Dan Rachlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Dan Rachlin

DanRachlin.jpg

Personlig information
Født 6. februar 1964 (58 år)
Søskende Michael Rachlin Rediger på Wikidata
Familie Samuel Rachlin (farbror) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Dj, stemmeskuespiller, blogger, tv-vært Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dan Rachlin (født 6. februar 1964) er en dansk discjockey og tv- og radiovært. Han har arbejdet med musik siden han som 15-årig blev discjockey. Det startede på gymnasiet og udviklede sig senere til at inkludere diverse fester, og fra 1984 på radio og andre medier. Hans far Schneur er bror til journalist Samuel Rachlin.[1][2]

Dan Rachlin har senest arbejdet for DR, hvor han har produceret en podcast om Shu-Bi-Dua-forsangeren, Michael Bundesen, men også en podcast om sin spilleafhængighed, ludomani. Han har også ad to omgange været vært på DR's DAB-kanal, DR P5, hvor han i dag er eftermiddagsvært i programmet 'Hit på Hit'.

CV[redigér | rediger kildetekst]


Desuden har han optrådt som konferencier og vært på DM i Karaoke i perioden 1992–2000 samt journalist hos Ekstra Bladet og Berlingske Tidende. Pr. 2007 optræder han som discjockey ved private arrangementer gennem booking selskabet Firser DJ sammen med kollegaer såsom Philip Lundsgaard, Lille Lars, Joakim Hediger og Jørgen de Mylius. [3]

I januar 2007 modtog han sin første guldplade for over 100.000 solgte eksemplarer af albummet "Jukebox" i Japan efter 50.000 solgte albums i marts 2006. Singlen "Jukebox" blev gjort populær i forbindelse med en omfattende TV-kampagne for iTunes/Motorola mobiltelefonen i 2006.

Derudover er han freelanceskribent på Ekstra Bladet og eb.dk.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi