Brugerdiskussion:ØlmandenFraSvenstrup

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, ØlmandenFraSvenstrup! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. aug 2018, 13:32 (CEST)

Vedr. dine redigeringer på Ove Christensen (borgmester)[rediger kildetekst]

Hej Tom. Din far, Ove Christensen (borgmester), er notabel som borgmester, men du bør afholde dig fra at skrive om ham. Du er meget tæt på emnet, og erfaring viser, at man har svært ved at vurdere hvad der er vigtigt, og om det bliver skrevet neutralt. Lad derfor neutrale brugere om at skrive aritklen. Mvh. Toxophilus (diskussion) 9. aug 2018, 13:59 (CEST)

Stop venligst med at skrive på artiklen om din far. Du kan ikke forholde dig neutralt til emnet. Formuleringer som "Flere husker Ove Christensen for hans udadvendte og folkelige væremåde" er dybt tendensiøse og hører ikke hjemme i et encyklopædisk opslag (SLETTET AF TOM CHRISTENSEN). Toxophilus (diskussion) 13. aug 2018, 19:58 (CEST)

Ove Christensen (30. marts 1944 - 16. marts 2015) blev født i Vittrup,som søn af husmand (møller) Othenius Christensen (Død 1952)og Kirstine Marie født Larsen (Død 1992).

Blev den 18. juni 1967 gift damefrisør Helle Rita Christensen (10. oktober 1944 - 29. september 2010), som var datter af anlægsgartner Carl Nielsen (Død 1970) og medhjælper Anna Nielsen født Jacobsen (Død 1987).

Ove Christensen var udlært, som rørsmed (1965), flymekaniker (1967-1970) og dansk politiassistent før han blev politiker og borgmester i Frederikshavn Kommune for Socialdemokratiet fra 1986 til 1994.Ove Christensen startede i lokalpolitik som borgmester i 1986. I 1994 trådte han tilbage som borgmester, og var fra 1994 til 2003 menigt byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune.

Ove Christensen præsterede det kunststykke at gå direkte fra at være en næsten ukendt politibetjent til folkekær borgmester. Socialdemokraterne i Frederikshavn manglede i 1985 en slagkraftig efterfølger for byens borgmester gennem 16 år, Villy Christensen. Afløseren fandt de uden for byrådsgruppen. Og satsningen på det politisk ubeskrevne blad viste sig at være velvalgt.

For Ove Christensen fik med 4415 personlige stemmer et kanonvalg og trak 10 partifæller med i byrådet - lige netop tilstrækkeligt til et absolut flertal. Ove Christensen havde længe inden kommunalvalget i 1993 meddelt, at han ikke var kandidat til borgmesterposten, selv om han genopstillede til byrådet. Han blev genvalgt og fortsatte den politiske karriere som socialudvalgsformand og fra 1994 bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening og formand for Kommunernes Pensionsforsikring (1994-1998), Medlem af Kommunernes Landsforenings formandsskab (1997-98) efter at Århus borgmesteren Thorkild Simonsen blev udpeget som indenrigsminister i regeringen Poul Nyrup Rasmussen III 20. oktober 1997, Næstformand for bestyrelsen for Din Bank (1994-1998) og formand for Kommunernes Gensidige Forsikringsselskab (KgF) (1998-2001).

Ove Christensen fik ødelagt sit højre knæ ved en faldulykke i oktober 2000 og blev invalid. På grund af skaden træk han sig helt fra politik i 2003. [1]

Ove Christensen anlagde en ny stil efter borgmester Villy Christensen ved at indføre den ”åbne kommune”. Link: https://nordjyske.dk/nyheder/tidligere-borgmester-jeg-vaelger-aabenheden/b95cac13-6bd9-4444-9bd1-6ba0f0dede30

En folkekær eks-borgmester sagde i går farvel til det politiske liv. Link: https://nordjyske.dk/nyheder/ove-c-klappet-ud/2111ce45-6b9e-4b0e-9862-020be4eaa0a9

Borgmestre i Frederikshavns Kommune med liste over deres stemmetal. Link: https://stadsarkiv.frederikshavn.dk/arkivets-samlinger/kommuneleksikon/borgmestre-i-frederikshavn/


Besked til Toxophilus - Glad for, at du har vejledt mig i et forsøg på, at skrive en retvisende wikipedia omkring min far. Jeg forstår bar ikke rigtig, at Toxophilus (du) bare sletter alt uden, at have en fornuftig diskussion med personen, som har lagt det op på Wikipedia. Jeg er udmærket klar over, at jeg er søn til personen, men der er intet i det skrevne, som ikke findes andre steder på nettet. Kilderne er Nordjyske (Avis i Nordjylland), Stadsarkiv i Frederikshavn samt Kraks blå bog. Toxophilus skriver, at jeg er for tæt på, og skal lade andre skrive om min far. Så spørg jeg bare hvem gør det så? Hvis det ovennævnte ikke er relevant, så er der godt nok mange sider på Wikipedia, som skal slettes og omskrives. (Denne usignerede kommentar er skrevet af ØlmandenFraSvenstrup (diskussion • bidrag) 14. aug 2018, 11:00‎)

Hej Tom. Jeg må give Toxophilus ret: Det er et stort problem, at man skriver om en person, man har en tæt forbindelse til. Har du prøvet at læse, hvad vi skriver på siden om Selvbiografier (der har en lidt misvisende titel, for den handler også om emner, man har et nært forhold til)? Der kan du blandt andet også se et svar på dit spørgsmål om, hvem der så skriver om din far - desværre ikke særligt opmuntrende, for det kræver, at der er en anden, der ikke har relation til din far, der gør det. Jeg har dog set eksempler på, at der er brugere, der systematisk skriver artikler om borgmestre i en kommune, og det kunne også ske for Frederikshavn Kommune. Men ellers mener jeg, at du må acceptere, at Toxophilus har rettet artiklen om din far til på en måde, så den kan gå an. At der nok kan skrives mere, må vi afvente, at en anden tager sig af ud fra de mange kilder, som du nævner. Men du må nok acceptere, at der er detaljer, som du skrev, som ikke vil komme med, fordi udenforstående ikke finder dem så relevante, eller fordi de er "farvede".
Du skal være velkommen til at skrive om andre emner end noget, du har tæt forbindelse til. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. aug 2018, 13:30 (CEST)
Of course, you can add text and notable references - on the discussion page about the subject.
For further advice, see [1].
Sju hav (diskussion) 14. aug 2018, 14:15 (CEST)
Arne (Amjaabc) har på fin vis forklaret problemstillingen, men hvis du ser på den allerførste besked jeg skrev på din diskussionsside, så forsøgte jeg mig faktisk med dialog først, og jeg forklarede, hvorfor du bør afholde dig fra at bidrage til lige netop dette emne, samt hvordan artiklen kan blive udviden: Din far, Ove Christensen (borgmester), er notabel som borgmester, men du bør afholde dig fra at skrive om ham. Du er meget tæt på emnet, og erfaring viser, at man har svært ved at vurdere hvad der er vigtigt, og om det bliver skrevet neutralt. Lad derfor neutrale brugere om at skrive aritklen. Da du frem for at svare på mit indlæg i stedet genindsatte den tendensiøse tekst, så fjernede jeg den. Toxophilus (diskussion) 14. aug 2018, 14:51 (CEST)

Tak for din tilbagemelding Toxophilus: Jeg er på ingen måde ude på, at genere nogen. Jeg var bare ikke klar over, hvor jeg skulle indsætte diskussionen. Jeg må desværre stadig sige, at jeg virkelig synes, at din indlæg (Toxophilus) er meget tyndt og meget lidt retvisende. Jeg har kilder på alt, hvad der bliver nævnt i artiklen. Om det er relevant for forståelsen af personen synes jeg ikke, at du skal bestemme på den måde, som du gør. Håber virkelig, at du vil tillade et mere retvisende billede af den tidligere borgmester Ove Christensen i Frederikshavn udanset om han er min far eller ej. Jeg har skrevet alt det ovennævnte ud fra, hvad jeg har læst om andre personer på Wikipedia. Du får virkelig travlt, hvis du også skal ændre disse sider. God arbejdslyst.

Der bliver i en diskussion nævnt, at man ikke søge en artikel frem gratis. Det er ganske rigtig, fordi artiklen stammer fra min fars mindeord i Nordjyske den 200315, som er skrevet af en journalist på Nordjyske. Artiklen er søgbar i Nordjyskes fulde artikelarkiv (Kræver abonnement) på dette link: https://nordjyske-avisarkiv.dk/soegning/?&from=1767-01-02&to=2017-08-14&searchterm=ove+christensen+borgmester+2015&folders=2779&page=20&sortorder=Desc Se det vedhæftede foto.

Fjernet foto. Det er overtrædelse af journalistens og avisens ophavsret at gengive artiklen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. aug 2018, 15:29 (CEST)

Kære Dipsacus.

Tak fordi du gør mig opmærksom på det. Det tænkte jeg ikke lige over. Problemet er bare, at flere administratorer mere eller mindre påstår, at jeg selv har skrevet indlægget. Jeg har kilder på alt, som du også har opdaget på en artikel. Mange tak for din tilbagemelding. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 62.243.129.91 (diskussion • bidrag) )