Spring til indhold

Ellaria Sand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ellaria Sand
Information
Skabt afGeorge R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet afIndira Varma Rediger på Wikidata
ArbejdeRevolutionær, elskerinde, morder Rediger på Wikidata
PartnerOberyn Martell Rediger på Wikidata
StatsborgerskabSeven Kingdoms Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ellaria Sand er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Ellaria blev introduceret i En storm af sværd (2000). Hun nævnes kun i Kragernes rige (2005), men vender tilbage i En dans med drager (2011). Hun er Oberyn Martells elskerinde og mor til adskillige af hans uægte døtre, der samlet kaldes Sand Snakes. Efter Oberyn dør i en duel mod Ser Gregor Clegane, går hun i dyb sorg, selvom den efterfølgende karakterisering af hende er forskellig fra bøgerne og tv-serien. I bøgerne leder hun efter fred og forsøger at finde en måde af afslutte cirklen af hævn. I tv-serien bliver hun dog portrætteret som hensynsløs og hævngerrig, der er villig til at gøre alting for at ødelægget Huset Lannister, selv at dræbe Oberyns familie i processen.

Hun bliver spillet af den britiske skuespiller Indira Varma i HBOs tv-serie.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Official Website for the HBO Series Game of Thrones - Season 5". HBO. Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 26. august 2020.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi