Brugerdiskussion:Gisbert K

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sabine Meyer[rediger kildetekst]

Hi and welcome. Please be aware that machine translations are not any good, so please have a native check your article before publishing.

You might also want to look at the tone of the article, currently it’s much to positive and one sided.

Articles must be neutral and follow the style manual. Regards

Thank you for participating in this community project, Gisbert K. (Danmark dansk)
We would like to give you the opportunity to be free and productive. Here are a few directions that might help you:

If you have any questions regarding this edition of Wikipedia, please visit our embassy.

Kind regards, KnudW (diskussion) 6. jun 2020, 10:09 (CEST)

Hej.
Jeg har rettet visse ting så den ikke længere skulle kunne beskyldes for {{maskinoversættelse}}.
Du kan se den her i 'Sandkassen' : https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=10379473
Angivelse af store tal bør ledsages af præcise kilder ("... mere end 300 orkestre over hele verden.") – Så var varsom med det, hvis du ikke kan angive en præcis kilde
"Forskellige ECHO Classic-priser, vinder af prisen otte gange" : Jeg har ikke kunnet finde de otte gange
Fødselsdato: Birth Date: " 19590330 ", altså 30. marts 1959 ? Se http://id.loc.gov/authorities/names/no97001221.html -
Hvis OK, så {{dato og alder|1959|03|30}}
"... with bell facing upwards" c:File:S+S basset cl.jpg : Becher, bell ser ud til være 'lydstykke' på dansk se https://denstoredanske.lex.dk/klarinet ("... og det tragtformede lydstykke. ...")
Angående 'Udmærkelser' : Man bør ikke angive tyske udmærkelser på engelsk på en side hvor sproget er dansk.
Du kan evt. svare på tysk herunder.
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. jun 2020, 10:27 (CEST)

Hallo PHansen, ich bedanke mich sehr für deine Korrekturen und deine Hinweise. Dazu im Einzelnen:
1. mehr als 300 Orchester (darunter auch internationale Spitzenorchester). Belegt durch Ref 1 (Biographie auf der offiziellen Website)
2. 8 Echo-Preise. Belegt durch Ref 10 (Rudolf-Oetker-Halle).
3. Der Geburtstag ist der 30. März. Einige Klarinettistinnen haben mich gebeten, in den Artikeln nur das Geburtsjahr zu nennen. Leider lässt sich das nicht realisieren, weil immer wieder Leser das genaue Datum kennen und dieses dann in die Artikel einsetzen.
4. c:File:S+S basset cl.jpg Diese Datei wird in der jetzigen Fassung nicht mehr verwendet. Der Schalltrichter einer Klarinette heißt auf deutsch Becher oder Stürze, auf englisch bell. Die dänische Bezeichnung ist in dem Lexikon leider nicht aufgeführt.

Die aktuelle Fassung des Entwurfs des Artikels findest du in meinem Sandkasten: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:Gisel/sandkasse . In Ref 6 heißt es: "Daneben verblasst erstmal alles". Damit will Sabine sagen, dass andere Instrumentalkonzerte gegenüber dem Klarinettenkonzert von Mozart "blass" aussehen, also nicht an dieses meisterliche Spätwerk von Mozart heranreichen. Nur: wie lässt sich dieser kurze Satz, seinem Sinn entsprechend, ins Dänische übersetzen? Wenn du eine Übersetzung findest, teile sie mir bitte mit oder setze sie in Klammern hinter diesen Satz. Vielen Dank!

Im übrigen beabsichtige ich, den Artikel heute Abend zu veröffentlichen.

Mit freundlichen Grüßen --Gisel (diskussion) 8. jun 2020, 14:12 (CEST)

OK − Jeg vil mene at "Alt andet blegner i sammenligning" vil dække meningen med den sætning du efterspørger.
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. jun 2020, 19:03 (CEST)

Hallo PHansen, eine Frage: Wie hast du davon erfahren, dass ich einen Artikel über Sabine Meyer im dän. WP plane und dass in meinem Benutzerraum ein Entwurf steht? --Gisel (diskussion) 9. jun 2020, 20:34 (CEST)

Det ser man nemt. Mange brugere læser loglisten Seneste ændringer, som du også har et link til i venstremenuen. I øvrigt findes der også såkaldte "patruljanter", der gennemlæser alle redigeringer fra relativt nye brugere. Det findes der også på tysk Wikipedia. --Madglad (diskussion) 10. jun 2020, 01:53 (CEST)
Ja, nogenlunde sådan – dog ret tilfældigt, da jeg ikke er særlig aktiv, men de mange små redigeringer vidnede om en hård kamp med et eller andet. Der skal kun en lille ting til mistanke om at Google er involveret, 'Blu-stråler' i stedet for 'Blu-ray' er nok. Maskinoversættelser får normalt en hård medfart, så åbenlyse rester af Google måtte rettes – så kunne patruljanter tage sig af eventuelle andre forhold. Jeg satte siden på 'overvågningslisten', og hvis det endte med en artikel, ville jeg under alle omstændigheder centrere billedet i infoboksen, som da var {{multiple image}}. Da dine to henvendelser til dansktalende brugere ikke gav noget, kunne jeg forhindre et skilt med 'maskinoversættelse' og mulig efterfølgende sletning af den grund ved nogle få rettelser. Desuden kunne jeg jo få musik til arbejdet. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. jun 2020, 10:19 (CEST)

Jeg tror, ​​det ville være en god ting, hvis ikke alt, hvad jeg skriver, var tilgængeligt for alle andre, hvis der var et beskyttet område. --Gisel (diskussion) 10. jun 2020, 11:35 (CEST)

Jeg tvivler på det kan lade sig gøre. Da det vel er et teknisk spørgsmål om Wikipedias software eller hele idé, er det bedste sted at få et godt svar nok her på Hjælp:Teknisk forum eller bedre for dig på den tilsvarende tyske: de:Wikipedia:Technik/Werkstatt
Jeg bruger nummererede filer på min egen harddisk og tester dem i en 'sandkasse' med knappen 'Forhåndsvisning' ('Vorshau zeigen'). Først når jeg er tilfreds eller ikke kan finde på mere, opretter jeg artiklen. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. jun 2020, 19:22 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Hjart (diskussion) 13. jun 2020, 06:26 (CEST)
  • Det sker også. Nogle gange kan du dog kombinere flere ændringer eller forberede en stor ny tekst i MW Word eller et lignende program, forbedre det flere gange og derefter kopiere det.

Men hvad med min sandkasse? Jeg mener, jeg kan gemme og eksperimentere der så ofte jeg vil. Det påvirker ikke andre brugere. Sandkassen er min interne side, som ingen burde se, også ikke listen med historien. Eller er det ikke korrekt? --Gisel (diskussion) 13. jun 2020, 08:21 (CEST)

Alt hvad du gemmer på Wiki (inklusive din sandkasse) fremtræder i historikken. --Hjart (diskussion) 13. jun 2020, 08:26 (CEST)


Hallo Hjart --> Emne: permanent sletning. Jeg har tømt side Gisel / Sabine_Meyer og flyttet den til Gisel / V1. Derefter slettede jeg omdirigering til Gisel :: / V1-siden på Gisel / Sabine_Meyer-siden.

Kan jeg med succes bede en administrator om endelig at slette Gisel / V1-siden med historikken, med det resultat, at indholdet af V1 forsvinder fra WP-serverne, og disse bliver lettet? --Gisel (diskussion) 13. jun 2020, 10:55 (CEST)

Done -Pugilist (diskussion) 13. jun 2020, 17:55 (CEST)}}

}

Bekymring for belastningen på WP-serveren[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Hjart (diskussion) 15. jun 2020, 07:33 (CEST)

Hej Hjart --> Der er ingen risiko for, at en enkelt bruger vil overforbrug serverne. Fagfolk sikrer, at systemet kører, og at det kører hurtigt nok. Brugeren skal ikke bekymre sig om det. Se her: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Don%27t_worry_about_performance. --Gisel (diskussion) 15. jun 2020, 10:39 (CEST)

Der er grunde til at boksen ovenfor findes. At der skal gemmes ad én omgang er bl.a. for ikke at overbelaste dine medwikipedianere, der skal gennemlæse dine redigeringer. Der er intet nævnt om serverne i teksten. /Madglad (diskussion) 15. jun 2020, 11:23 (CEST)

Som du kan se på min tyske side, har jeg arbejdet med WP siden begyndelsen af 2008, dvs. i mere end 12 år. Jeg har lavet mere end 10.000 bidrag og omskrevet omkring 20 til 30 artikler. Det er måske ikke meget sammenlignet med andre, der har mere tid, men det er nok. Jeg spekulerer på, hvorfor nogle mennesker synes, de skal læse hvert ord, jeg skriver her, og enhver korrektion eller tilføjelse til en artikel, når jeg forbereder artiklen på min sandkasse. Ingen behøver at gøre det.

Den 13. juni åbnede jeg min sandkasse for at forberede en artikel om bassetklarinet. Indtil videre har jeg foretaget 10 ændringer der. Det blev læst af omkring 400 brugere, hvilket jeg synes er helt absurd. Det er tilstrækkeligt, hvis du læser artiklen, når den er færdig, og jeg har offentliggjort den.

Som altid brugte jeg preview-funktionen til de 10 redigeringer. Og hvis jeg fortsætter med at arbejde, er det næsten aldrig en forbedring i skrivefejl. I mange tilfælde handler det om udseendet på et objekt sammen med de fotos, jeg har modtaget. Nogle gange er du nødt til at eksperimentere, fordi programmet ikke altid fungerer som forventet.

Jeg ser ikke noget behov for handling med mine ændringer. Igen: Ingen er nødt til at læse mine ændringer, især ikke på mine interne sider. --Gisel (diskussion) 15. jun 2020, 13:16 (CEST)

Jeg tror gerne du har en del erfaring, men det er tydeligt at du trods alt stadig ligger under for en del misforståelser med hensyn til hvordan Wikipedia fungerer. Bemærk at nogle af de mest erfarne af os, for bl.a. at kunne bekæmpe hærværk og rette de fejltagelser der altid forekommer, bruger en del tid på at holde øje med Seneste ændringer. Problemet her er at når du gemmer 15-20 gange i streg, gør du det sværere for os at overskue denne side. Derfor vil vi gerne have at du i højere grad bruger forhåndsvisningen og gemmer knap så ofte. Vi læser ikke nødvendigvis alle dine ændringer (jeg kigger typisk først og fremmest på de ændringer der virker mest suspekte) og kun en gang i mellem på f.eks. dine.--Hjart (diskussion) 15. jun 2020, 18:01 (CEST)
@ Hjart
1. Hvilken rolle spiller du på den danske Wikipedia? Er du en lønnet medarbejder, der har til opgave at kontrollere WP-forfatterne, eller er du en frivillig administrator? Hvem menes, når du :: taler om "vi"? Hvem gav disse mennesker jobbet med at overvåge andre brugere her?
Den slags spørgsmål afslører at din forståelse for hvordan Wikipedia fungerer er ret rudimentær. Wikipedia er fuldstændig afhængig af at frivillige påtager sig alle mulige forskellige opgaver med hensyn til vedligehold mm. Jeg er hverken lønnet eller administrator, men har blot fundet en interesse i at deltage i nogle opgaver på Wikipedia DK, hvor hærværksbekæmpelse mm er en af dem. Ingen har "givet" os disse job. Vi har selv påtaget os dem. --Hjart (diskussion) 15. jun 2020, 20:15 (CEST)

2. Indtil videre har jeg kun skrevet en artikel her, den om Sabine Meyer. Han har været online i 8 dage. I løbet af denne tid foretog jeg 5 ændringer. Så der er intet at kritisere.

Hvor i det officielle område gemte jeg 20 ændringer på få minutter?

3. Til sandkassen. Det kaldes officielt: "Her kan du eksperimentere med dine ændringer, så du overhovedet kan føle dem." --Gisel (diskussion) 15. jun 2020, 19:42 (CEST)

I morges gemte du f.eks. i løbet af kun en times tid 12 ændringer på Skabelon:Infoboks musikinstrument. Det er bl.a. dette jeg hentyder til.--Hjart (diskussion) 15. jun 2020, 19:51 (CEST)

Jeg vidste, du ville kalde denne boks. Men: Dette var et forsøg på at rette den forkerte programmering af boksen. Da jeg ikke er programmør, var jeg intuitiv og ændrede, fjernede eller tilføjede forskellige overskrifter. For at teste virkningen af ​​ændringerne med infoboksen i min sandkasse, måtte disse ændringer gemmes. Jeg trak de fleste ændringer tilbage efter test, fordi de ikke havde den ønskede effekt.

Der forbliver en fejl: i instrumentområdet kan du kun indsætte en enkelt fil i infoboksen. I tilfælde af transponering af instrumenter adskiller vi det skriftlige toneomfang (written) fra det faktiske (sounding), så vi har brug for 2 billedfiler. Dette er muligt i de tyske og englische bokse, men ikke på den danske. Hvis du bruger to filer under "Ambitus =", vises ingen af ​​dem.

Hvis du er en stor ekspert, kan du forbedre programmeringen af ​​boksen på dette tidspunkt i en enkelt handling. Jeg er nysgerrig efter at se, om du kan gøre det bedre. --Gisel (diskussion) 15. jun 2020, 20:56 (CEST)

Programmering falder desværre heller ikke ind under mine ekspertiseområder, så det må jeg overlade til andre. --Hjart (diskussion) 15. jun 2020, 21:21 (CEST)
Det er ikke sådan at alle skal kunne alt. Men man kan altid spørge om hjælp, fx i Hjælp:Teknisk forum. /Madglad (diskussion) 16. jun 2020, 00:51 (CEST)

Bassethorn[rediger kildetekst]

: Jævnfør

Jeg gik ud fra denne version fra 17. jun 2020, 06:59
Jeg har prøvet at finde de betegnelser der sædvanligvis bruges på dansk. Det ville være fint hvis en musik- og instrumentkyndig kunne gennemse artiklen. Der var tidligere en kandidat til det, som vist nu er passiv.

Du kan se det her: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=10386911
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. jun 2020, 11:49 (CEST)

Hej PHansen! Du hast dich ja richtig mit der Sache befasst, auch über die Korrektur der dänischen Sprache hinaus. Recht herzlichen Dank!
Der Artikel ist jetzt veröffentlicht. --Gisel (diskussion) 17. jun 2020, 15:59 (CEST)