Kaffemaskine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En filterkaffemaskine
En kaffekapselmaskine
Lyden af en kaffemaskine.

En kaffemaskine er et apparat til brygning af kaffe. Flertallet af kaffemaskiner er elektriske som filterkaffemaskiner, espressomaskiner, kaffekapselmaskiner og kaffeautomater. Nogle er mekaniske som eksempelvis stempelkander.

Filterkaffemaskine[redigér | redigér wikikode]

Filterkaffemaskiner fungerer på den måde, at man hælder vand i en beholder og opmåler kaffepulver i et kaffefilter. Herefter tænder kaffemaskinen, så vandet bliver opvarmet og løber gennem pulveret ned i en kaffekande som færdig kaffe. Resultatet af denne bryggemetode kaldes filterkaffe. Den første kaffemaskine som vi kender den i dag blev opfundet 1936 af en ukendt opfinder.

Kaffekapselmaskine[redigér | redigér wikikode]

Kaffekapselmaskiner er som kaffepadmaskiner beregnet til portionskaffe. Der hældes vand i en beholder og der isættes en kaffekapsel i kaffemaskinen. På platformen under kaffemaskinens studs placeres en kop eller et krus. Herefter trykkes maskinens startknap ind og kaffemaskinen fremstiller et afmålt krus/kop kaffe. Nogle kaffekapselmaskiner kan også bruges til brygning af the og varm kakao efter de samme funktionsprincipper.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.