Per Clausen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Per Clausen
Per Clausen.jpg
Per Clausen, holder tale på Gammeltorv i København under protesterne ved COP15 mødet i december 2011
Medlem af Folketinget
valgt i Østjyllands Storkreds
Folketingsmedlem 2005-2015
Personlige detaljer
Født 20. februar 1955 (66 år)
Kongsvinger, Norge
Politisk parti Enhedslisten
Uddannelse Cand.phil.
Uddannelses­sted Aalborg Universitet
Beskæftigelse Politiker
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Per Clausen (født 20. februar 1955 i Kongsvinger, Norge) er en dansk politiker, der mellem 2005 og 2015 har repræsenteret Enhedslisten i Folketinget.

Liv[redigér | redigér wikikode]

Per Clausen er søn af farveren Frede Aage Clausen og vaskeriejer Grethe Clausen.[1] Han er født i Norge, opvokset flere forskellige steder i Jylland, hvor han endte i Aalborg og tog realeksamen i 1972 fra Poul Paghsgades Skole.

Han har siden skolen haft mange forskellige beskæftigelser.[2]

Per Clausen har siden sin ungdom været politisk aktiv på den danske venstrefløj og var i 1977 opstillet for første gang til valg, han har siden 2005 været repræsentant for partiet Enhedslisten i Folketinget, i forvejen var han medlem af Venstresocialisterne (VS), som han i 1970'erne-1980erne var kandidat for.

Per Clausen er kendt for at stille mange § 20-spørgsmål. I folketingssamlingen 2008-2009 var han den mest aktive spørger med 800 stillede spørgsmål [3].

I Enhedslisten har Per Clausen blandt andet være gruppeformand for deres folketingsgruppe, i september 2013 valgtes en ny gruppeformand Stine Brix, da Per Clausen ikke vil genopstille til næste folketingsvalg.[4] Per har siden Folketingsvalget 2005 været medlem af Folketinget, og må derfor ikke genopstille ifølge Enhedslistens partiregler.

Den 8. september 2013 var Per Clausen med til at nedlægge foreningen Venstresocialisterne.[5]

Per Clausen er bosat i Aalborg, hvor han siden 2013 har siddet i Aalborg Byråd[6]. Per Clausen var spidskandidat for Enhedslisten ved byrådsvalget i 2013, og han var dengang med til at sikre partiet tre mandater en en by, hvor partiet aldrig tidligere har været repræsenteret i byrådet. Han blev genvalgt til en ny periode ved byrådsvalget i 2017.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi