Bran Stark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bran Stark
Isaac Hempstead-Wright (November 2011) (headshot).jpg
Information
Første gang set Roman:
Kampen om tronen (1996)
Tv-serie:
Game of Thrones (2011)
Skabt af George R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet af Isaac Hempstead Wright Rediger på Wikidata
Arbejde Profet Rediger på Wikidata
Far Eddard Stark Rediger på Wikidata
Mor Catelyn Stark Rediger på Wikidata
Søskende Rickon Stark,
Robb Stark,
Sansa Stark,
Arya Stark Rediger på Wikidata
Statsborgerskab Seven Kingdoms Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Brandon "Bran" Stark er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Karakteren blev introduceret i Kampen om tronen (1996). Bran er den anden søn af Lord Eddard og Lady Catelyn Stark af Winterfells fire børn. Han optræder efterfølende i Kongernes kamp (1998) og En storm af sværd (2000), mens han var en af de få prominente karakterer der ikke optrådte i romanen Kragernes rige (2005), men han vendte tilbage i den femte roman En dans med drager (2011). Fra barnsben drømmer Bran om at blive ridder, men han bliver lam tidligt i den første roman, da Jaime Lannister skubber ham ud af et vindue, da han opdager Lannisters incestiøse affære med sin søster Cersei Lannister. Efter han vågner af en måneder-lang koma bliver han plaget af drømme om en mystisk figur der får ham til at rejse mod nord til den anden siden af Muren. Brans rejse sammen med forskellige ledsagere leder ham dybt ind i en magisk skov, hvor han begynder at opdage mystiske kræfterog egenskaber..

I et interview med Rolling Stone i 2014 fortalte Martin at Brans skelsættende kapitel med Jaime og Cersei var der, der fangede mange læesre tidligt i den første roman.[1]

Bran bliver spillet af den engelsk skuespiller Isaac Hempstead Wright i HBO's tv-serie.[2] Brans karakteristiska i de senere sæsoner af tv-serieren, inklusive med White Walkers og the Night King, har genereret mange teorier blandt fans af serien.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Gilmore, Mikal (23. april 2014). "George R.R. Martin: The Rolling Stone Interview". Rolling Stone. Hentet 18. november 2014.
  2. ^ "Game of Thrones Cast and Crew: Bran Stark played by Isaac Hempstead Wright". HBO. Arkiveret fra originalen 19. juni 2010. Hentet 15. november 2014.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi