Petyr Baelish

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Petyr Baelish
Information
Første gang set Roman:
Kampen om tronen (1996)
Tv-serie:
Game of Thrones (2011)
Skabt af George R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet af Aidan Gillen Rediger på Wikidata
Kaldenavn Littlefinger Rediger på Wikidata
Arbejde Alfons, rådgiver, bureaukrat, morder Rediger på Wikidata
Ægtefælle Lysa Arryn Rediger på Wikidata
Statsborgerskab Seven Kingdoms Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Petyr Baelish med tilnavnet Littlefinger er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Han blev introduceret i Kampen om tronen (1996). Littlefinger er møntmester i kong Roberts lille råd. Han er barndomsven med Catelyn Stark, og er opvokset med hende og ehndes to søskende i Riverrun. Han har efterfølgende optrådt i Kongernes kamp (1998), En storm af sværd (2000) og Kragernes rige (2005). Han vil også optråde i den kommende roman Vinterens vinde.[1] Littlefingers primære karaktertræk er hans snedige og bundløse ambitioner. Oprindeligt er han opvokset i en lille familie med kun ringe rigdom og indflydelse, og Baelish har rbugt manipulation, bestikkelse og forbindelser han skaffede i Riverrun til at skaffe sig magt og prestige i King' Landing. Siden da har hans forskellige intriger haft direkte indvirken på adskillige store begivenheder i esteros, inklysive at give Tyrion Lannister for et mordforsøg på Bran Stark, Lord Eddard Starks undergang, Lord Jon Arryn og kong Joffrey Baratheons død og De fem kongers krig.

Littlefinger bliver spillet af den irske skuespiller Aidan Gillen i HBO tv-serie, og han hans portrættering er blevet godt modtaget af kritikerne.[2][3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi