Melisandre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Melisandre
Information
Skabt af George R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet af Carice van Houten Rediger på Wikidata
Kaldenavn The Red Woman Rediger på Wikidata
Arbejde Heks i eventyr, fantasy og spil, orakel, revolutionær, præstinde, spåkone Rediger på Wikidata
Partner Stannis Baratheon Rediger på Wikidata
Sprog Högvalyrianska[1] Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Melisandre fra Asshai er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Han blev introduceret i Kongernes kamp (1998). Melisandre er præstinde for guden R'hllor, og han kommer til Westeros for at udbrede sin tro på Red God fra Essos. Hun bliver Stannis Baratheons tætte rådgiver i hans forsøg på at overtage Jerntronen. Hun optræder efterfølgende i En storm af sværd (2000) og En dans med drager (2011). Hun bliver ofte omtalt som Red Woman (den røde kvinde), som følge af hendes røde hår og tøj, og hun har mystiske kræfter der kan kontrollere ild og skygge, som hun har lært i Asshai. Hun er et fremtrædende eksempel på Martins brug af magi i historien, og hun er genstand for flere vigtige profetier der styrer fortællingen.

Der er ingen kapitler skrevet fra Melisandres synspunkt i de første fire romaner, og hendes handlinger bliver derfor oplevet igennem karakterer som Davos Seaworth og Jon Snow. I den femte reoman, En dans med drager, er der et enkelt kapitel fra hendes synspunkt. Martin har udtalt, at der vil kommer flere kapitler skrevet fra hendes synspunkt i de fremtidige romaner.[2]

Melisandre bliver spillet af den hollandske skuespiller Carice van Houten i HBO's tv-serie. Hun modtog en nominering for Primetime Emmy Award for Outstanding Guest Actress in a Drama Series for sin portrættering.[3][4][5]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Navnet er anført på svensk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ JUEGOS DE TRONOS de George R.R Martin en la FIL de Guadalajara 2016 Event occurs at 27:22
  3. ^ "Game of Thrones Cast and Crew: Melisandre played by Carice van Houten". HBO. Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 29. december 2015.
  4. ^ "The Official Website for the HBO Series Game of Thrones - Season 4". HBO. Arkiveret fra originalen 7. april 2015. Hentet 26. august 2020.
  5. ^ "From HBO". Arkiveret fra originalen 2016-03-07.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi