CamelCase

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
camelCase

CamelCase er en måde at sammensætte ord uden bindestreg eller mellemrum, men med indledende versal i hvert indgående ord (men ikke nødvendigvis i det første ord). Navnet kommer sandsynligvis fra at versalerne midt i ordet ser ud som pukler på en kamel.[kilde mangler]

camelCaseMedLilleBegyndelsesbogstav

Hvis det første bogstav skrives med stort, taler man undertiden om PascalCase:

PascalCaseMedStortBegyndelsesbogstav

På engelsk ses CamelCase sporadisk i historien, såsom i navne med skotsk oprindelse (McCartney) eller amerikanske sammenskrivninger af europæiske navne med forled som oprindelig er særskrevet (de Jong ⇒ deJong eller DeJong). I produkt- og firmanavne fremkom skrivemåden fra midten af 1900-tallet, såsom filmformatet CinemaScope.

I 1970'erne og 80'erne blev CamelCase almindeligt ved programmering, idet de færreste programmeringssprog tillader brug af mellemrum og bindestreg i funktions- og variabelnavne. Derfra har skrivemåden spredt sig til computerrelaterede ord og fænomener. Undertiden har en skrivemåde med CamelCase bredt sig, trods at fænomenet ikke officielt skrives således, eksempelvis UseNet (Usenet) og MicroSoft (Microsoft).

I Wiki-sammenhæng spiller CamelCase en særlig rolle, da det i Ward's Wiki (og mange andre) er således, at to eller flere ord sat sammen med CamelCase bliver til et link.[bør uddybes]

Eksempler på CamelCase[redigér | rediger kildetekst]

Eksempler på PascalCase[redigér | rediger kildetekst]

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.