Bo Bonfils

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bo Bonfils
Født 9. februar 1941 (79 år)
DanmarkRediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstner, designerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bo Bonfils (født 9. februar 1941Frederiksberg) er en dansk kunstner, der bl.a. er kendt for at have tegnet fire frimærker med motiver af ø-færger.

Bonfils er autodidakt og har siden 1960 drevet egen virksomhed, som han etablerede sideløbende med at han var tegner på Politiken.

Bo Bonfils tegnede sine første frimærker i 1981. Det var fire frimærker motiver fra flyvningen gennem tiderne. Senere er det blevet til mange flere frimærker fra hans hånd – blandt andet Dansk Landbrugsmuseum i 1989, lokomotiver i 1991, sejlskibe i 1993 og sporvogne i 1994.

Mange vil genkende Bo Bonfils' streg fra meget andet end frimærker. Bo Bonfils blev landskendt først i 1970'erne for en serie tændstikæsker til Irma med motiver af skibe, sporvogne og biler.

Endvidere er han kendt for sine plakater til Copenhagen Jazz Festival, Tivoli, Louisiana og DSB. Internationalt er han også kendt for sine plakater til bl.a. Daimler-Benz.

Bo Bonfils er uddannet på Københavns Københavns Kunsthåndværkerskoles reklameafdeling i årene 1958-1961. Som designer er han selvlært.

Igennem tiden har han løst opgaver for bandt andre Ole Palsby, DSB, KEVI, Rosendahl, Eva Trio, Wonderful Copenhagen, Bing & Grøndahl, LO, TV 2 Reklame og Georg Jensen.

Repræsenteret 2004 med sit, i 1990 ID prisbelønnede Georg Jensen rustfri stålbestik ”BO BONFILS” på Museum of Modern Art, New York City.

Bo Bonfils flyttede i 1993 til SvanekeBornholm. Her bor og arbejder han i et af byens mange bevaringsværdige huse. I øjeblikket arbejder med design af armbåndsure for Georg Jensen, mens han lige er blevet færdig med bestik til SAS.

Siden 2003 bosiddende i Raadvad.

Kilde[redigér | redigér wikikode]