De 7 krystalkugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
De 7 krystalkugler
Originaltitel Les 7 boules de cristal
Forfatter Hergé
Oversætter Jørgen Sonnergaard,
Niels Søndergaard
Illustrator Hergé
Serie Tintin (serie)
Forlag Casterman, Carlsen Comics, Cobolt
Udgivelsesdato 16. december 1943 – 2. september 1944, herefter 26. september 1946 – 22. april 1948
Forgænger Rackham den Rødes skat (1944)
Fortsættes i Soltemplet (1949)

De 7 krystalkugler (tidligere skrevet De syv krystalkugler, fransk originaltitel Les 7 boules de cristal) er det trettende album i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er skrevet og tegnet af den belgiske tegneserieskaber Hergé og blev udgivet i 1948, men blev først udgivet i den belgiske avis Le Soir i mindre dele fra 16. december 1943 til 3. september 1944. Udgivelsen i bogform blev forsinket, da 2. verdenskrig var afsluttet og Belgien var blevet befriet, og Hergé og andre medlemmer af Le Soir blev efterforsket som kollaboratører.

Albummet er den første del af en historie, der bliver afsluttet i Soltemplet i 1949, og handler om den mystiske inka-mumie Rascar Capac som synes at være årsagen til en mystisk sygdom, som syv forskere har pådraget sig efter en ekspedition til Sydamerika. Et vigtigt spor i sagen er, at der bliver opdaget skår fra krystalkugler ved hvert offer. I en slotspark finder Tournesol Rascar Capacs hellige armbånd og bliver bortført af en sort sedan der bliver opdaget i havnen. General Alcazars assistent Chiquito synes at være årsagen til bortførelsen af Tournesol.

Da det danske band Gasolin' skulle udgive deres første album i 1971, søgte de Hergé om tilladelse til at bruge et bearbejdet billede fra albummet og fik det godkendt.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ De 7 krystalkugler Arkiveret 2. december 2014 hos Wayback Machine. Comicwiki.dk. Hentet 26/11-2014
TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.