Spring til indhold

Khal Drogo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Khal Drogo
Information
Skabt afGeorge R. R. Martin Rediger på Wikidata
Spillet afJason Momoa Rediger på Wikidata
RaceDothraki-folket Rediger på Wikidata
ArbejdeMassemorder, krigsherre Rediger på Wikidata
ÆgtefælleDaenerys Targaryen Rediger på Wikidata
SprogDothraki (sprog) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Khal Drogho er en fiktiv person i den amerikanske forfatter George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire og i HBOs filmatisering Game of Thrones.

Han bliver introduceret i Kampen om tronen (1996), og Drogho er khal, en leder for Dothraki, der er en stamme der lever på kontinentet Essos. Han bliver betragtet som den stærkeste og mest frygtede af alle khals. Daenerys Targaryen bliver solgt ægteskab med ham af hendes storebror Viserys for at sikre en alliance Dothraki, som skal skaffe ham en hær til at generobre kronen i Westeros: Hendes efterfølgende forhold med Drogho i Dothrakis brutale verden viser sig at være fundamental for hendes udvikling til blåde at blive en hersker og erobrer. Der er ingen kapitler, som er skrevet fra hans synspunkt, så han optræder kun i kapitler skrevet fra Daenerys' synspunkt.

Drogho bliver spillet af Jason Momoa i HBO's filmatisering af serien.[1][2] Hans portrættering blev godt modtaget.[3]

  1. ^ "Khal Drogho played by Jason Momoa". HBO Game of Thrones. Home Box Office Inc. Arkiveret fra originalen 25. oktober 2017. Hentet 29. december 2015.
  2. ^ "From HBO". Arkiveret fra originalen 2016-03-07.
  3. ^ Hibberd, James (20. juni 2011). "'Game of Thrones' warlord Jason Momoa talks season finale". Entertainment Weekly. Meredith Corporation. Hentet 15. april 2019.
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi