Spring til indhold

Carsten U. Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carsten U. Larsen
Personlig information
Født9. december 1952 (71 år) Rediger på Wikidata
Holbæk, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedKøbenhavns Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseEmbedsmand, arkæolog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Carsten Ulrick Larsen (født 9. december 1952 i Holbæk) er en dansk arkæolog og embedsmand, som siden 1. marts 2008 har været direktør for Folketinget, hvor han efterfulgte Henrik Tvarnø. Den 1. maj 2020 går han på pension.[1]

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Carsten Ulrick Larsen (født 9. december 1952 i Tuse) er en dansk arkælolog og embedsmand.

Han er udlært shippingman i DFDS A/S 1972. Student 1974 og magister i forhistorisk arkæologi samt bifag i datalogi ved Københavns Universitet 1985.

I 1985 blev Carsten U. Larsen ansat som museumsinspektør på Nationalmuseet i oldtidsafdelingen, hvor han blev ansvarlig for digitaliseringen af Danmarks arkæologiske fund og fortidsminder. I 1986 blev han overinspektør og samtidig ansvarlig for digitaliseringen af Nationalmuseets museumsgenstande. I 1996-1997 var Carsten U. Larsen kontorchef i Skov- og Naturstyrelsen i Miljøministeriet, hvor han var ansvarlig for forvaltningen af landets fredede fortidsminder. Fra 1998-2001 var han museumschef på Nationalmuseet for Danske Afdeling og fra 2002-2008 direktør for Nationalmuseet. I 2008 blev han direktør for Folketinget, hvor han var ansvarlig for driften og udviklingen af Folketingets Administration. Gik på pension d. 1. maj 2020.

Carsten U. Larsen har været formand for eller medlem af en lang række råd, nævn og bestyrelser, bl.a. Statens Museumsnævn, Det arkæologiske Nævn, Frederiksborgmuseet, Moesgaard Museum, Dronning Margrethe II arkæologiske Fond, Sagnlandet Lejre, Tidsskiriftet Skalk, Golden Days, Hermod Lannungs Fond til støtte for FN, Johannesskolen, Maritim Museumsfond.

Carsten U. Larsen har skrevet videnskabelige artikler om kulturhistoriske emner, særligt Danmarks bronzealder, samt artikler og kronikker om museumsdrift, ligesom han har været redaktør af adskillige bøger.

Carsten U. Larsen er gift og har fire børn.

K.1, No.F.2., Ne.O.N.2., Mex.A.A.4., Is.F.2*, F.N.F.2., Fi.L.2.1., B.Kr.2.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Folketingets direktør går på pension". Folketinget.