Cirkel Kaffe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kaffedåser med Cirkel kaffe

Cirkel Kaffe er et af de ældste danske kaffemærker. Det stammer fra 1896, hvor FDB – Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger – blev stiftet. FDB-kaffe var et af de første produkter i den nystartede forening, men blev i 1938 omdøbt til det kendte Cirkelkaffe som nu igen er relanceret i nutidens Coops butikker, Kvickly, Super Brugsen, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta.

COOP CIRKEL BLÅ er filterkaffe der består af 100 % Arabicakaffe fra Brasilien, Colombia og Mellemamerika. Risteriet er Kaffehuset i Karlstad.

COOP CIRKEL GULD er filterkaffe der består af 100 % Arabicakaffe fra Brasilien, Centralamerika, Østafrika og Columbia. Risteriet er Kaffehuset i Karlstad.

Cirkel Kaffens logo, det afrikanske kvindehoved med de store hvide øreringe, blev designet af Kaj Matthiessen i 1940'erne, men den mest berømte udgave blev tegnet af Aage Sikker Hansen i 1955. Inspirationen til tegningen hentede Aage Sikker Hansen i bogen 'Blandt Nøgne Folk' af Richard Wyndham.[1] Han er kunstneren bag de klassiske plakater DavreGryn og Cirkel Kaffe, som han fremstillede til FDB i hhv. 1945 og 1955.

I 2004 modtog kaffens logo Dansk Design Centers Den Danske Designpris for at "have bragt kunsten ind i den kaffedrikkende danskers hverdag". Billedet af det smukke afrikanske kvindeansigt er blevet trykt som plakater og postkort - og Coop benytter også varemærket på servietter, lys, krus og andre varer.

Noter[redigér | rediger kildetekst]