 (CEST)

Sletteprocedure[rediger kildetekst]

Hej Frits063,

Jeg så, at du oprettede siden Wikipedia:Sletningsforslag/Mit dating, men at der så ikke skete så meget andet. Ønsker du at oprette et sletteforslag, så følg gerne beskrivelsen på WP:SLET. Det indebærer bl.a. at indsætte sletteforslaget på WP:SLET og at indsætte et {{ds}} på artiklens diskussionsside. Det er så også en stor hjælp, hvis på selve sletteforslaget indsætter et link til den sletningstruede artikel, så andre hurtigt kan navigere hen til den for selv at danne sig en mening. Og sidst men ikke mindst må du også meget gerne give din mening til kende med et Slet, da dette gør det lidt nemmere at få et overblik, når der skal konkluderes. Pugilist (diskussion) 27. okt 2013, 15:41 (CET)

  • så det du siger er et DS tag på artiklens disk. samt en link til artiklen ved sletning-forslaget og min mening om sletning-forslaget... right ?? Frits063 (diskussion) 27. okt 2013, 15:50 (CET)
Præcis. Jeg så, at en anden bruger indsatte slettediskusionen på WP:SLET, og jeg har selv sat ds'en på diskussionssiden, så det er på plads nu. Pugilist (diskussion) 27. okt 2013, 18:08 (CET)

Greven ud af luften[rediger kildetekst]

Frits063,

Jeg har markeret Cath Alexandrine Danneskiold-samsøe med notabilitet. Kan du forklare lidt om, hvad der gør hende interessant i Wikipedia sammenhæng ? Pugilist (diskussion) 31. okt 2013, 12:50 (CET)

hun har været gift med Erik Danneskiold-Samsøe, en grev og kæreste med svoger til Lars Thiesgaard samt være med i masterchef all-star DK og WHO kampagne.

jeg give dig ret i at hun ikke er så kendt igen, men synes bare at hun virke spændende og i verdens center ... håber det fik afklaret noget:) Frits063 (diskussion) 31. okt 2013, 13:19 (CET)

Velkomst til andre.[rediger kildetekst]

Vi plejer ikke at byde folk velkommen før de har bidraget med nogle indlæg/artikler. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. dec 2014, 14:04 (CET)

  • Undskyld, tro bare at velkommen beskeden var en vejledning til helt nye bruger for at hjælpe dem på vej.Frits063 (diskussion) 19. dec 2014, 17:47 (CET)

Jo, det er også rigtigt men vi ved jo reelt ikke noget om vedkommende, drejer sig om chikane, hærværk eller er det seriøst ment hvad der bidrages med, derfor vent lidt. Ellers er det fint med velkomst. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. dec 2014, 18:10 (CET)

Vedr. flytning[rediger kildetekst]

Du bør oprette et flytteforslag, så det kan diskuteres først, og gennemføres korrekt; Når du bare laver en omdirigering, som ved Krystalglas, forsvinder historikken fra den oprindelige artikel. - Nico (diskussion) 20. dec 2014, 18:27 (CET)

  • Der er ikke noget at diskutere, ifølge bruxellesnomenklaturen er blyglas med en hvis procent bly, også krystalglas.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:31969L0493&from=en Frits063 (diskussion) 20. dec 2014, 18:33 (CET)

betvivlet notabilitet[rediger kildetekst]

Du har betvivlet notabiliteten af Toke Kruse - Må jeg spørge hvorfor?(MajaDK)

Tro jeg har lavet en fejl, synes det ligne et CV og linket til billy virke ikke, i sin tid. også er linjeafstanden for stor Frits063 (diskussion) 20. mar 2015, 01:49 (CET)
Kan du så ikke fjerne den igen? Nu kan du jo se at siden er opdateret MajaDK (diskussion) 26. mar 2015, 20:50 (CET)
Idet et sletningsforslag nu er blevet oprettet, bør det gennemføres – uanset om det ender med at artiklen slettes eller beholdes. Fjern venligst ikke notabilitetsskabelonen, før sletningsforslaget er blevet konkluderet på af en erfaren bruger. Mvh. Cgt (diskussion) 27. mar 2015, 06:11 (CET)

SMUK-modellen[rediger kildetekst]

Du har oprettet artiklen SMUK-modellen, den er nu indstillet til sletning. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 21. apr 2015, 21:53 (CEST)

Problematisk oversættelse[rediger kildetekst]

Hej Frits, når du oversætter artikler med et oversættelsesværktøj, er du nødt til at efterbehandle oversættelsen en del før den kan offentliggøres. Jeg faldt netop over Greenville County, som i dén grad trængte til en gennemarbejdning, før den blev forståelig. En enkelt sætning måtte jeg fjerne helt, da jeg ikke kunne få den til at give mening. Se mine ændringer for inspiration til efterbehandling af fremtidige oversættelser. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 9. jul 2015, 20:48 (CEST)

tak Kaare, det skal jeg tag med i mine fremtidig redigere, prøve bare det bedst jeg kunne Frits063 (diskussion) 10. jul 2015, 13:49 (CEST)

{{notabilitet|SDBS=ja}}[rediger kildetekst]

Vedr. Solitwork og Panzerglass‎: Der skal skrives et sletteforslag, når du sætter {{notabilitet|SDBS=ja}} på. Se https://da.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A6lp:Sletning og https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sletningsforslag - Mvh. --Madglad (diskussion) 12. mar 2016, 21:00 (CET)

Når du opretter et sletningsforslag, så afgiv også din stemme ved at indsætte en sidst linje med et indhold a la:
:{{sslet}} Jf. ovenstående. --~~~~
--Madglad (diskussion) 12. mar 2016, 21:46 (CET)
Og opret gerne sletningsforslaget inden du sætter SDBS=ja på, ellers kommer der et rødt link til forslaget i den boks, der vises på siden. Det sammen gælder {{ds}}, se fx Diskussion:Neroport. --Madglad (diskussion) 12. mar 2016, 21:53 (CET)
Og Diskussion:Neroport ser jo rigtig ud nu. Tak for oprydningskampagnen, den er tiltrængt! --Madglad (diskussion) 12. mar 2016, 21:56 (CET)

Kan se du tilføjer et nyt indlæg i et arkiv (jf. denne redigering), så ville bare lige høre om det var en fejl eller? --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 17. mar 2016, 13:06 (CET)

ja hvis det ikke bliver læst der. så ja.. tak Frits063 (diskussion) 17. mar 2016, 13:09 (CET)
Hvor skriver du i Rmirs arkiv?
Hvis du vil have ham til at svare bør du vel skrive på hans diskussionsside Brugerdiskussion:Rmir2. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. mar 2016, 13:11 (CET)
Bemærk, du har samme slags redigering her. Hvis det også er en fejl så bør du flytte beskeden til hans side: Brugerdiskussion:Sarrus. --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 18. mar 2016, 20:50 (CET)
Jeg har nu flyttet indlægget og besvaret det.
- Sarrus (db) d. 18. mar 2016, 21:03 (CET)

Kommenter, tak[rediger kildetekst]

Du laver ret ofte store redigeringer af artikler, og kommenterer ikke med et eneste ord, hvad/hvorfor, det gør det sværere at se om det er en redigering der skal beholdes eller skrottes igen. Bare et par enkelte ord, eller lille sætning kan gå langt. Vrenak (diskussion) 8. apr 2016, 13:34 (CEST)

Patruljant[rediger kildetekst]

Hej Frits063. Ifølge reglerne kan en administrator tildele rettighederne til en erfaren, stabil bruger, der gerne vil være patruljant, og det er jeg da ikke i tvivl om, at du opfylder, så du er hermed udnævnt. God arbejdslyst med hærværksbekæmpelsen - hvis der er noget, du er i tvivl om, så spørger du bare. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2016, 10:22 (CEST)

Hej igen Frits. Jeg har efterfølgende kigget lidt på din nye artikel Lucas Vásquez de Ayllón, og måske skulle du kigge lidt på fx stilmanualen, for den opfyldte ikke nogle af de basale krav (jeg har rettet lidt til på den). Og det er jo blandt andet sådan noget vi kigger på, når vi patruljerer, så jeg kan godt blive lidt i tvivl om, om jeg var lidt for hurtig til at gøre dig til patruljant. Jeg håber, at du vil leve op til forventningerne. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2016, 11:05 (CEST)
Tak for tilliden, skal prøve at leve op til det.Frits063 (diskussion) 26. aug 2016, 16:39 (CEST)

Jeg er forbavset over at du opretter en artikel med rent kopieret reklamemateriale.

Respekter ophavsretten
Hej Frits063. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen KnudW (diskussion) 28. jun. 2023, 00:28 (CEST)[svar]
Hej Knud,
Jeg ville sige, det er mere et layout problem,
der er ikke super mange kilder, derfor har jeg fundet en artikel fra børsen 1980 som havde mange gode detajler med fra skiften.
men det var jo en brøkdel af hel artikel Frits063 (diskussion) 28. jun. 2023, 00:36 (CEST)[svar]
Du må *ikke* kopiere tekst.
Det skal skrives om, med dine egne ord, i neutral stil, så det ikke virker som reklame, og på korrekt dansk. Mvh KnudW (diskussion) 28. jun. 2023, 00:38 (CEST)[svar]
Erik Kold Plast er også sakset direkte fra kilderne? At angive kilder betyder ikke at man må planke indholdet. Det er en alvorlig sag. KnudW (diskussion) 28. jun. 2023, 00:44 (CEST)[svar]