Danmarks Kommunistiske Ungdom (2009)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Danmarks Kommunistiske Ungdom  
 
Partiformand Cornelius Gry-Liljensøe[1]
 
Grundlagt 21. november 2009
 
Politisk ideologi

Kommunisme

Marxisme-Leninisme
Internationalt samarbejdsorgan World Federation of Democratic Youth
 
Website https://dku2021.org/

Danmarks Kommunistiske Ungdom (DKU), tidligere Ungkommunisterne, er en politisk organisation, som blev stiftet i Århus den 21. november 2009. DKU er en efterfølger af DKU – Danmarks Kommunistiske Ungdom, der blev opløst i 1990.[2] Organisationen har afdelinger i hele landet, og er også repræsenteret i Grønland.[3] Aktivisme som udføres af DKU inkluderer deltagelse i diverse demonstrationer, markeringer og andre aktioner, såsom et fast tilbagevendende suppekøkken.[4]

Organisation[redigér | rediger kildetekst]

DKU blev stiftet i 2009 med navnet Ungkommunisterne. Efter organisationens genopstart i 2020, blev det ved generalforsamlingen i 2021 vedtaget, at navnet skulle ændres til Danmarks Kommunistiske Ungdom. DKU havde i sin stiftende fase omkring 30 medlemmer. Møder afholdes jævnligt i bl.a. København og Aalborg for at tiltrække nye medlemmer.[2]

DKU er en selvstændig ungdomsorganisation, som har et tæt samarbejde med DKP, KPiD og KP, samt har flere i organisationen et ønske om, at genforene de danske kommunistiske partier, for at styrke den kommunistiske bevægelse i Danmark.

Organisationen havde til kommunal- og regionsrådsvalg 2017 to medlemmer opstillet på Liste R, en fælles liste for kommunisterne i København, Midtjylland og Nordjylland.[5] Listen opnåede ikke repræsentation.

DKU blev i 2015 optaget som fuldt medlem af WFDY på paraplyorganisationens 19. generalforsamling i Havana.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noteapparat[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om dansk politik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker