Remee

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Remee
Remee at Danish Song Contest 2012.jpg
Information
Fødenavn Mikkel Johan Imer Sigvardt
Pseudonym(er) Remee, A Knight Who Said Nie
Født 8. november 1974 (39 år)
Genre(r) Pop, R&B
Beskæftigelse Sangskriver, producer
Aktive år 1992-i dag
Associerede acts Remee & The Midas Touch, Sound Of Seduction

Remee Sigvardt Jackman[1] (født Mikkel Johan Imer Sigvardt den 8. november 1974), bedre kendt under kunstnernavnet Remee, er en dansk sangskriver og producer, der har skrevet sange til bl.a. Jamelia, Shayne Ward, Blue, Shaznay Lewis, Lexington Bridge, Monrose, Robyn, Beverley Knight, Corbin Bleu, Bianca Ryan, O-Town, Lee Ryan, S.O.A.P. og mange andre.

Remee gik i skole på Køge Lilleskole.

Remee har tidligere dannet par med Michala Kjær[2], og har datteren Emma, fra et tidligere forhold.

Remee har vundet den britiske Ivor Novello Award for hittet "Superstar" som han skrev sammen med Cutfather & Joe, en svensk Grammy for årets bedste sang for Darins "Money for Nothing", Danish Music Awards for bedste jazz-, bedste hip hop- og bedste popudgivelse. Remee har skrevet flere end 60 hits, der tilsammen er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer på verdensplan.

Remee har haft sange med i adskillige Hollywood-film bl.a. Ice Age 2, Bridget Jones Diary 2, Dr. Dolittle og Disneys Ratatouille.

Remee var sammen med tv-værten Camilla Ottesen vært ved den første europæiske udgave af MGP, Junior Eurovision Song Contest, den 15. november 2003[3].

Musikkarriere[redigér | redigér wikikode]

Tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Som 15-årig debuterede Remee som rapper på Mental Generations' Cafe Del Mar.

I 1992 udgjorde Remee sammen med Christina Groth og Marie Hect trioen Sound Of Seduction, dannet af executive producer Jesper Wennick. Gruppen nåede at udgive tre albums inden den gik i opløsning i 1996: Time Is Running Out (1993), A Cozy Condition (1994) og Welcome to My World (1995). I samme periode medvirkede Remee på albums under konstellationen Blachman Thomas meets Al Agami & Remee: The Style And Invention Album (1994) og Four Corners Of Cool (1997). Debutalbummet fra 1994 modtog en Dansk Grammy for "Årets Danske Jazz Udgivelse".

I 1999 sang Remee sammen med mange andre danske kunstnere til fordel for Kosovo på sangen Selv en dråbe.

S.O.A.P.-succesen[redigér | redigér wikikode]

Remee var én af drivkræfterne bag den danske pop-duo S.O.A.P., der bestod af de malaysisk-fødte søstre Saseline Sørensen og Heidi Sørensen. Sammen med barndomsven Holger Lagerfeldt, skrev og producerede de debutalbummet Not Like Other Girls fra 1998. Herfra blev Stand By You og This Is How We Party store radiohits, og sidstnævnte gik nummer ét på mange hitlister verden over[4].

Den 18. februar 2008 fortalte Holger Lagerfeldt, at Remee uretmæssigt havde taget æren for S.O.A.P.-hittet This Is How We Party. I en artikel citerede Ekstra Bladet et indlæg skrevet af Holger Lagerfeldt på websitet Lydmaskinen, et debatforum for professionelle i musikbranchen. Lagerfeldt skrev i indlægget at han ikke blot enehændigt havde produceret This Is How We Party uden Remees involvering, men at Remee senere havde registreret samtlige sange hos KODA, og dermed alene modtaget et forskudsbeløb og senere salgsindtægterne. Et beløb der efter Lagerfeldts udsagn var på flere millioner kroner for den platinsælgende gruppes singler og albums[5]. Ifølge Remee var der blot tale om tvist omhandlende 160.000 kr., da de ikke kunne blive enige om fordelingen af rettighederne til albummet, hvorefter KODA havde indefrosset udbetalingen. Sidenhen udtalte Remee at han havde udbetalt 80.000 kr. til Holger Lagerfeldt. Remee var herefter overbevist om at de to havde en gensidig aftale, og udtalte i Ekstra Bladets artikel at han var ked af at blive hængt ud, men at det drejede sig om nogle personlige ting mellem ham og Holger Lagerfeldt[6].

International succes og samarbejde med Thomas Troelsen[redigér | redigér wikikode]

Sammen med de to producere Cutfather & Joe skrev han i 2003 det platinsælgende hit Superstar, sunget af den danske sangerinde og tidligere Popstars-deltager Christine Milton, der blev udgivet på BMG. Senere samme år valgte Cutfather & Joe at udgive sangen internationalt, denne gang sunget af den engelske sangerinde Jamelia, i en næsten identisk udgave. Dette fik Metronome Productions, der stod bag Popstars, til at sagsøge Remee og Cutfather & Joe for brud på rettighederne til sangen, som selskabet mente tilhørte dem i forbindelse med udgivelsen af Christine Miltons oprindelige udgave. Den 18. august 2009 blev der indgået et forlig i sagen, om hvorvidt den skulle føres i en dansk eller engelsk domstol. Forliget betyder at sagen skal køre ved Københavns Byret[7][8].

Remee dannede sammen med kollegaen Thomas Troelsen gruppen Remee & The Midas Touch og udgav i 2004 debutalbummet Fast Moving Consumer Goods, hvorfra singlen No. 1 blev et pænt radiohit bl.a. på P3. De har sidenhen arbejdet sammen på en lang række danske og internationale projekter.

I 2005 skrev Remee sammen med Nicolai Seebach og Rasmus Seebach en støttesang til fordel for ofrene for den tsunami der ramte Sydøstasien i 2004. Sangen, Hvor små vi er, sang de sammen med adskillige danske sangere og skuespillere, heriblandt Burhan G, Jokeren, Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas. Singlen solgte over 260.000 eksemplarer (13 gange platin) og indsamlede mere end 3 mio. kr. til tsunamiofrene.

I 2007 skrev han sammen med Thomas Troelsen Hot Summer til den tyske Popstars-gruppe Monrose. Ellers har han også skrevet Gravøl til Jokeren, L.O.C. og Niarn, Keep This Fire Burning til Robyn, Real Man til Lexington Bridge feat. Snoop Dogg, Disappear til No Angels (Tysklands bidrag til Eurovision Song Contest 2008) og julehittet Let Love Be Love.

X Factor[redigér | redigér wikikode]

Remee har fungeret som dommer i DR1's populære talentshow, X Factor (sammen med Lina Rafn og Thomas Blachman) i de to første sæsoner fra 2008 til 2009. Han havde ansvaret for deltagerne i kategorien 15-24 i første sæson, og stod således bag Martin's finalesejr. Således har han også fungeret som sangskriver på en stor del af sangene til Martin's debutalbum Show the World der udkom på Sony BMG i 2008. I anden sæson bestyrede han kategorien med grupperne, heriblandt Alien Beat Club der endte på en 2. plads i finalen. De udsendte efterfølgende albummet Diversity, som Remee

Remee er blevet kritiseret for at have spillet en dobbeltrolle som dommer i 2009-udgaven af X Faxtor, i det han købte deltagernes internetdomænenavne uden deres samtykke, og oprettede henvisninger til sit online-magasin Remee&Friends. Remee udtalte til Ekstra Bladet, at det blot var for at komme eventuelle domænehajer i forkøbet, så han ikke ville ende i den samme situation som da et domæne til Basim blev opkøbt, og derefter tilbudt ham for 150.000 kr.[9]

I tredje sæson af X Factor, der rullede over skærmen i januar og marts 2010, var Remee mentor for de unge solister (under 25), heriblandt de tre finalister, Tine, Jesper og Anna. I det 5. liveshow blev både Jesper og Anna stemt i farezonen, og Remee forlod studiet i to minutter, inden han valgte at stemme Anna ud efter at have kaldt hende for den største sangerinde nogensinde i programmet.[10] I finalen i Parken den 27. marts endte Jesper og Tine på henholdsvis 3. og 2. pladsen. Remee var desuden med til at skrive vindersangen, "My Dream", sammen med de to andre dommere, Soulshock og Pernille Rosendahl, som Thomas vandt med.[11] Remee stoppede efter den tredje sæson

Remee vendte tilbage som dommer i syvende sæson, hvor han erstattede Anne Linnet. Han sidder ved siden af Thomas Blachman og Lina Rafn, der erstattede Ida Corr. Han har over 23 kategorien som består af Lucy Mardou og tidligere Steffen Gilmartin og Pernille Nortrup. Pernille Nortrup var i farezonen med Blachmans gruppe, lickety-spilt, i uge 1 og kom videre til uge 2. Pernille Nortrup og Steffen Gilmartin var farezonen i uge 4 og Steffen Gilmartin blev stemt hjem af Blachman og Remee, mens Lina Rafn valgte at stemme Pernille Nortrup hjem. I uge 6 fik Pernille Nortrup færrest stemmer og blev sendt direkte hjem. I finalen sang Lucy Mardou "Team" af Lorde, "32" med Carpark North og hendes egen sang som hedder "The Switch", men Anthony Jasmin og deres mentor Blachman vandt finalen. Den 29. marts 2014, dagen efter finalen, meddelte Remee at sæson 7 var hans sidste sæson.[12]

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

som Sound Of Seduction (med Christina Groth og Marie Hecht)
  • 1993 "Time Is Running Out"
  • 1994 "A Cozy Condition"
  • 1995 "Welcome"
som Blachman Thomas meets Al Agami & Remee
  • 1994 "The Style And Invention Album"
  • 1997 "Four Corners Of Cool"
som Remee & The Midas Touch (med Thomas Troelsen)
  • 2004 "Fast Moving Consumer Goods"

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Remee kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.