Brugerdiskussion:Zerobyte/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aktuel diskussionsside
Arkiver

Arkiver


123456






Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Zerobyte/Arkiv 1!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 6. sep 2009, 00:25 (CEST)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Allano (Skriv til mig her...) 10. sep 2009, 08:35 (CEST)
Jeg gentager lige.. husk det nu. :-) --Pusleogpixi 16. sep 2009, 22:12 (CEST)


Vedr. din administrator-anmodning[rediger kildetekst]

I din e-mail til mig afsendt den 10. september 2009 21:26 skriver du følgende:

Hej Froztbyte...
Jeg har været medlem af dansk Wikipedia i et stykke tid nu, og har dog også bekæmpet hærværk over 70 gange. Jeg har tænkt mig at blive ved med den gode indsats, meget længe endnu, og har også ret godt styr på det med Stubs, Signering osv. Jeg vil derfor anmode om at blive administrator, håber du svare tilbage med et positivt svar M.V.H.
~~~~

Hej Zerobyte, din administrator-anmodning skal finde sted på Wikipedia:Anmodning om administratorstatus og ikke personligt per e-mail til mig, hvilket også med alt tydelighed fremgår af Wikipedia:Administratorer.

Jeg vil anbefale dig at klø på i mindst 2-3 måneders tid endnu, før din ansøgning om at blive administrator rent faktisk finder sted, i hvert fald indtil du har opnået væsentlig meget større erfaring med systemet. Jeg kan ikke forhindre dig i at ansøge, men du skal være forberedt på et negativt udfald af afstemningen. Antallet af dine bidrag, din oprettelse af brugerprofilen for mindre end en uge siden (den 4. september 2009, kl. 16:30) og alene det at du ikke ved, hvor du skal ansøge om at blive administrator, indikerer nemlig manglende erfaring.

Hvis du har bekæmpet hærværk over 70 gange, fremgår det i hvert fald i af dine hidtidige bidrag. Du har lavet 71 redigeringer på 10 forskellige sider, men 55 af redigeringerne skete på enten din brugerside, Wikipedia:Sandkassen eller denne side. Ydermere fremgår det ikke af din forespørgsel, hvorfor det er nødvendigt for dig at få de ekstra administrator-værktøjer - at "bekæmpe hærværk" kræver i sig selv ikke administrator-status og at kunne håndtere stubs og signering har intet med administrator-rollen at gøre. --Froztbyte 11. sep 2009, 21:00 (CEST)

Indlæg til Allano[rediger kildetekst]

Du har lige spurgt Bruger:Allano om noget. Det må du også gerne, men ikke i et arkiv. Det skal være på Brugerdiskussion:Allano. Jeg har dog flyttet det for dig :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. sep 2009, 15:56 (CEST)


Hej Zerobyte. Kan se du fik inspiration af min brugerside :-), så jeg har rettet din boks for dig. Var det det du ville have, eller?

PS. Ekstra linjeskift kan tilføjes ved at skrive <br /> --Masz () 20. sep 2009, 16:04 (CEST)

Husk venligst forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen
Knud Winckelmann 17. sep 2009, 11:19 (CEST) & Harne 22. sep 2009, 08:42 (CEST)

Jeg skriver også lige under her, da det ville være en stor hjælp for mig, og andre. Venligst Harne 22. sep 2009, 08:42 (CEST)

Nanjing-massakren[rediger kildetekst]

Hej Zerobyte. Jeg ser, at du har oprettet en artikel om Nanjing-massakren, og jeg går ud fra, at du som ny bruger ikke har noget imod at få lidt feed-back.

  1. Hvis jeg ikke tager fejl, har du ladet dig inspirere af den norske artikel om emnet. Det er helt i orden, men det er en god ide at kigge de forskellige sprogvarianter igennem, så man ikke får fat i en, der som den norske er temmelig sølle.
  2. Når man vælger at bruge tid på at skrive/oversætte en artikel, er det efter min mening en god ide at lave den nogenlunde dækkende. Der er ikke noget værre end at finde en artikel, hvor der ikke står andet end det man godt vidste i forvejen. I dette tilfælde er f.eks. en:Nanking Massacre eller de:Massaker von Nanking gode at tage udgangspunkt i.
  3. Når man oversætter, skal man huske at læse resultatet igennem og sikre sig, at den oversatte tekst giver mening på dansk. Det kan godt være, at det betyder, at man skal omformulere teksten.
  4. Man siger ganske vist, at et billede siger mere end 1000 ord, men alligevel er det en god ide at tilføje en beskrivende tekst til billeder. Hvis du f.eks. klikker på Fil:Contest To Cut Down 100 People.jpg kommer der en tekst frem, som giver billedet en ny dybde.
  5. I den norske artikel er der meget få facts om massakren. Man kan sige, at det bliver modvirket af, at der er mange kilder angivet, så man har mulighed for at søge videre. Når man, som du, også sletter kilderne får artiklen prædikatet stub - dvs. ufærdig.

Jeg håber, at du må finde dig godt til rette her på wikipedia og få mange aha oplevelser. --Nis Hoff 27. sep 2009, 19:12 (CEST)

"Alice cullen"[rediger kildetekst]

Hejsa!

Med den længde, Alice Cullen-afsnittet har i Twilight-personer, er der ingen god grund til at have en artikel om denne biperson - især ikke med lille c i efternavnet. --Palnatoke 16. nov 2009, 22:13 (CET)

Habbo-ansatte[rediger kildetekst]

Hej Zerobyte, jeg vil gerne have et svar på Diskussion:Habbo (nederst). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. nov 2009, 19:32 (CET)

Ændring af andres indlæg[rediger kildetekst]

Jeg bliver nødt til én gang til at bede dig lade være med at ændre i andres indlæg. Hvordan folk signerer er deres egen sag.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 11:51 (CET)

Ok det må du undskylde, jeg skal nok lade være med det. Men fik du kigget på problemet med min brugerside, i så fald har du så fundet en løsning på problemet?
- Zerobyte 20. dec 2009, 11:54 (CET)
Eftersom jeg ikke har problemet, kan jeg ikke gennemskue, hvad problemet er, men prøv evt. at spørge en anden bruger, der har brugt samme layout, nemlig Masz.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 11:56 (CET)
Hehe. Først vil jeg lige sige til mit forsvar, at jeg har spurgt masz om jeg må bruge hans layout, og det gav han mig lov til. Men ok så prøver jeg at spørge ham. Ellers tak for hjælpen i går og i dag! (-:
- Zerobyte 20. dec 2009, 11:59 (CET)
Du behøver ikke spørge om lov til at bruge noget som helst på Wikipedia. Alt andet end Wikipedias eget logo er 100% frit :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:02 (CET)
Ja men det er jo hans layout, så jeg ville lige spørge om jeg faktisk bare måtte tage det!
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:07 (CET)
Det er helt i orden du spørger ham, men det er egentligt ikke nødvendigt, for når man har lagt noget på Wikipedia, har man for evigt frasagt sig enhver ophavsret til materialet. Se evt Wikipedia:Ophavsret.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:12 (CET)

Det ved jeg godt, det med ophavsretten til noget materiale, men jeg syntes ikke jeg kunne være bekendt bare at tage hele hans brugerside og bare kopiere den!
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:14 (CET)

Så okay da :-)
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:16 (CET)
Arhh, jeg syntes wikipedia driller meget, lige for tiden.
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:18 (CET)
Hvis du har flere problemer, skal du være velkommen på chatten :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:19 (CET)
Ej helst ikke chatten. Den var lidt forvirrende og meget svær at finde rundt i. Men vil du ikke lige være meget flink at kigge på denne side og lave den sidste barnstar lige så stor som de 2 andre. Jeg ved godt jeg også bare har taget Masz's barnstars og at det måske er lidt ulovligt ifølge wikipedia's politik at give sig selv barnstars. Men jeg sletter dem bagefter, jeg vil bare gemme opstillingen?
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:30 (CET)
Nu har jeg ordnet det, men jeg må bede dig om ikke at smykke dig med andres brugeres barnstars. Hvad angår chatten kan du også installere en chatklient. Se evt. Hjælp:Chat. An på, hvilken klient du vælger, kan den måske være mindre forvirrende? Nå, det må du også selv om så :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:35 (CET)
Jeg sætter dem heller ikke ind på min brugerside, det er jo at snyde, bare sådan at tage andres barnstars. Men hvad betyder Brugerdiskussion:Masz&oldid=3414973 det med Masz&oldid og frem forstår jeg ikke, hvad betyder det?
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:47 (CET)
Hvor har du det fra?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. dec 2009, 12:49 (CET)
Nå, du tænker på http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruger:Masz&oldid=3541170? Det er bare en tidligere udgave af siden, fundet via historikkenBruger:Masz
Ja men det er på siden med barnstars du lige har redigeret for mig der står der (Jeg kan ikke skrive det, det kommer ikke frem her, men prøv at gå ind på siden igen) 20. dec. 2009 er den tekst der står under hver barnstar men hvad betyder det andet. Hvis det er rigtigt det du siger med at det er en gammel udgave fra historikken, hvad har det så at gøre med en gammel udgave af Masz's brugerside?
- Zerobyte 20. dec 2009, 12:58 (CET)
Alt det andet er bare kode til en tabel. Du bruger forresten ikke din Barnstars-underside, men derimod din Belønninger-underside, som er tom, på din brugerside. Så Barnstars-undersiden er ikke skyldneren i dine problemer. --Masz 20. dec 2009, 13:01 (CET)
Århh hej masz. Men hvad har det at gøre med en gammel udgave af din brugerside?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:03 (CET)
Egentlig ikke ret meget. Jeg skulle bare høre om problemet også forekom hos dig på min brugerside. Tjek din brugerside nu; jeg har pillet lidt. --Masz 20. dec 2009, 13:05 (CET)
Ej masz du er simpelhen så god til det der. Mange mange mange gange tak, hvad var fejlen?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:08 (CET)
At der var forkert kode på din brugerside. Se [1] for at se hvad jeg rettede. :-) --Masz 20. dec 2009, 13:09 (CET)

Tak skal du ha. Men hvad mener du med det du skrev kl. 13.01?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:13 (CET)

Det korte af det lange: Bruger:Zerobyte/Barnstars var ikke problemet ;-) --Masz 20. dec 2009, 13:14 (CET)
Ja det undre også lidt mig hvorfor har du kodet det sådan at når man trykker "rediger" i belønningsboksen kommer man ind på Bruger:Zerobyte/Barnstars er det ikke en fejl?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:17 (CET)
Jo, men nu kan du jo selv forsøge at rette... Du kan finde henvisningen til den forkerte side ved at gå gennemsøge redigeringsvinduet når du redigerer din brugerside :-) --Masz 20. dec 2009, 13:23 (CET)
Øhh ok, men prøv at gå ind på min brugerside så nede i belønninger kommer der en scrollbar hvorfor det? Kan du ikke gøre sådan at der ikke er nogen scrollbar men istedet kan fylde hele siden. Bare rolig jeg tager ikke din barnstars jeg sletter dem igen jeg vil bare lige have det problem ordnet?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:33 (CET)
Fixet --Masz 20. dec 2009, 13:35 (CET)
Jeg siger det lige igen, du er simpelthen så god til det der tak skal du ha!
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:38 (CET)
Men hvordan får du den tekst som står nedenunder Barnstarsne til at linke, ikke bare til toppen af en brugerdiskussion men til det sted hvor belønningen bliver tildelt?
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:45 (CET)
Du kan jo prøve at erstatte det almindelige link med {{Speciallink|link=Bruger:Zerobyte/Belønninger|method=action=edit}} (læs mere på {{speciallink}}) --Masz 20. dec 2009, 13:52 (CET)

Ja men så linker den til at rediger min belønningsboks. Hvis jeg nu vil have den til at linke til et bestemt afsnit i en diskussion, lige som du har gjort hvad skal jeg så gøre? Måske kan du prøve med afsnittet "boks" i mit Arkiv_1
- Zerobyte 20. dec 2009, 13:58 (CET)

Så erstatter du bare "Bruger:Zerobyte/Belønninger" med den side du vil have den linker til. Eksempel: Du vil have at den linker til afsnittet "Halløj" i artiklen/siden "Hejsa". Du skriver: {{Speciallink|link=Hejsa#Halløj|method=action=edit}} --Masz 20. dec 2009, 14:02 (CET)
Nej ikke edit. Du har gjort det sådan at når man trykker på datoen under en Barnstar, så linker den til afsnittet i din diskussion hvor du får belønningen af en anden bruger. Det er det jeg mener! Hvordan har du gjort det?
- Zerobyte 20. dec 2009, 14:12 (CET)
Så går jeg da bare ind i historikken på den side, finder den rette version, åbner den, trykker på den rette overskrift i indholdsfortegnelsen, kopierer linket der kommer frem i adressevinduet øverst i browseren, og tada! :-) --Masz 20. dec 2009, 14:15 (CET)
Nu forstod jeg det, det er sådan her:Brugerdiskussion:Zerobyte/Arkiv_1#boks men hvis jeg så vil have den til at vise datoen istedet for linket hvad skal jeg så gøre?
- Zerobyte 20. dec 2009, 14:21 (CET)
Så skriver du bare {{Speciallink|link=Brugerdiskussion:Zerobyte/Arkiv_1#boks|title=dato}}
Tak skal du ha, du er virklig en god hjælp og det mener jeg. Tak tak tak.
- Zerobyte 20. dec 2009, 14:27 (CET)

Vær venligst opmærksom på ophavsretten - Fil:Braveheart imp.jpg[rediger kildetekst]

Jeg har mærket Fil:Braveheart imp.jpg som en overtrædelse af ophavsretten. I tilfælde af at der ikke står noget om rettigheder på siden, gælder den almindelige ophavsret, hvilket betyder, at man skal have rettigheder til at lægge filen ud under f.eks. Creative Commons. Du skal altså selv have skabt filen og des indhold - eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på filens diskussionsside.

For detaljer om hvad der accepteres - se mere her: Hjælp:Valg af billedlicens. Bemærk her, at "fair use" ikke accepteres.

Filen du har lagt op, vil snarest muligt blive slettet. Hvis du mener at der ikke er tale om en overtrædelse af ophavsretten, så forklar venligst hvorfor på filens diskussionsside.

Med venlig hilsen |EPO| COM: 15. aug 2011, 19:24 (CEST)