Brugerdiskussion:Boyelauritzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Boyelauritzen! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen --Broadbeer, Thomas 12. jun 2008, 10:01 (CEST)

Forhåndvisning[redigér wikikode]

Kan jeg lokke dig til at læse nedenstående tip?

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 10. okt 2009, 10:03 (CEST)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, TherasTaneel (diskussion) 17. dec 2013, 08:38 (CET)

Kopiering af tekster[redigér wikikode]

Hejsa. Det går desværre ikke at kopiere tekster fra andre hjemmesider på forventet efterbevilling. Al materiale her på Wikipedia skal kunne genbruges, modificeres og bruges af alle, inkl. til evt kommercielt brug og det er derfor meget vigtigt at ophavsretten er på plads *inden* en tekst udgives.

Det fremgår ingen steder på www.nielskpetersen.dk at hans tekster er frie, så indtil at der foreligger en evt. tilladelse, kan teksten desværre ikke bruges i en artikel. Du kan læse mere om dette, og meget mere, i den nedenstående boks. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 27. jan 2014, 10:06 (CET)

Red copyright.svgRespekter ophavsretten
Hej Boyelauritzen. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 27. jan 2014, 10:06 (CET)

Jetstrøm[redigér wikikode]

Hej, jeg så du slettede tekst i artiklen om Jetstrøm med begrundelse, at du ikke kunne finde informationen i den tilsvarende artikel på engelsk Wikipedia. Udover, at det ikke er den bedste grund til at slette information, så fremgår følgende af indledningen på den engelske artikel:

Jet streams are caused by a combination of a planet's rotation on its axis and atmospheric heating (by solar radiation and, on some planets other than Earth, internal heat).

Der er med andre ord en vis støtte i den engelske artikel for den information du slettede. Du er meget velkommen til at præcisere den danske artikel (og meget gerne med kilder), men jeg mener ikke, at der er beløg for at slette informationen, hvorfor jeg har tilbageført din sletning. Pugilist (diskussion) 22. maj 2014, 08:53 (CEST)


Hej Pugilist

Tak Du har ret i det du skriver. Min tekst har jeg fjerner, fordi jeg i dag betvivler rigtigheden af min kilde, når jeg ikke læser samme simple ræsonnement på engelske Wikipedia.

Min kilden (fra Roskilde Gymnasium) var måske ukorrekt, når jeg ikke finder ræsonnement rigtig i dag.

Mit ræsonnement i dag d. 22. maj 2014 er at: - Set fra jordens (bevægelige) koordinatsystem bevæger solen sig fra Øst mod Vest. - Bremses atmosfæren lidt af solvinden fra solen, skulle atmosfæren følge solen lidt, og give blæst bidrag fra Øst. - Da solvindens retning kl. 12 (sand soltid), er fra Syd minus X minutter (hvor X er den tid solvinden er længere under undervejs end lyset), og igen skulle det bidrage med blæst fra øst. - Kl. 12 (sand soltid) bevæger jorden sig i den retning solen står kl. 18 (Vest).

Måske er jeg blot blevet dummere med alderen :-(. Men har valgt at slette mine 10 år gamle ord, da jeg ikke selv ræsonnere "ord sande" længere.

På forhånd tak --Boyelauritzen (diskussion) 22. maj 2014, 12:19 (CEST)

Tak for svar. - Du kan have ret i, at begrundelsen "atmosfæren er lidt bagefter" jo logisk set burde føre til, at vinden kom fra øst. Jeg har ikke særlig viden på dette punkt og er i den sammenhæng lægmand. Jeg lægger en bemærkning på diskussionssiden og sætter en "kilde mangler" på, så må vi håbe, at der er nogen, der kan skære igennem. Pugilist (diskussion) 22. maj 2014, 12:49 (CEST)