Chr. Hansen Holding

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Chr. Hansen)
Gå til: navigation, søg
Chr. Hansen Holding
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
CVR-nummer 28318677Rediger på Wikidata

Chr. Hansen Holding A/S er en verdensomspændende virksomhed, som fremstiller fødevareingredienser. Virksomheden blev grundlagt som Chr. Hansens teknisk-kemiske Laboratorium A/S af Christian D.A. Hansen (25. februar 184320. juni 1916). Chr. Hansen var apoteker, fabrikant og godsejer. Virksomhedens første successer var inden for mejeriområdet, hvor Chr. Hansen stadig har den vigtigste del af sin forretning. Nyere forretningsområder inkluderer dog også probiotika, naturlige farvestoffer og ingredienser til kødindustrien.

Chr. Hansen er desuden i år 2009 blevet kåret til et af de 10 mest fremgangsrige firmaer i Danmark.[kilde mangler]

Ejerskabsforhold[redigér | redigér wikikode]

Chr. Hansen er organiseret i holdingselskabet Chr. Hansen Holding A/S som har et tital ansatte. Dette holdingselskab ejer 100% af aktieselskabet Chr. Hansen A/S hvor den egentlige ingrediens-virksomhed foregår. Holdingselskabet er organiseret som et dansk aktieselskab hvor hovedaktionærerne er Novo A/S, den amerikanske virksomhed Capital Group Companies og den nederlandske APG Asset Management. Chr. Hansen Holding A/S handles på børsen Nasdaq OMX Nordic.[1]

SaltLite[redigér | redigér wikikode]

I 2013 lancerede Chr. Hansen konceptet SaltLite, der er en forskningsbaseret løsning til at mindske saltindholdet i særligt cheddar. Konceptet baserer sig på resultatet af et forskningprojekt, der siden 2009 er udviklet i samarbejde med Københavns Universitet. Efterfølgende er projektet udvidet i Chr. Hansen-regi og fortsætter i øjeblikket under navnet "Ost med et gran salt", der er et samarbejde mellem Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab, Thise Mejeri, Arla Foods, Chr. Hansen og Norwich Research Park.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.