Østbanetorvet Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Østbanetorvet Station
ØstbanetorvetStationKrydsning.JPG
To nærbanetog krydser hinanden på Østbanetorvet Station
Overblik
Land Danmark
Stationstype Krydsningsstation
Tidligere navn(e) Århus Østbanegård, Aarhus Ø
Adresse Skovvejen 2
8000 Aarhus C
Kommune Aarhus Kommune
Jernbane Aarhus Letbane, Grenaabanen
Nabostationer Den Permanente Station, Skolebakken Station, Vestre Strandallé StationRediger på Wikidata
Forkortelse Øs
Åbningsdato 1877
Takstzone 01
Perron(er) 2
Perronspor 2
Arkitekt N.P.C. Holsøe
Transport
Operatører Keolis
Togforbindelser L1
Buslinjer 20 33

Østbanetorvet Station er en tidligere jernbanestation og kommende letbanestationGrenaabanen ved Østbanetorvet i Aarhus. Den hed indtil 1983 Østbanegården eller Århus Østbanegård (Århus Ø).

Stationen var endestation for strækningen Aarhus-Ryomgård, der blev indviet i 1877 med forbindelse til Grenaa. Fra 1933 fortsatte togene til Aarhus H, så Østbanegården ikke længere var endestation. Senere blev den krydsningsstationAarhus Nærbane, der opstod i 2012 ved sammenlægning af Grenaabanen og Odderbanen.

Stationen blev lukket midlertidigt sammen med resten af nærbanen i 2016, mens den bliver ombygget til at indgå i Aarhus Letbane. Grenaabanen genåbner som en del af denne i begyndelsen af 2018.[1][2]

Stationen fortsætter som jernbanestation for godstransport samt veterantog[3]

Stationsbygningen[redigér | redigér wikikode]

Banegården blev tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe, som 5 år senere (i 1882) brugte de samme tegninger ved opførelsen af Faaborg Banegård. Bygningen er i bevaringsklasse 3 og har altså høj bevaringsværdi. Men i 1979 var den så forfalden, at den blev indtaget af bz'ere. Efter en brand, der ødelagde en stor del af taget, ville Aarhus Byråd i 1984 have revet den ned for at anlægge en ny vej til containerhavnen. Det blev forhindret af stor folkelig modstand.

En selvejende institution købte bygningen for et symbolsk beløb og satte den i stand med stor respekt for dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. Der blev fundet nye lejere, som kunne udnytte de fine historiske rammer: først to indretningsarkitekter, der havde tegnestue og møbeludstilling her, og siden 2000 møbelhuset Paustian.[4]

Efter at containerhavnen er flyttet og har givet plads til den ny havnebydel Aarhus Ø, er der alligevel anlagt vej herud, men umiddelbart nord for stationen, hvor Aarhus Kommune i 2011 etablerede en ny jernbaneoverskæring samtidig med at Banedanmark renoverede stationens sporanlæg.

Letbanen[redigér | redigér wikikode]

Stationen indgår i den første etape af Aarhus Letbane. Fra Nørreport til Lystrup anlægges en dobbeltsporet letbane via Skejby og Lisbjerg. Loven om Aarhus Letbane indeholder desuden en afgrening til Østbanetorvet.[5] Den nye letbane skal ikke erstatte Aarhus Nærbanes nuværende jernbanespor gennem Risskov og Vejlby – det bevares som enkeltsporet letbanestrækning, hvor de hurtigere tog til/fra Grenaa skal køre.[6] Østbanetorvet Station bliver den nærmeste letbanestation for Aarhus Ø.

Billeder[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]


Østbanetorvet

  Foregående station     Aarhus Letbane     Efterfølgende station  
mod Odder
L1
Kun til Odder i myldretiden
mod Grenaa
L1
Kun til Grenaa i myldretiden
L1
Kører kun i myldretiden


Koordinater: 56°9′48″N 10°13′0″E / 56.16333°N 10.21667°Ø / 56.16333; 10.21667