Brugerdiskussion:MGA73/Arkiv 2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navngivning[rediger kildetekst]

Hej, dette er et utilsløret forsøg på lobbyisme. Det drejer sig om afstemning vedr. navnet på artiklen: Religionsskiftet i Norden. Du skriver selv at det er en mindre sag for dig, men det er det ikke for mig. Min holdning er at et navneskifte vil rokke ved wikipedias troværdig - forklaring: ved at bruge en betegnelse der hovedsageligt foretrækkes af personer der ikke beskæftiger sig med emnet professionelt, og derved afvise en betegnelse der foretrækkes af hovedparten af de personer der beskæftiger sig proffesionelt med emnet gøres wikipedia en smule mindre utroværdigt. Dette er kun en lille sag, men hvis vi åbner for afstemninger af alskens slags, hvor flertallet kan overtrumfe eksperter, blot fordi de tror at de ved bedre - så er jeg alvorligt bange for at wikipedia går en sort fremtid i møde. Et eksempel på at eksperviden rent faktisk blev accepteret er: Diskussion:Anafylaktisk shock (forskellen er nok, at emnet her var teknisk-medicinsk, og ikke humanistisk - som alle jo har en mening om ;-) ). Jeg håber at du vil tage din stemme op til overvejelse. mvh --Ktp72 30. okt 2008, 09:01 (CET)

Jamen jeg vil da gerne overveje det - især hvis der er nye argumenter. Jeg synes jo at man bør bruge de bedste navne og da artiklen handler om, at kristendommen kom til Norden, så synes jeg at det er mere præcist. Men jeg vil lige høre hvad problemet er. Er det at du mener, at det nye navn er dårligere end det gamle, eller er det selve det, at der er et navneskifte, der er problemet? --MGA73 30. okt 2008, 09:34 (CET)
Jeg synes, at det nye navn er dårligere og mere upræcist - det at kristendommen kom til Norden var ikke et resultat af en indførelse, men af et kulturskifte, hvor den oprindelige nordiske kultur og religion langsomt (500 - 800 år afhængig af reference) blev udskiftet med noget, der mere lignede den syd og vesteuropæiske kultur. Indførelse indikerer en aktiv og bevidst handling, mens skifte både kan indikere bevidste og ubevidste handlinger - hvilket i dette tilfældet i denne sammenhæng. mvh. --Ktp72 30. okt 2008, 10:13 (CET)
Hvad så med bare at kalde den Krisendommen kom til Norden eller Kristendommens indtog i Norden eller Religionsskiftet til kristendommen i Norden eller noget andet hvor ordet Kristendommen indgik? Var det muligt? --MGA73 30. okt 2008, 11:33 (CET)
Jeg valgte i sin tid Religionsskiftet i Norden fordi det er den betegnelse man normalt bruger indenfor fagkundskaben - og en af de ting jeg ikke helt forstår er hvorfor vi skal opfinde nye betegnelser. Hvis jeg skal acceptere et navneskifte, hvor kristendommen indgår, så kan jeg til nød acceptere Kristningen af Norden, da den har den næststørste prominens. mvh --Ktp72 30. okt 2008, 11:48 (CET)


Uacceptable brugernavne[rediger kildetekst]

Hej Michael.

Nu når vi har lavet den nye {{Uacceptabelt brugernavn}}, så har jeg her tre brugernavne, som jeg synes er uacceptable, om du kan være så sød at blokere dem:?

Med venlig hilsen Christian Giersing (Skriv til mig her...) 4. nov 2008, 19:29 (CET)

Har nu blokeret de 2. "Sygkopat" har jeg ladet overleve i første omgang, da jeg ikke synes, at det er indiskutabelt, at det er upassende, men mest fordi brugerens rettelser ikke var useriøse. --MGA73 4. nov 2008, 19:48 (CET)
Med hensyn til uacceptable brugernavne har jeg kun ét forslag: De bør blokeres når man støder på dem. Christian Giersing (Skriv til mig her...) 4. nov 2008, 20:04 (CET)
Enig - men mht. Sygkopat synes jeg som nævnt ikke, det "soleklart" - det kan jo også betragtes som humoristisk. Jeg spurgte lige på ICR hvad de andre mente (Er det så upassende at det bør blokeres?) og fik kun et enkelt svar (nej). Jeg kiggede lige blokeringsloggen for det seneste halve år igennem og der var alle blokeret. Synes ikke, der er nogen grund til at gå længere tilbage. --MGA73 4. nov 2008, 20:10 (CET)


Om kommentarer[rediger kildetekst]

Hej, som kendt bruger må du vide det, har prøvet at lave mange rettelser på kort tid, da jeg godt vil sætte nogle billder ind i artiklerne, det gør dem ligesom mere levende. Gesik og Mimik artikler findes desvære kun på tysk, så jeg forsøger at oversætte i hvert fald en del af dem til dansk. Hvordan sætter man egentlig billeder ind? (Skrev Rphb (diskussion • bidrag) 9. nov 2008, 13:32. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Rphb! Det letteste er at klikke på rediger på en tilfældig side, der har et billede og klippe-klistre derfra. Fx har jeg fundet denne [[Billede:Pilule contraceptive.jpg|thumb|P-piller]]. Første del er navnet på filen, næste del fortæller at den kun skal vise et "lille" billede og sidste del er den tekst, der skal stå under billedet. Efter "thumb" kan du også indsætte fx "|right|" eller "|left|" for at angive placeringen. His du indsætter "|400px|" kan du bestemme størrelsen på billedet helt præcist. Endelig kan man også kigge forbi her Hjælp:Billeder. God fornøjelse. --MGA73 9. nov 2008, 13:42 (CET)


Flytning af Kategori[rediger kildetekst]

Hej igen MGA73. :-)
Jeg så at du har lavet en bot til flytning af kategorier, og vil derfor gerne vide om du ville være så rar at flytte Kategori:Playstation til Kategori:PlayStation, da PlayStation officielt skrives med et står "S". ( Se eventuelt den officielle hjemmeside )
~ Mads Ren`ai 12. nov 2008, 19:57 (CET)

Ja da - det skulle meget gerne være klaret inden jeg når at skrive denne besked færdig :-) --MGA73 12. nov 2008, 20:01 (CET)
Ja det kan jeg se. Mange tak. :-)
~ Mads Ren`ai 12. nov 2008, 20:03 (CET)
Jeg har lige én til, hvis det er okay.
Kategori:Crash Bandicoot-spil burde egentlig bare være Kategori:Crash Bandicoot, ligesom de andre kategorier i Kategori:Computerspilserier.
~ Mads Ren`ai 14. nov 2008, 17:50 (CET)
Ja da. Du kommer bare med dem :-) --MGA73 14. nov 2008, 18:28 (CET)


Ønsker dem slettet[rediger kildetekst]

Hej Michael. Her nogle overflødige omdirigeringer oprettet automatisk pga. flytninger, som jeg ønsker slettet:

Med venlig hilsen Christian Giersing (Skriv til mig her...) 18. nov 2008, 18:28 (CET)

Det er nu fixet. Du skal huske at tjekke indgående links, når du flytter. Der var et link fra "Spøgelsesby" til "Liste oger spøgelsesbyer". --MGA73 18. nov 2008, 18:33 (CET)


Flytteforslag Kategori:Stauder til Kategori:Flerårige[rediger kildetekst]

Hej MGA73, tak for de gode råd. Kan jeg få dig til lige at kigge på Kategori:Stauder og se om jeg har skrevet flytteforslaget på den rigtige måde. MvH --Honymand 21. nov 2008, 21:12 (CET)

Det ser fint ud! --MGA73 21. nov 2008, 21:14 (CET)


<references />[rediger kildetekst]

Hej MGA, <references /> er yt. Brug {{reflist}} i stedet. Den gør det mindre og blidere at se på. Regards. --Lhademmor 22. nov 2008, 18:25 (CET)

Ok, hvis det er beslutningen så skal Wikipedia:WikiProjekt_Check_Wikipedia#Artikel_med_.3Cref.3E_men_intet_.3CReferences_.2F.3E rettes. --MGA73 22. nov 2008, 18:29 (CET)
Og forrsten - hvis det skal rettes generelt, så kan det vist gøres med en bot. --MGA73 22. nov 2008, 18:32 (CET)


Hjælp til navngivning af Kategori[rediger kildetekst]

Hej MGA73.
Jeg håber ikke du har noget imod at jeg spørger dig til råds om en så lille ting som denne.
Men da jeg ville lave en dansk kategori i stil med den engelske Video game content ratings systems, fik jeg et problem da jeg skulle komme op med et navn.
Umiddelbart blev mit resultat Computerspilindholdsvuderingssystemer, men jeg ved ikke om dette ville være acceptabelt?
Nogen gode råd/idéer?
~ Mads Ren`ai 23. nov 2008, 22:51 (CET)

Nu er jeg ikke MGA73, men jeg vil nok anbefale noget i stil med Vurderingssystemer for computerspilindhold. Det andet bliver nok lidt for meget af en spiritusprøve. --Dannebrog Spy 23. nov 2008, 22:54 (CET)
Det lyder faktisk ikke helt dumt. Den snupper jeg.
Mange tak Dannebrog. :-)
Og undskyld forstyrrelsen, MGA.
~ Mads Ren`ai 23. nov 2008, 23:04 (CET)
Velbekomme - skulle det være en anden gang ;-) --MGA73 24. nov 2008, 16:35 (CET)


Mistænke marionetter[rediger kildetekst]

Hej Michael.

Jeg har indsat skabelonen {{sokkedukkemistanke}} på følgende brugeres diskussionssider, da jeg på grund af navne, som ligger for tæt på hinanden, mistænker dem for at være marionetter. Kan du være så sød at kigge på dem og evt. blokere dem:

De tre sidstnævnte fandt jeg i Kategori:Mistænkte Wikipedia-sokkedukker − giv efter blokeringen Bruger:Man-U besked på at lade være med at oprette marionetter.

Med venlig hilsen Christian Giersing (Skriv til mig her...) 24. nov 2008, 18:04 (CET)

Hej Christian. Jeg skal nok kigge på det. Mht. de tre sidste, så har de alene skrevet bidrag den dag de blev oprettet (dvs. i marts/april 2008). Man-U har fået besked om, at marionetter ikke er velkomne, jf. Brugerdiskussion:Man-U/Arkiv_1#Blokering (altså efter de 3 blev oprettet), så jeg synes ikke at vi behøver nævne det igen. Hvis han opretter nye er det selvfølgelig en anden sag. --MGA73 24. nov 2008, 18:13 (CET)
Hej Christian. Jeg har nu blokeret de 3 Man-U-mistænkte for at rydde listen. Hvis ekstra-brugere alene bruges til at lave hærværk/nonsens, så er det lige så let og hurtigt blot at blokere dem med den begrundelse. Det at "bevise", at de er sokkedukker kræver nemlig, at man kan se ip-adressen eller har en krystalkugle. Og da hærværk i sig selv er en god blokeringsbegrundelse og den kan ikke diskuteres (vi har jo beviserne), så foretrækker vi den for at undgå at rode os ud i noget uden grund (det vil jo være ærgerligt at tage fejl og beskylde nogen for snyd eller bedrag). Jeg sletter derfor de 4 øverste skabeloner igen. --MGA73 24. nov 2008, 20:00 (CET)
Kan du også være så sød at bede Bruger:Ulven jens om at lade være med at oprette marionetter − han har indenfor den sidste uges tid oprettet en hel del af slagsen. Mvh Christian Giersing (Skriv til mig her...) 25. nov 2008, 18:26 (CET)
Hej Christian. Ja du har vist helt ret. Men jeg kan se at Hejsa og Palnatoke har haft fat i brugeren jf. fx her Brugerdiskussion:Hejsa#heine_Fernandez. Marionetterne er blokeret og Ulven jens er blokeret. Jeg tror ikke det hjælper ret meget at sige "fy fy skamme" til ham, men jeg skal gerne blokere ham og eventuelt nye marionetter hvis han kommer tilbage. :-) --MGA73 25. nov 2008, 20:24 (CET)


Hjælp til infoboks[rediger kildetekst]

Hej, jeg kan ikke finde ud af at buge skabelon:infoboks_landEngland.

Så langt er jeg kommet: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=England&oldid=2602373

--Lindberg 24. nov 2008, 18:26 (CET)

Så burde det være fixet - det var den sprog-ting, der ødelagde det hele. Den gamle skal lige slettes når brugbare oplysninger er flyttet. --MGA73 24. nov 2008, 19:52 (CET)


Var du ikke lige hurtig nok[rediger kildetekst]

Jeg var ved at fjerne det POV der var i Vindmølleindustrien. En artikkel som jeg er 100% neutral i forhold til. Jeg havde også givet en begrundelse inden i sidens diskussion, og havde fjernet en del fra artiklen.--Jørgen Jespersen 24. nov 2008, 22:21 (CET)

Hej Jørgen. Faktisk var jeg for langsom. Artikler der falder ind under {{tætpå}} bør slettes hurtigst muligt, så andre brugere ikke bruger tid på at rette dem. Det er af forskellige hensyn blevet besluttet, at selvbiografier ikke er tilladt og for at undgå lange diskussioner slettes disse hurtigst muligt, jf. fx også Kategori:Selvbiografier der bør slettes. Da andre var begyndt at rette i artiklen inden det blev opdaget, ville jeg gerne lige have en anden administrator til at vurdere sagen, men det nåede de ikke før du rettede igen. Det beklager jeg - jeg troede at skabelonen tæt på var nok til at "skræmme" andre væk. Så for for at undgå, at du eller andre spildte yderligere kræfter på artiklen, slettede jeg de selv.
PS. Hvordan signerer du? Manuelt eller med fire tilder (~~~~) --MGA73 24. nov 2008, 22:30 (CET)
Grunden til at jeg begyndte at rette i den, var at artiklens emne var relevant. Jeg mener at der bør være en artikel om en interesse- eller branceorganisation. I starten kom jeg i opdateringskonflikt med den oprindelige skribent, så derfor vendte jeg tilbage i dag, i forventning om at han ville lade rettelserne være. Men jeg nu kan jo bare starte en ny med samme navn. Og nej. Jeg har intet med vindmølleindustrien at gøre.
PS. Jeg trykker såmænd på knappen 'din signatur med tidsstempel' over redigeringsboksen --Jørgen Jespersen 24. nov 2008, 22:42 (CET)
Det er også tilladt - bare du tager oplysningerne fra et offentligt tilgængeligt sted og husker at angive kilderne. Mht. signaturen så spurgte jeg fordi dit navn i signaturen ikke ligner dit brugernavn. --MGA73 24. nov 2008, 22:44 (CET)


Biler - skrivebeskyttelse[rediger kildetekst]

Hej.

Vil det være en god ide i en periode at skrivebeskytte artiklen Biler, da den er blevet vandaliseret en hel del gange af skiftende IP-adresser, Bruger:Kagemanden13331 og Bruger:Kagemanden1331 (de to sidstnævnte tilhører sikkert samme person)?

Mvh Christian Giersing (Skriv til mig her...) 26. nov 2008, 17:41 (CET)

Kategori:Personer fra ...[rediger kildetekst]

MGA73bot ændrer Kategori:Sovjetborgere til Kategori:Personer fra Sovjetunionen. Hvis man ser på Kategori:Europæere hedder det Albanere, Belgiere, Danskere, Estere, Finner, Grækere… og nogle få Personer fra Luxembourg/Cypern… Skal allesammen hedde Personer fra… eller hvad er den dybere mening? --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. nov 2008, 19:12 (CET)

Meningen fremgår af diskussionssiden - håber jeg :-) --MGA73 28. nov 2008, 19:14 (CET)Mere Kategori[rediger kildetekst]

Jeg har lagt endnu et spørgsmål her: Wikipedia-diskussion:Kategorier - kan du hjælpe? --Villy Fink Isaksen 29. nov 2008, 11:17 (CET)

Hej Villy. Jeg har set det men er selv i tvivl. Håbede der kom en anden, der var bedre til det end mig :-) --MGA73 29. nov 2008, 11:19 (CET)

Ændre i trup[rediger kildetekst]

Hej. Hvordan redigerer jeg i Barcelonas trup på denne side - Yaya Touré? Oleguer og Ronaldinho er ikke længere en del af Barcelona.--Madsbundgaard 30. nov 2008, 11:53 (CET)Tak for sammenskrivning, kommentarer og tip. Har fjernet de overflødige wikificeringer. Calvin 30. nov 2008, 16:32 (CET)

Indlæg flyttet til Brugerdiskussion:Trine Grejsen#Billede:Carl Svendstrup seriøs.jpg for at holde diskussion samlet. --Dannebrog Spy 1. dec 2008, 15:37 (CET)

Brugerside[rediger kildetekst]

Jeg har tilføjet skabelonen {{bruger administrator}} på din brugerside, da den derved lander i Kategori:Wikipedia-administratorer, og du derved er til at finde i kategorien sammen med de andre administratorer.

Med venlig hilsen Christian Giersing (Skriv til mig her...) 1. dec 2008, 20:20 (CET)

...og jeg fjernede den igen. Ikke for at være på tværs, men mere fordi det er op til MGA73 om han vil have bokse eller ej. Jeg satte i sin tid boksen ind på samtlige administratorers brugersider, og det var det ikke alle der blev lige glade for... --Lhademmor 1. dec 2008, 21:37 (CET)
Tak til jeg begge. Jeg har selv lovet mig selv "i morgen" flere gange. Og nu blev det altså i dag :-) --MGA73 1. dec 2008, 21:58 (CET)


Hej MGA73, jeg har kommenteret din kommentar mvh --Crimse 1. dec 2008, 20:53 (CET)


Hej MGA

Tak for hjælpen med MAN Diesel. Kan du hjælpe mig med også at ændre denne artikel: [1]? Navnet er stavet forkert og skal retteligt staves Jonatan uden H. --Kaare Dybvad 2. dec 2008, 21:53 (CET)

Hej Kaare Dybvad. Velbekomme (selvom det ikke var mig, der lavede omdirigeringen). Du kan faktisk selv flytte artikler. Du klikker bare på fanebladet "flyt" og skriver det rigtige navn. Jeg lader være med at flytte, så du selv kan få lov at prøve. Hvis du får brug for hjælp siger du bare til. Hvis der er tale om flytninger, der kan diskuteres, så plejer vi at sætte skabelonen {{flyt}} på så andre brugere får lejlighed til at kommentere flytteforslaget. Men er der tale om skrivefejl, så flytter man bare. --MGA73 2. dec 2008, 22:00 (CET)

Ægypten -> Egypten????????????[rediger kildetekst]

Hvorfor retter din bot alle forkomster af Ægypten. Da begge er gyldige er der valgfrihed. De står begge i RO.--Jan Friberg 5. dec 2008, 00:37 (CET)

Jeg undrede mig også lidt over det. Især fordi det i en nylig diskussion (optakt til diskussion findes her) anses for hærværk at udskifte en brugbar stavemåde med en anden ;-). --Saddhiyama 5. dec 2008, 02:21 (CET)
Se henvisn.: http://sproget.dk/svarbase/SV00001026/?searchterm=Ægypten med kommentarer fra en ansat i Sprognævnet. --Hans Christophersen 5. dec 2008, 08:45 (CET)
Se svar under Diskussion:Egypten#Egypten eller Ægypten. --MGA73 5. dec 2008, 10:29 (CET)


Ægyptologi/Egyptologi[rediger kildetekst]

Jeg kan se du har rettet Ægyptologi til Egyptologi (samme med Ægyptolog). Ægyptologerne bruger det med Æ og ikke med E. Desuden burde artiklerne ikke have været rettet igennem - det er ikke en fejl at folk har skrevet som de har gjort. Der er valgfrihed. (Det gælder Ægypen/Egypten) --Dbcsat 5. dec 2008, 09:36 (CET)

Se svar under Diskussion:Egypten#Egypten eller Ægypten. --MGA73 5. dec 2008, 10:29 (CET)


Hello. Thanks for your translation in Wikipedia:List of Wikipedians by number of edits. Please, tell me what is the translation for "Wikipedia:List of Wikipedians by number of edits" and "Wikipedia:List of Wikipedians by number of edits (bots included)" in es:User talk:Emijrp. Thanks. Emijrp 5. dec 2008, 23:39 (CET)

Hello. You are welcome. We thank you :-) The new titel could be "Wikipedia:Wikipedianere efter antallet af redigeringer" and "Wikipedia:Wikipedianere efter antallet af redigeringer (botter inkluderet)". --MGA73 6. dec 2008, 11:10 (CET)

Marco Ilsø[rediger kildetekst]

Alt det jeg har skrevet på siden har jeg fået fra Marco Ilsø selv, han skrev det til mig på facebook. Det er ikke noget der står på nogen side, men det med fodboldkarriere kan ihvertfald se på det eksterne link hvor at Marko Ilsø og Jonas Schmidt bliver interviewet. --Ainsha 7. dec 2008, 19:35 (CET)

Hej Ainsha. Problemet er, at det er svært at efterprøve (det med Facebook). Jeg har set klippet på Youtube, og jeg synes ikke, at han sagde, at han ville satse på fodbold - han sagde, at han ønskede sig fodboldting. En anden gang, så er det bedst at kommentere konkrete artikler på artiklens diskussionsside. Det gør det lettere for andre at se, hvad der har været diskuteret. --MGA73 7. dec 2008, 19:38 (CET)

Han siger han går efter fodbolden, da værten spurgte om han vil være med i flere film og have en skuespiller karriere lige til sidst. --Ainsha 7. dec 2008, 19:49 (CET)


Hej Michael, hvor skal man kigge hvis man vil lære at lave botter (eller bot'er)? --Honymand 7. dec 2008, 22:22 (CET)

Hej Honymand! Jeg kan ikke helt huske hvordan jeg startede - men det var noget med at spørge folk med en bot. En mulighed er at læse her og klikke sig frem [2]]. Du kan i alt fald starte der og så spørge igen. Nu ved jeg jo ikke hvor meget du ved om programmering :-) --MGA73 7. dec 2008, 22:49 (CET)
Eller her var måske bedre at starte [3]. --MGA73 7. dec 2008, 22:53 (CET)
Hej Michael, jeg har programmeret siden 1982 - p.t. mest C++ og C#. Begge link du lagde var fine. Er der et sted hvor man kan se koden til en bot (f.eks. den bot der flytter alle artikler i en kategori til en anden)? --Honymand 8. dec 2008, 08:01 (CET)
Hvis du henter pywikipedia-filerne ned, så er der et af "programmerne", der flytter artiklerne for dig (category.py). Du er selvfølgelig også velkommen til bare at spørge en af os, der har fået det installeret og fået det til at virke. --MGA73 8. dec 2008, 16:35 (CET)

Flytning af kategorier[rediger kildetekst]

Hej Michael,

Du må gerne igangsætte flytning af Kategori:Stauder til Kategori:Flerårige urter og flytning af Kategori:Enårige til Kategori:Enårige urter, tak. Hvis du gør det sker det vel med en bot der har bot-flaget sat så rettelserne ses at være lavet af en bot... Jeg skal nok rette beskrivelserne til for de 2 kategorier bagefter.

Desuden får jeg brug for en bot der kan sætte en given kategori på alle arter under en given slægt, dvs. alle artikler der har en taxobox hvor genus har en bestemt værdi. Men nu vil jeg prøve at hente pywikipedia filerne og se på om jeg kan lave en selv.

--Honymand 9. dec 2008, 11:09 (CET)

Yes check.svg Gjort. Det er i øvrigt let nok at rette alle artikler, der IKKE indeholder xx, men modsat er det lidt vanskeligere. Man kan selvfølgelig altid lave en "karruseltur" hvor man flytte alle artikler (bortset fra dem der indeholder A-xx) til kategori B, for bagefter at flytte alle (bortset fra dem der indeholder B-xx) til kategori C osv. indtil alle artikler står i de rigtige kategorier. --MGA73 9. dec 2008, 20:36 (CET)


Automatisk sortering - opgave til MGA73bot[rediger kildetekst]

Hej. Jeg har nu oprettet {{golfspillerstub}}, og jeg vil gerne have bruger:MGA73bot til erstatte {{sportsudøverstub}} i golfspillerartikler med denne golfspillerstub-skabelon. --Allano (Skriv til mig her...) 9. dec 2008, 16:07 (CET)

Yes check.svg Gjort --MGA73 9. dec 2008, 20:10 (CET)
Tak. --Allano (Skriv til mig her...) 9. dec 2008, 20:12 (CET)

Bot-muligheder[rediger kildetekst]

Hej MGA73, jeg har et bot-spørgsmål. Kan en bot erstatte ordet "krigsslag" med ordet "slag" i forskellige kategorier? Det drejer sig om Wikipedia:Landsbybrønden#Krigsslag??? hvor folk er enige om at "krigsslag" skal erstattes med "slag", men ikke om det skal hedde Slag i Danmark, Danske slag eller Slag med dansk deltagelse. Jeg vil bare høre om mulighederne for automatisering. --Med venlig hilsen Necessary Evil 9. dec 2008, 23:52 (CET)

Hej Necessary Evil. Jo det er ikke noget problem. Man kan "flytte" kategorierne til nye navne en kategori ad gangen. Det gør, at også teksten på kategori-siden bliver flyttet med og at de gamle kategorier bliver slettet. Man kan kan også lave en slags søg og erstat - det kan fx tage alle kategorierne på en gang, men så skal man manuelt oprette de nye kategorier og slette de gamle. Man kan også søge og erstatte i teksten i artiklerne, så alle forekomster af krigsslag bliver rettet. Når man laver søg og erstat kan man vælge om man vil rette alt automatisk, eller om man vil gennemse rettelserne i hver enkelt artikel inden rettelserne bliver gemt. Så det tekniske burde ikke være et problem. --MGA73 10. dec 2008, 10:20 (CET)


Din bot er gået amok![rediger kildetekst]

Hej MGA73, MGA73bot er gået amok [4]. Den erstatter {{Stub}} med den intetsigende Kategori:Aaaaa. --Med venlig hilsen Necessary Evil 10. dec 2008, 21:48 (CET)

Hej Necessary Evil! Det er skam med vilje - desværre fik jeg bare ikke sat en forklarende tekst på. Det er et led i et projekt med at flytte stubbene ned i bunden af artiklerne. --MGA73 10. dec 2008, 21:52 (CET)
Øøh, nåh. --Med venlig hilsen Necessary Evil 10. dec 2008, 21:56 (CET)
Men mange tak for tippet :-) Jeg bandede også noget da jeg opdagede at der manglede en tekst der gav mening :-/ --MGA73 10. dec 2008, 21:58 (CET)

I need a Bot.[rediger kildetekst]

Har du fået styr på din bot ;-) På et tidspunkt troede jeg at du var ramt af en virus. Jeg mangler en bot til at gennemtrevle Wikipedia for ordet [kommandøer] der er i {{Infoboks militær person}} og erstatte det med ordet [chef]. Det tiltænkte ord Kommandør er en søofficersgrad og det er uhensigtsmæssigt at det står nedenunder rubrikken [Rang]. Der er tale om 113 sider. --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. dec 2008, 02:57 (CET)

Mange tak, det virker perfekt. --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. dec 2008, 19:10 (CET)
Velbekomme. Jeg var i øvrigt ved at svare, da du skrev - men du var altså hurtigst :-) --MGA73 15. dec 2008, 17:03 (CET)


Diskussion:Banegård[rediger kildetekst]

Jeg vil bare lige gøre opmærksom på, at jeg har skrevet et indlæg i diskussionen Diskussion:Banegård ;-). --Apopov 15. dec 2008, 15:48 (CET)

Takker. Jeg har nu svaret. --MGA73 15. dec 2008, 17:02 (CET)


Brug for Bot, tak~[rediger kildetekst]

Hej igen MGA73.
I starten af denne måned blev Skabelon:Land flag alias Philippinerne slettet, hvilket gjorde {{flagicon|Philippinerne}} ubrugelig.
Er det muligt at du kunne få din bot til at udskifte disse forekomster med den korrekte {{flagicon|Filippinerne}}?

Derudover tænkte jeg om ikke vi også burde flytte Kategori:Computerspil udviklet af Nintendo til Kategori:Nintendo-spil, eftersom de andre kategorier i Kategori:Computerspil efter udvikler ser ud til at følge denne norm?
~ Mads Ren`ai 16. dec 2008, 17:16 (CET)

Første del (Philippinerne) er nu rettet. Mht. flytningen af kategorien er det ok med mig. Tror du nogen vil være uenige? Kan ikke huske om der er besluttet noget om den form for navngivning. --MGA73 16. dec 2008, 17:39 (CET)
Mange tak. :-)
Angående kategorien, så er jeg ikke sikker på hvorvidt nogen ville være uenige eller ej.
Måske ville Allano være imod det, da det er ham(?) der oprettede kategorien, men jeg er ikke sikker.
Om der er blevet sat nogen faste "regler" for lige præcis denne type navngivning, ved jeg heller intet om.
Jeg tænkte blot at det ville være bedre, hvis kategorierne fulgte et fælles "mønster".
Men ja. Det er jo blot min mening.
~ Mads Ren`ai 16. dec 2008, 17:49 (CET)
Jeg har intet imod en flytning af kategorien, men jeg har først indsat et forslag på diskussionssiden for at høre, hvad andre end vi tre siger. --Allano (Skriv til mig her...) 16. dec 2008, 20:02 (CET)
Det så jeg lige :-) Har skrevet en lille kommentar - der var nogen på IRC der mente, at bindestregen burde fjernes. Jeg synes dog ikke det gør noget, at den er der. Men det kan jo lige så godt blive rigtigt. --MGA73 16. dec 2008, 20:05 (CET)

Hej MGA73, jeg indledte en diskussion ved Landsbybrønden om 'krigsslag' Wikipedia:Landsbybrønden/Krigsslag???. Der er ingen der har forsvaret ordet 'krigsslag', men der er vistnok endnu ikke konsensus om X'ske slag, slag i Y, slag med x'sk deltagelse, slag i Z-krigen... Kan du få MGA73bot til at flytte alle kategorier med 'krigsslag'(et) til 'slag'(et), udskifte alle wikilinks til 'Kategori:noget-med-krigsslag' til 'Kategori:noget-med-slag' og derefter slette alle kategorier med krigsslag for ikke at friste robotter. Det er der konsensus om, kan en robot gøre ovenstående? --Med venlig hilsen Necessary Evil 17. dec 2008, 12:52 (CET)

Hej Necessary Evil. Det kan jeg sagtens. Jeg er dog lidt usikker på om stemningen også var til en ensretning. Hvis "Danske slag" dækker over, at slaget havde dansk deltagelse, så burde Slaget ved Køge også være i kategorien "Engelske slag", idet der jo er mindst 2 parter i et slag. Hvis man vil kategorisere efter geografien, så behøver der kun være en kategori (med mindre slaget bølger frem og tilbage over "grænsen". Skulle vi ikke lige tage et par dage mere og så få bekræftet, at der er enighed om, at det er sådan der kategoriseres (altså efter hvilke nationer, der deltager og ikke efter geografisk placering)? Hvis ja, så retter vi navnene til og tilføjer en "Indledning" på alle kategorierne? --MGA73 17. dec 2008, 17:55 (CET)
Det jeg mente var om man kunne anvende en automatik til at erstatte 'krigsslag' med 'slag'. Resten af diskussionen kræver vel at man manuelt bedømmer et slag til at være til lands, til vands eller i luften. Så uanset udfaldet, vil 'Danske krigsslag' rettes til 'Danske slag', 'Krigsslaget ved Køge' til 'Slaget ved Køge', 'Madagasciske krigsslag' til 'Madagaskiske slag'. Der er gået et langtsomtarbejdende udvalg i gang med at vurdere X'ske ( |sø|luft)slag i Y med z'sk deltagelse - fred være med det men folk ER enige om at gå bort fra 'krigsslag', uanset hvad.--Med venlig hilsen Necessary Evil 17. dec 2008, 20:29 (CET)
Ja det kunne man sagtens som jeg skrev. Men hvis man skal bruge tid på at flytte er det vel smartest at flytte "rigtigt" første gang. Dette handler så vidt jeg kan se ikke om X'ske-diskussionen men om hvad vi kategoriserer efter. Hvis der ikke (hurtigt) er enighed om vi skal kategorisere efter deltagere (Danske slag) eller efter geografi (Slag i Danmark), så flytter jeg bare, så "krigs" fjernes - for jeg er enig i at vi ikke skal vente i ugevis. --MGA73 17. dec 2008, 20:36 (CET)