DQ (sanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
DQ

ESC 2007 Denmark - DQ - Drama Queen.jpg

Personlig information
Født 16. februar 1973Rediger på Wikidata
NæstvedRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, musikerRediger på Wikidata
Deltog i Eurovision Song Contest 2007Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
DQs hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Andersen (alias DQ), født 1973 i Næstved, er en dansk drag queen og sanger. Han er mest kendt for at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2007 under kunstnernavnet DQ (forkortelse af Drama Queen).

Peter Andersen begyndte at lave dragshows i 2001, da han var i gang med frisøruddannelsen. Sangkarrieren begyndte med bandet Tina Turner Jam, som spillede første gang i Pumpehuset i København i 1997. I 1998 udgav han singlen MissTerious som forløber for albummet Rock'n'Dance, der udkom i 2000. Bandet har senere skiftet navn til Turn On Tina, og det har gennem mange år været kendt særligt i homomiljøet.

Ved semifinalerne op til det danske melodi grand prix i februar 2007 lykkedes det i første omgang ikke Peter Andersen at kvalificere sig til videre deltagelse. Han kom med i finalen på et såkaldt wildcard, som blev udpeget ved afstemninger på DRs P3 og fik i de fleste regioner maksimalt antal points, så han vandt det danske grand prix. Han repræsenterede således Danmark ved semifinalen i det europæiske melodi grand prix i Finland 12. maj 2007, hvorfra det dog ikke lykkedes at kvalificere sig til finalen.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Peter Andersen har udgivet følgende plader:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]