Spring til indhold

Jorah Mormont

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jorah Mormont
Information
Skabt afGeorge R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet afIain Glen Rediger på Wikidata
ArbejdeRebel, fægter, slavehandler, lejesoldat, fredløshed, revolutionær, gladiator, livvagt, spion Rediger på Wikidata
Tilhørs­forholdAndensønnerne Rediger på Wikidata
FarJeor Mormont Rediger på Wikidata
ÆgtefælleLynesse Hightower Rediger på Wikidata
StatsborgerskabSeven Kingdoms Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jorah Mormont er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Han bliver introduceret i Kampen om tronen (1996), og Jorah er en ridder i eksil, der er blevet vanæret af sin tidligere lord fra Bear Island og han er den eneste søn af Jeor Mormont, den ærede kommandør over Night's Watch. Jorah optræder efterfølgende i Martins Kongernes kamp (1998), En storm af sværd (2000) and En dans med drager (2011). Efter han er flygtet fra Westeros sværger Jorah sin troskab til Daenerys Targaryen, og i løbet af både romanerne og tv-serien bliver han hendes nærmeste og mest loyale støtte; Jorahs passionerede men ugengældte kærlighed til Daenerys er en central del af hans karakterbue i både romanerne og tv-serien. Han er en dygtig kriger, hvis viden om folkeslag og skikke i Essos er en uvurderlig hjælp for Daenerys.

Jorah bliver spillet af den skotske skuespiller Iain Glen i HBO's tv-serie.[1][2][3]

  1. ^ "Game of Thrones Cast and Crew: Jorah Mormont played by Iain Glen". HBO. Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 29. december 2015.
  2. ^ "The Official Website for the HBO Series Game of Thrones – Season 4". HBO. Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 14. juli 2020.
  3. ^ "From HBO". Livejournal. Arkiveret fra originalen 2016-03-07.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi