Den Kinesiske Mur

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 11. mar. 2015, 14:59 af Crudiant (diskussion | bidrag) Crudiant (diskussion | bidrag) (Gendannelse til seneste version ved ParanoidLemmings, fjerner ændringer fra Penniselsker23 (diskussion | bidrag))
Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur, også kendt som Den Store Mur, er et kompleks af spredte, meget lange fæstningsværker bygget af både jord og sten primært beliggende i det nuværende Folkerepublikken Kina. Muren blev bygget fra slutningen af det 13. århundrede til begyndelsen af det 16. århundrede, under Ming-Dynastiet, for at beskytte Kina imod plyndringer fra mongolske og tyrkiske stammer. Men på det tidspunkt var Kina også i krig mod sig selv (borgerkrig). Den var en efterfølger til flere andre mure der var blevet bygget siden det 3. århundrede før vores tidsregning for at beskytte mod nomadestammer fra hvad der nu er Mongoliet og Manchuriet. Den samlede længde er 8.851,8 km.[1] Flere dele er forsvundet igen, da lokale har genbrugt materialerne til andre byggerier. Særlige dele er dog i dag fredet. Den mest besøgte del af muren, Badaling, var den første del, der blev åben for turister.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Kildehenvisning

Noter


Kinesisk geografiSpire
Denne artikel om kinesisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
AsiensSpire
Denne artikel om Asiens historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie

40°20′37″N 116°0′6″Ø / 40.34361°N 116.00167°Ø / 40.34361; 116.00167